Widzenia z dzieckiem cz. II

• Autor wątku Autor wątku Kaaśka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Widzenia z dzieckiem

Kaaśka napisał:
Czy na widzenie z dzieckiem, mającym nazwisko ojca, potrzebna jest jakaś zgoda z zk, czy po prostu wystarczy sam akt urodzenia?

Żeby wejść na widzenie z dzieckiem nie trzeba mieć zgody z zk ani też aktu urodzenia.

megi11 napisał:
Żeby wejść na widzenie z dzieckiem nie trzeba mieć zgody z zk ani też aktu urodzenia.

A jeśli w jakiejś jednostce penitencjarnej zastanie zażądany akr urodzenia (a będzie tak, uwierz mi) to o wtedy napiszesz? Przeprosisz pytającą i zwrócisz jej na przykład koszta dojazdu?

ale chodzi i o ta godzine dodatkowa na dziecko. 2 regulainowe zostaly jusz wykorzystane, a akt urozenia z nazwiskiem ojca zostal sporzadzony niedawno. Tak wiec przysluguje ta dodatkowa godzina na dziecko? Czy po prostu ojciec musi cos tam pisac, ze chce by mu dali ta dodatkowa godzine. Przepraszam, od samego poczatku mi o to chodzilo, ale zle sprecyzowalam pytanie. Chodzi o TA GODZINE na DZIECKO!:help:

Kaaśka napisał:
Chodzi o TA GODZINE na DZIECKO!:help:

Osadzony nic nie pisze. By uzyskać takie widzenie należy przyjść z dzieckiem oraz z dokumentem potwierdzającym spełnienie warunków określonych w artykule 87a kodeksu karnego wykonawczego.

ok. bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

nie zgodze sie z tm ze nie trzeba miec aktu urodzenia bo to nie prawda musi byc dolaczony do dokumentacji skazanego a przy wejsciu na widzenie tez w niektorych zk lub as sprawdzaja

dodatkowa godzina na dziecko nalezy sianemu ktorym wykonuje wladze rodzicielska tzn nie jest jej pozbawiony

Ostatnią edycję dokonał moderator:
annalissos napisał:
dodatkowa godzina na dziecko nalezy sianemu ktorym wykonuje wladze rodzicielska tzn nie jest jej pozbawiony

Skazani, którzy sprawują stałą pieczę - tak jest w kkw - przysługuje dodatkowe widzenie z tymi dziećmi. A nie dodatkowa godzina z powodu posiadania dziecka.
Sugeruje wypowiadać się precyzyjnie i jednoznacznie w zgodzie z obowiązującymi przepisami i ich interpretacją.

annalissos napisał:
musi byc dolaczony do dokumentacji skazanego a przy wejsciu na widzenie tez w niektorych zk lub as sprawdzaja

Dzwoniłam do wychowawcy w piątek i poinformował mnie, że pierw muszę przesłać skrócony akt urodzenia i on to tam zatwierdzi, że faktycznie jest dziecko i uwzględni tą godzinę dodatkową na dziecko. Na samym początku mogłam to zrobić, ale cóż... Gdyby nie to, że się przełamałam i zadzwoniłam do jego wychowawcy (bonie lubię z nim rozmawiać) to bym pojechała na darmo.:cool:

forg napisał:
Skazani, którzy sprawują stałą pieczę - tak jest w kkw - przysługuje dodatkowe widzenie z tymi dziećmi. A nie dodatkowa godzina z powodu posiadania dziecka.
Sugeruje wypowiadać się precyzyjnie i jednoznacznie w zgodzie z obowiązującymi przepisami i ich interpretacją.

fakt nie precyzyjnie napisalam

Nie przejmuj się ;) Forg lubi się wszystkich czepiać. Nie wiem jak on i inni, ale ja np. doskonale zrozumiałam o co ci chodzi ;)

Owieczka311 napisał:
Nie przejmuj się ;) Forg lubi się wszystkich czepiać.

Jasne. Ten zły forg, który zwraca uwagę, że w materii prawnej ważna jest precyzja. I że lepiej, by ktoś komu się tylko wydaje, że wie - bo jego konkubent siedzi - nie doradzał.
Podczas zapisywania się na widzenie argument "bo na forum prawnym napisali" nie zadziała.

forg napisał:
Jasne. Ten zły forg, który zwraca uwagę, że w materii prawnej ważna jest precyzja. I że lepiej, by ktoś komu się tylko wydaje, że wie - bo jego konkubent siedzi - nie doradzał.
Podczas zapisywania się na widzenie argument "bo na forum prawnym napisali" nie zadziała.

coz za zlosliwosc z pana strony troche wspolczucia dla ludzi ktorzy znalezli sie w tej sytuacji zycie przewrotne jest pozdrawiam

forg napisał:
J Podczas zapisywania się na widzenie argument "bo na forum prawnym napisali" nie zadziała.
Jeżdżę na widzenia, i jakoś nie spotkałam się z tym, żeby ktoś podczas zapisywania się wspominał o FP ;)
Przecież najprostszym wyjściem jest zadzwonić do jednostki i osobiście dowiedzieć się co i jak. Tam na pewno są tacy, którzy chętnie udzielą wszystkich potrzebnych informacji.

moja corka nie ma nazwiska meza bo nie jest jej biologicznym tata,ale mowi do niego tato a on traktuje ja jak corke-ma 10 lat.co wtedy?

Czy ja dobrze rozumiem żeby zabrać dziecko na widzenie musze najpierw dostarczyć akt urodzenia czy mogę go dać w tym samym dniu co przyjadę z dzieckiem

jaimojimperatyw napisał:
Czy ja dobrze rozumiem żeby zabrać dziecko na widzenie musze najpierw dostarczyć akt urodzenia czy mogę go dać w tym samym dniu co przyjadę z dzieckiem

To jest kwestia organizacyjna. Właściwa dla konkretnej jednostki penitencjarnej.

jesli skazamy nie jest biologicznym ojcem dziecka co wtedy?czy moge ja zabrac na widzenie do AŚ?

mozesz ale nie przysługuję dodatkowa godzina na dziecko

Monika R napisał:
mozesz ale nie przysługuję dodatkowa godzina na dziecko

Nieprawda. Można nie być biologicznym ojcem a równocześnie można sprawować pieczę nad dzieckiem. Co skutkuje dodatkowym widzeniem.

Powrót