anika222
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 43
asia1980.10.26 jestem w podobnej sytuacji tyle że już po widzeniu .Na pierwsze podanie dostałam odmowe ale za drugim razem się udało.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeżeli chłopak ma status skazanego czyli jest już po wyroku to jeśli lista jest zatwierdzona i jeśli ma jeszcze jakieś niewykorzystane widzenie to możesz iść na widzenie w najbliższy dzień widzeń, jednak tego czy w Twojej jednostce najbliższy dzień widzeń wypada jutro - nie wiemgreenrosa napisał:czy to mozliwe ze jak chlopak wpisze mnie na jakas liste widzen, to moge juz nastepnego dnia isc na widzenie?
Praktycznie to niczego nie możesz wziąć, bo wszystko zostawia się w depozycie, czasami w niektórych jednostkach można np. wnieść kartę telefoniczną czy zdjęcia na widzenie, ale to już zależy od jednostki.greenrosa napisał:Zastanawia mnie tez czego nie moge wziasc na widzenie do mojego faceta? i czy moge przeprowadzicv mi jakas rewizje na tym widzeniu?
greenrosa napisał:czy to mozliwe ze jak chlopak wpisze mnie na jakas liste widzen, to moge juz nastepnego dnia isc na widzenie?
Może być tak, że jest na warunkach skazanego, bo do tej drugiej sprawy niekoniecznie musi być stosowany TA więc lepiej się dowiedz jak to z nim jest.greenrosa napisał:moj chlopak chyba nie ma wyroku tzn ma jeden a czeka na drugi wyrok w innej sprawie.
Różnie, zależy - czasami dają od ręki, a czasami czeka się parę dni, a czasami w ogóle tej zgody odmawiają.greenrosa napisał:Ile sie czeka na ta zgode organu dysponujacego?
greenrosa napisał:czy to mozliwe ze jak chlopak wpisze mnie na jakas liste widzen, to moge juz nastepnego dnia isc na widzenie? moja przyszla szwagierka chce mnie wziasc na widzenie ale ja szczerze mowiac troche powatpiewam, ze to takie latwe. Moj chlopak siedzi w AS juz miesiac, nie staralam sie o widzenie bo on wciaz mowil swojej siostrze ze wystarczy dostarczyc jemu moje dane on je wpisze na jakas liste widzen i juz moge isc na widzenie.. Czy to jest mozliwe?
Zastanawia mnie tez czego nie moge wziasc na widzenie do mojego faceta? i czy moge przeprowadzicv mi jakas rewizje na tym widzeniu?
Myślę Zerosix, że już wszystko zostało powiedziane, no i napisałam nawet, że:zerosix napisał:jeśli jest TA to tak jak forg napisał jeśli jest na warunkach skazanego to różnie to bywa bo np mój syn wpisał na lite pewną osobe ta osoba poszla nastepnego dnia na widzenie a tu zonk lista jest jeszcze pusta trwało to aż 2 tygodnie tak wiec nie ma nic odrazu
a określenie "jeśli lista jest zatwierdzona" zawiera właśnie to, o czym piszesz, że samo sporządzenie listy to za mało, bo musi być ona jeszcze zatwierdzona.Akte napisał:Jeżeli chłopak ma status skazanego czyli jest już po wyroku to jeśli lista jest zatwierdzona...
anika222 napisał:Z tego co się orientuje to rzeczywiście tymczasowo aresztowanym przysługują dwa widzenia w miesiącu ale to wszystko zależy od organu do którego pozostaje TA
Proszę się cofnąć dwie strony wcześniej:roccantica napisał:Pani prokurator skeirowała juz akt...