Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Fefka napisał:
u mnie nawet moje problemy z gardlem "cos" maja;) a teraz zadam moze troszke krepujace pytanie ale wprost...czy mozna na widzeniu isc ze swoim do "ubikacji" czy moze poniesc za to konsekwencje,kwit czy cos w tym stylu? probowalyscie juz?
raczej nie ma takiem możliwosci, jesli jest TA to odważę sie napisac ze napewno nie ma takiej możliwosci, a jesli jest skazany to zalerzy od typu zk

Tak, można próbować i jestem jak najbardziej za tym. Ale należy się liczyć z tym, że prokurator odmówi widzenia tym bardziej, jeśli nawet matka nie dostała, więc mało prawdopodobne jest to, że koleżanka dostanie.
A odmowa, ze względu na bycie świadkiem, to raczej wg mnie wymówka, bo jak by nie było, to na początku jak mojego M zamknęli, to też byłam przesłuchiwana, więc była świadkiem, a problemów z widzeniem nie miałam żadnych

Fefka niestety ja nie próbowałam nigdy, więc Ci nie poradzę ;)

nie ma mozliwosci bo moze miec problemy czy dlaczego nie ma takiej mozliwosci:)?

moze miec problemy, tak jak napisałam jesli jest TA to nie ma takiej mozliwosci ,ja osobiscie tez nigdy nie probowałam

Dobra i tak bede probowac bo nie dam za wygrana... zbyt mi zalezy zeby sie z ni zobaczyc nawet jakbym miala tam codzien chodzic;) Teraz jeszcze szybkie pytanie. czy prosbe o widzenie trzeba jakos na ismie czy moze byc ustnie?

Fefka co do wspólnych wyjść do toalety to natknęłam się kiedyś na taki artykuł MarekPl: Po tamtej stronie wolności, czyli szara strefa moralności | TXT | 192.000 czytelników | 8.785 tekstów i dyskusji i tu jest taki fragment:

Z relacji radiowej w dniu samego zdarzenia dowiedzieliśmy się od kierownika penitencjarnego tego zakładu, iż nie jest zabronione przebywanie w toalecie skazanego z osobą(ami) go odwiedzającymi. – Jest to oczywista nieprawda, jest to perfidne kłamstwo.

Myślę, że to czy można udać się z osadzonym do toalety czy nie, zależy od adm ZK, ale nie sądzę, żeby ktoś miał ochotę ryzykować cokolwiek pozwalając na takie wyjście...

Takie wyjście wspólne do toalety, może skończyć się wcześniejszym zakończeniem widzenia i wnioskiem karnym dla osadzonego...

rozumiem...a czy w zk jest juz inaczej, mozna sie starac nie bedac zona o widzenie w pokoju? jak wy sobie z tym radzicie?

Ostatnia edycja:
fefka o takie widzenie stara sie twoj lobuz, i jest ono forma nagrody. moj przez rok odsiadki dostal tylko jedno takie widzenie bezdozorowe...

mam pytanie czy prokurator może zgodzic się na 2 godz widzenia w jednym dniu??

jadę na przyszły tydzień do p.prokurator mam dosyć daleko do aresztu czy mogę poprosić o 2 godz widzenia? czy raczej marne szanse??

Fefka napisał:
w areszcie moze sie o takie cos starac?
Można, jednakże zgodę na takie widzenie musi wydać organ dysponujący (sąd, prokurator). W zgodzie musi być zaznaczone, że widzenie ma się odbywać w sposób umożliwiający kontakt, bez osoby dozorującej. Jednakże musisz pamiętać, że dostać zgodę na takie widzenie niemalże graniczy z cudem... (choć znam przypadek kiedy dziewczyna dostała intymne od prokuratora ;))

rossemi napisał:
mam pytanie czy prokurator może zgodzic się na 2 godz widzenia w jednym dniu??

Prokurator wyraża tylko zgodę na widzenie, to jak długo ono będzie trwało zależy od Dyrektora AŚ. Regulaminowo jest 60 minut, ale Twój facet może napisać prośbę do Dyrektora o dłuższe widzenie, albo dostać nagrodę w formie przedłużonego widzenia

postaram sie zobaczymy...:) w prosbie ma byc napisane ze widzenie intywne czy tylko bez nadzoru?i lepiej brzmi konkubina czy narzeczona bo sama nie wiem jak sie okreslac skoro jestesmy razem 8 lat no i zareczeni,ale nie mieszkamy razem(ja jestem na studiach w innym miescie) i mamy 22 lata...wiec konkubina nie brzmi dziwnie?

Może i dziwnie brzmi ale lepiej działa słowo konkubina :ok: Może napisze w prośbie, że bez nadzoru, że potrzebujecie szczerej rozmowy, a wśród innych więźniów i funkcjonariusza czujecie się skrępowani a musicie sobie wyjaśnić ważne prywatne sprawy itp (wiesz same czarne wizje, że macie stany depresyjne itd, że się potrzebujecie i takie tam inne)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót