Windykacja vex. POMOCY

• Autor wątku Autor wątku goda.K
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Proszę się nie obawiać tej firmy, jedyne co mogą to za pośrednictwem znajomej osoby z rodziny pozostawić odręcznie napisaną karteczkę w skrzynce pocztowej.
VEX nie posiada windykatorów terenowych, w ogóle ich nie posiada bo cała ta firma składa się z dwóch osób, pani i pana i została stworzona na potrzeby extraportwela.
Proponuję złożyć skargę do UOKiK jak również ro RPK. Wkład tej śmiesznej firmy przy zakładaniu spółki to 5000zł co świadczy o ich niepełnosprawności, po kilku takich skargach po prostu nieudaczniki będą musieli zamknąć spoją super nieudolną firmę a co za tym idzie przestaną denerwować ludzi...

Moja nieletnia córka pożyczyła swojej babci telefon, żeby mogła zadzwonić. Telefon został wykonany do VEX - babcia ma jakąś niespłaconą pożyczkę - nawet nie wiem gdzie. I od tego momentu się zaczęło - smsy, nagrane wiadomości. Zadzwoniłam do VEX trafiłam na mężczyznę - przyjął do wiadomości, że numer telefonu nie jest numerem dłużnika. Kazał wysłać potwierdzenie. Wysłałam fakturę z PLAY z moim imieniem i nazwiskiem - bez żadnych danych dodatkowych na której widnieje numer. Napisałam, że nie wyrażam zgody na przetważanie moich danych osobowych w tym numeru telefonu z którego wykonywałam połączenie, numeru zawartego na fakturze, ani adresu e-mail z którego wysłałam dokument. Zadzwoniłam, żeby potwierdzić, że dotarło - trafiłam na jakąś wściekłą, wrzeszczącą babę, która na koniec rzuciła słuchawką.
Przed chwilą córka wysłała mi kolejnego smsa od nich. Co mogę z tym zrobić? Córka ma 16 lat i bardzo to przeżywa.

Cały ten VEX to ci sami Kretyni z Armady, proszę uważać bo posiadają bazę danych dłużników z Armady i często się zdarza że próbują wyludza dołączone wcześniej zobowiązania. W każdym takim przypadku proponuje składać zawiadomienie do Prokuratury o próbie wyłudzenia.
Najlepszym sposobem na SMS i wiadomości e-mail do nieuprawnionych osób jest składanie zawiadomienie o nękanie i skarg do UOKiK, nałożą kilka kar i oszolomy zamkną interes.

W żadnym przypadku nie wolno im podawać swoich danych a tym bardziej przesyłania jakichkolwiek dokumentów, w przypadku kiedy ich Pani poinformowała telefonicznie ( proszę to zrobić raz jeszcze tylko nagrać tą rozmowę ) to w przypadku powtórzenia się nękania proszę wysłać do Prokuratury zgodnie z Pani miejscem zameldowania zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez tych buraków. Jeżeli będzie miała Pani problem z napisaniem zawiadomienia chętnie pomogę :-)

Trochę za późno bo juz im wysłałam. Ale wywaliłam wszystkie dane poza imieniem i nazwiskiem oraz jednym numerem na ktory wysyłają smsy i dzwonią.

Należy iść na komisariat i złożyć doniesienie - art. 107 k.w. oraz 190a §1 k.k.

Powrót