cZoRnA
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Furia: no ja tez zastanawiałam się czy męczyć go taka podrożą ... ale autem to zawsze inaczej niż autobusem prawda??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
cZoRnA napisał:ma moje nazwisko ale wcześniej na widzenia nie było problemu żebym z nim weszła tylko teraz ...czy to zależy od Zakładu????:?:
czyli to mój facet ma się dowiedzieć kto na widzenia wejdzie tak???endorfinalna napisał:cZoRnA NAZWISKO ! Imię takie może mieć 30% Polaków, jak nie więcej !
Od Zakładu też to zależy.
endorfinalna napisał:Od Zakładu też to zależy.
guest_user napisał:Zakład karny nie może odmówić widzenia członkowi rodziny jedynie z tego powodu, że nie ma zezwolenia Dyrektora na widzenie, ponieważ nie jest ono wymagane.
forg napisał:Ale "zakład karny" ma prawo odmówić widzenia osobie, która nie jest w stanie udowodnić, że jest tą rodziną. Proste?
Zatem jeśli dziecko - a konkretniej jego opiekun prawny - nie udowodni, że skazany jest jego ojcem to ... "zakład karny" odmówi widzenia.
endorfinalna napisał:guest_user To nie cytuj mojego postu, jeżeli piszesz odnośnie czegoś innego. A jeżeli masz jakiś problem z czytaniem, to nie wiem, może jakiś okulista Ci pomorze z tym nie komfortem...
endorfinalna napisał:Tyle, że nie jedna osoba stwierdza oczywiste FAKTY, że masz problem z czytaniem (a raczej rozumieniem co czytasz).
guest_user napisał:Jeśli jakiś zakład karny sam ustanawia "swoje prawo", trzeba ten fakt zgłaszać określonym organom nadzorczym a nie przedstawiać te rewelacje na forum.
guest_user napisał:Fakt jest taki, że członek rodziny nie potrzebuje zgody dyrektora na widzenie i nie zależy to wcale od zakładu karnego - co z uporem maniaka próbujesz przeforsować.
gromak napisał:Moja siostra - potrzebowała, bo nazwisko po slubie uległo zmianie. No i co Ty na to panie mądry?
gromak napisał:to forum prawne, nie można wprowadzać w błąd.
guest_user napisał:Jak się nie potrafi wykazać, że jest członkiem rodziny, to takie są tego konsekwencje. Gdybyś postarał się o przeczytanie więcej niż 1 wypowiedzi, wiedziałbyś o tym. No ale po co, lepiej bić pianę....
Zatem zastosuj się do Twojego twierdzenia i nie podawaj przepisów, które nie mają nic wspólnego z faktem organizacji widzeń na terenie zakładu karnego.
gromak napisał:Widzisz - nie każdy chce ganiać do USC tylko po to, żeby odwiedzić skazanego. Twoje myslenie jednak jest zbyt płytkie, żeby pojąć to, że w mysl kodeksu karnego wykonawczego "dyrektor zakladu ustala porządek wewnętrzny" - ktory podyktowany również w jego mniemaniu względami bezpieczeństwa wewnątrz zakładu karnego może oznaczać niemal wszystko jak również oznaczać to, że siostra skazanego musi być wpisana na listę tzw widzeń.
gromak napisał:Z całym, niekłamanym szacunkiem zapytam - na jakich namacalnych zródlach (prokuratura, skazanie, obrona) bierzesz swoją wiedzę?
gromak napisał:konieczność tworzenia warunków zindywidualizowanego oddziaływania na skazanych