Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
zakaz widzen

jak myslicie, czy po postawieniu zarzutu utrudniania sledztwa zakaz widzen dla tymczasowo aresztowanego jest stosowany zawsze, czy to tylko z wyboru prokuratora dysponujacego?? czy jest to jakies oficjalne postanowienie??
ciekawe czy taki zakaz sie znosi
nawywijalismy i postawiono nam zarzut utrudniania sledztwa. adwokatowi rowniez.
ja nie mam widzen z innego powodu, ale matka mojego chlopaka ani adwokat nie dostali widzenia.
czy jest sens zeby jego matka szla po swietach osobiscie prosic o widzenie prokuratora?? mial do tej pory 1 widzenie z rodzina, jest 6 miesiecy w AŚ

Jaśka niech jego mama stara się o widzenie. Mirek mowi że szansa jest i jak prok prowadzący nie da to niech sie odwołuje do okręgowego itd Spróbujcie teraz zmienić adwokata bo nie ma innego wyjścia...

Witam jestem pierwszy raz na tym forum ale już wiem ze nie ostatni.
Mam ogromną prośbę mojego kochanego tymczasowo aresztowali na Montelupich w Krakowie czy ktoś ma jakieś informacje jak tam jest??
O widzeniu nie mam co marzyć bo jestem podejrzana w tej samej sprawie i tak sidze w domu i nie wiem co robić. Mam mecenasa ktry robi wszystko by jakoś tp poukaladać ale brak kintaktu z nim jakiegokolwiek dla mnie oznacza śmierć. Prosz o jakies info na temat tego aresztu.Dziekuję

Mój chłopak był przejazdem na Montelupich i generalnie nie jest tam za ciekawie, warunki kiepskie, spory rygor.

Dziekuję chociaż ta odpowiedź mnie jeszcze bardziej przybiła. Nasza sytuacja i tak jest bardzo nieciekawa a tu jeszcze to.Nie sadziłam że tesknota moze tak bardzo boleć.

Mam takie pytanie czy jest taka możliwość, że dostane widzenie od prokuratury chociaż jestem jeszcze niepełnoletnia i w dodatku świadkiem sprawy, pojechałabym z osobą pełnoletnią bratem aresztowanego. Proszę o odpowiedź bo się zamartwiam :(

Kurde... :/ Bo się ciągle martwię, czy mi dadzą czy nie. No trudno będę musiała spróbować. Trzeba mieć nadzieję. Ale dziękuję za odpowiedź, a tak przy okazji Szczęśliwego Nowego Roku wam wszystkim życzę!

od czego zalezy dostanie widzenia przez plekse a przy stoliku :?:

ja będąć świadkiem w sprawie miałam widzenia przez pleksę ok 3 tygodni. ale jak teramin sankcji u plynął, a sprawy jeszcze nie było to mogłam jeździć juz na normalne przy stoliku.

[cytat:2rakbt3v]
Rozumiem, że nie jesteś pełnoletnia. To może być problem.
[/cytat:2rakbt3v]
znaczy ze jak jestem niepelnoletnia, to sa jakies inne reguly i moga byc z tym problemy?

a ja mam takie pytanie jestem osobą pełnoletnią Mój chłopak od 17.12.2007 jest w AŚ na Białej czy mam szanse na widzenie?co mam zrobić?zgłosic się osobiście do prokuratora który prowadzi sprawę?

nitakanisiaka, wydaje mi sie ze powinnas. jezeli zrobisz to osobiscie to sa szanse, ze zgodza sie na widzenie. ale wszystko zalezy od prokuratora. i niewiadomo ile bedziesz musiala na widzenie czekac. pozdrawiam :)

jak napisac w prosbie do sadu o widzenie??
mama napisac: uprzejmie prosze o widzenie z .... imie i nazwisko
W miejsce kropek musze wpisac kim jest dla mnie:synem,męzem itp
A on jest dla mnie chłopakiem-wiec jak to napisac??

i jeszcze jedno... Pojde po zgody z ims z jego rodziny... Dostaniemy zgody...Czy musimy isc razem na widzenie czy moze jedna osoba isc w sobote a druga w srode(wtedy sa widzenia)
Chlopak jest w AS

Wpisz sie jako narzeczona :) Lepiej bedzie :) Z tego co ja wiem to na widzenie moze isc dwoje doroslych plus osoba niepelnoletnia

[cytat="MadziaeM"]Wpisz sie jako narzeczona :) Lepiej bedzie :) Z tego co ja wiem to na widzenie moze isc dwoje doroslych plus osoba niepelnoletnia[/cytat]

Czasem jest tak, ze prok ( tak było u mnie) pyta osadzonego/ej kim jest dla niej dana osoba i jak powie inaczej - zero widzen, u mnie było tak, ze prok. spytał moja kim dla niej jestem ja wpisałem i powiedziałem, ze konkubent i moja to samo powiedziała i odrazu mam czeste widzenia jako najblizsza osoba, natomiast kiedys kolezanka wpisala do kolegi ze narzeczona i nici z tego.

Najlepiej jak porozmawiasz z prok.

Nitka z prokuratorem proponuje na spokojnie rozmawiać bo kłucenie się nic nie daje. Prze pierwsze 5 mies pyskowałam prok (więc przestał wogóle do mnie wychodzić) i dopiero jak zaczęłam z nim grzecznie i spokojnie rozmawiać to było całkiem inaczej. On też zaczął być grzeczny :wink:

Mam jeszcze jedno pytanko od czego zależy częstotliwość widzeń tzn czy decyduje prokurator czy regulamin AŚ.

Z tego co wiem to jedni mają np raz w tygodniu a inni raz w miesiącu kto o tym decyduje...?

Nie wiem gdzie to jest ale wiem że tymcz areszt prawidłowo może mieć 2 widzenia w miesiącu. Często jest inaczej to zależy od dobrej woli prokuratora. Mi się zdarzyło że nawet i 3 widzenia miałam a koleżanka chodziła co tydzień. Inni znowu mają raz na miesiąc albo dwa i jeszcze inni wogóle nie mają. To zależy na jakiego prokuratora się trafi

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót