windykacja i komornik

• Autor wątku Autor wątku zuzannna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zuzannna napisał:
co w kwesti udowodnienia braku zasiegu
Znajdź w umowie zapis w którym to zapisie operator gwarantuje zasięg w tym i tym miejscu. Nie ma takiego.
zuzannna napisał:
braku regulaminu
Podpisałaś, że się z nim zapoznałaś.
Tak z ciekawości, posiadasz potwierdzenie wypowiedzenia umowy ?

Kanas napisał:
Nie wiem dlaczego zakładasz, że w tym przypadku sprawa jest do wygrania.
Ja zakładam, że na tym etapie nie można niczego stwierdzić - a zatem nie wiemy czy to porażka czy nie. Trzeba napisać sprzeciw - bo z treści widać że to e-sąd i jak przyjdą papiery z SR to można dyskutować na materiale źródłowym

nie otrzymalam regulaminu, gdybym go wowczas otrzymala zwatpilabym i nie podpisala umowy, bylo to juz pod sam koniec godzin "urzedowania" wiec koles sie spieszyl a moze w ogole nie wydaja regulaminu ... wiem ze w regulaminie sie zabezpieczaja natomiast ja zdecydowalam sie na abonament bo pracownicy twierdzili ze zasieg jest... wiem ze wczesniej mieli problem i kategorycznie twierdzili ze nie ma zadnych problemow z zasiegiem- wiem moje slowa i 2 swiadkow
wypowiedzialam umowe mailowo

zuzannna napisał:
nie otrzymalam regulaminu, gdybym go wowczas otrzymala zwatpilabym i nie podpisala umowy
Więc nie trzeba było podpisywać, że się z regulaminem zapoznałaś.
zuzannna napisał:
bylo to juz pod sam koniec godzin "urzedowania" wiec koles sie spieszyl
To nie jest tłumaczenie...
zuzannna napisał:
kategorycznie twierdzili ze nie ma zadnych problemow z zasiegiem
Więc należało domagać się stosownego zapisu w umowie.
zuzannna napisał:
2 swiadkow
wypowiedzialam umowe mailowo
Taka forma wypowiedzenia była przewidziana ?
Odpowiedzieli przynajmniej na wypowiedzenie ?

napewno odpowiedzieli, a potem jeszcze federacja i prezes komun elektr - w odpowiedzi zaslaniali sie zapisem regulaminu ... nie godzac na polubowne rozwiazanie
wiesz, nie sadzilam ze klamia w kwestii zasiegu... potem bylam w innej placowce play i tez koles mnie zapewnial ze maja zasieg, zapytalam go czemu klamie...
podpisalam ze otrzymalam regulamin gdyz pod zapisem umowy bylo jakies 10 pkt ktore uznalam za ow regulamin
hmmm forma wypowiedzenia... skoro pytasz to pewnie wiesz ze nie ...

mam kolejne pytanie - otrzymuje od kolejnej windykacji zadanie zaplaty z tego samego tytulu ... co mam im odpisac zeby sie skutecznie odczepili?

Witam.
Postanowiłam zapytać Was, a nuż...
W związku z moim stanem zdrowia (stan po udarze krwotocznym, połowiczny paraliż) ZUS przyznał mi rentę inwalidzką w wys. 1100 netto. Mam też orzeczony znaczny stopień niepełnosprawności. W wyniku działań Ultimo
(wykupili mój dług od PKO, proweniencja długu w tym momencie nieistotna) komornik rok temu wszczął postępowanie windykacyjne, ale umorzył je z powodu braku (wtedy) dochodów czy dóbr materialnych do zajęcia.
Domyślam się, że teraz zajmie mi część świadczeń z ZUS. Czy dobrze doczytałam, że jest to 25%? Chodzi mi o to, że z kwoty, która mi w takim przypadku pozostanie, nie będę w stanie opłacić rachunków, leków i rehabilitacji, która jest dla mnie konieczna. Czy jako inwalidka ze znacznym stopniem niepełnosprawności także podlegam tym 25% zajęcia? Czy nie ma sposobu, by było to mniej?
Rehabilitacja jest dla mnie konieczna, jeśli chcę wrócić do jakiej takiej sprawności, a w ramach NFZ nie mam na nią szans (kolejki 2-7 lat).
Będę Wam bardzo wdzięczna za rozjaśnienie mi tej sytuacji.

Czy może ktoś mi pomóc?... Będę bardzo wdzięczna.

Dobrze rozumiesz, nie ma sposobu. Nie ma w czym pomagać.

Potwierdzenie moich przypuszczeń też jest pomocą. Dziękuję.

Powrót