J
Jeden Grzeszczyk
Nie. Jeśli za czasów zarządu pytającego, kredyt był obsługiwany (nie było zaległości), to nie odpowiada on za później wymagalny dług.OggY123 napisał:jesteś odpowiedzialny...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie. Jeśli za czasów zarządu pytającego, kredyt był obsługiwany (nie było zaległości), to nie odpowiada on za później wymagalny dług.OggY123 napisał:jesteś odpowiedzialny...
Określa jednoznacznie, tak jak ci odpowiedział kolega powyżej. Odpowiadasz - oczywiście po niedopełnieniu określonych obowiązków - za zobowiązania powstałe za twojej kadencji.albertas napisał:Rozumiem, że prawo nie określa tego jednoznacznie?
Oczywiście. Najlepiej z radcą prawnym lub adwokatem.albertas napisał:W tym wypadku lepiej zjawić się na rozprawie, określić jasno swoje stanowisko,
albertas napisał:Dwie odpowiedzi i całkiem skrajne... często się z tym spotykam, że ta kwestia nigdy nie jest jasno sprecyzowana. Rozumiem, że prawo nie określa tego jednoznacznie?
A co to jest wyrok o nieskutecznej egzekucji komorniczej?albertas napisał:Mianowicie jeśli na ten dług zapadł wyrok o nieskutecznej egzekucji komorniczej,
Dlaczego nie będzie? Jak powołają, to będzie. Co innego - że BTE niczego nie dowodziOggY123 napisał:BTE nie będzie dowodem w sprawie...
Jest dowodem w sprawie. Dlaczego dokument prywatny nie może być dowodem? Zastanów się - wg twojej teorii żaden dokument prywatny nie mógłby być dowodem, gdyż wykluczeniu uległyby chociażby np. umowy pożyczki...OggY123 napisał:pamiętaj że wyciąg z funduszu (też nie jest dowodem w sprawie bo to dokument prywatny)
Coś tam dobrze kombinujesz, tylko nie wiem czy świadomie, czy po prostu przez przypadek.OggY123 napisał:lub załącznik do umowy - (wyciągu z umowy) - bardzo często jest wydrukiem elektronicznym poświadczonym przez osobę pracującą w funduszu... a nie radce...zatem też nie może stanowić dowodu w sprawie..
![]()
amelia2013 napisał:Jest dowodem w sprawie. Dlaczego dokument prywatny nie może być dowodem? Zastanów się - wg twojej teorii żaden dokument prywatny nie mógłby być dowodem, gdyż wykluczeniu uległyby chociażby np. umowy pożyczki...
amelia2013 napisał:dlaczego nie będzie? Jak powołają, to będzie. Co innego - że BTE niczego nie dowodzi
amelia2013 napisał:np. umowy pożyczki...
amelia2013 napisał:Coś tam dobrze kombinujesz, tylko nie wiem czy świadomie, czy po prostu przez przypadek.
karaczoch napisał:Prawda jest taka że wszystko zależy na jakiego sędziego się trafi, i na jaki sąd.
karaczoch napisał:Jak nic sprawa była ustawiona bo dla sędziny najważniejsze było że pesel się zgadza
karaczoch napisał:Dlatego piszę jak się trafi źle to nic nie pomoże
amelia2013 napisał:A co to jest wyrok o nieskutecznej egzekucji komorniczej?
W takiej sytuacji bieg przedawnienia startuje na nowo i wynosi tutaj 3 lata (bowiem to był BTE, nie nakaz zapłaty)albertas napisał:Chodziło mi o umorzenie postępowania egzekucyjnego przez komornika z uwagi na jego całkowitą bezskuteczność.
amelia2013 napisał:W takiej sytuacji bieg przedawnienia startuje na nowo i wynosi tutaj 3 lata (bowiem to był BTE, nie nakaz zapłaty)
Nawet jeśli była, to też niekoniecznie musi przerywać. Warunek - umorzenie na podst. art. 823 k.p.c. bądź na wniosek wierzyciela.albertas napisał:W takim razie pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że faktycznie nie było żadnej egzekucji i sprawa stanęła na klauzuli wykonalności BTE z 2011 roku. Wyczerpałem wszelkie możliwości sprawdzenia czy tak faktycznie było.