Wyłudzenie na allegro

• Autor wątku Autor wątku monikadg2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No tak... moje papiery też zostały skierowane do Gdańska tydzień temu... mam nadzieję że odzyskam kase...

Wygląda na to, że większość z nas została oszukana przez BANDE z okolic Gdańska.

Faktycznie pojawił się artykuł w Wyborczej ( to jest na plus ) , ( a to na minus ) nawet z moim cytatem i moją nazwa ( nick ) z tego forum i allegro. Nikt się mnie o to nie zapytał :mad:

Witam
Mnie też niestety oszukali tylko inny koleś niż Was. mianowicie mail został wysłany z flatron60@o2.pl w sobotę kilka minut po zakończeniu aukcji podszył się pod sprzedającego:

Treść wiadomości:
Witam Serdecznie ,
Pisze gdyż wygrał Pan moja aukcje "KONICA MINOLTA A200 + DODATKI GRATIS (695137469)" prosiłbym o jak najszybszą wplate na rachunek podany nizej , odrazu po otrzymaniu dowodu wplaty w postaci zrzutu z ekranu wysylam paczke przesylka kurierska na moj koszt , wiec w takim razie prosze nie doliczac kosztow przesylki do końcowej wylicytowanej kwoty .
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

33124012391111001025850447 PEKAO I O. w Gdyni
Dane indetyczne z danymi Allegro.

Wysłany z komputra o IP: 173.188.127.11
Jeśli są osoby które oszukała ta sama osoba prosze o kontakt elard@interia.pl lub GG 5117646
Jeśli moze mi ktoś doradzić jak moge posunąć tą sprawe do przodu proszę o kontakt.

elard Ciebie oszukała ta sama osoba co mnie

gg: 4552236

Witam ja miałem to samo.Sprawę zgłosiłem na policję.Od 3 miesięcy żadnej informacji o postępowaniu czy cuś.Mam pytanie co teraz gdy przestępca został schwytany.Wszyscy czekamy co dalej udać się na policję ponownie?Jak myślicie co zrobić aby dowalić temu złodziejowi?Pozdrawiam wszystkich:P

No właśnie chyba nic nam nie zostało jak czekać zwłaszcza ze już ich maja. Pozostaje tylko czekać i dzwonić, pytać.

Ja też zostałam oszukana przez Jarosława Sehnke...

Treść wiadomości:
Witam Pana/Panią Serdecznie
Wygrał Pan/Pani moją aukcje "Super zestaw zabawek Fisher Price, VTECH... (numer 674840751)" proszę o jak najszybsze dokonanie przelewu na wskazane konto "City Bank 76 1030 0019 0109 8518 0388 2152 Jarosław Sehnke" reszta danych identyczna z danymi podanymi na Allegro , do wylicytowanej kwoty proszę nie doliczać kosztów przesyłki , ponieważ koszta przesyłki ja pokrywam . Paczkę wysyłam od razu po otrzymaniu dowodu wpłaty w postaci screena na meila kamikadze22-pl@o2.pl lub gg : 16210939 niewidoczny , po zaksięgowaniu pieniędzy . Paczka pójdzie przesyłką kurierską "DHLem" .

Pozdrawiam
City Bank 76 1030 0019 0109 8518 0388 2152 Jarosław Sehnke

Sprawa na policje zgłoszona już dawno no i nic...Ani pieniędzy ani żadnych wiadomości...O tym że dokumenty poszły do Gdańska też nic nie wiem. Porażka

Cóż oszust chyba nadal działa.
Zmiana nazwiska i banku, aż szlag człowieka bierze na takich naciągaczy.
Wklajam maila z wczoraj, może pozwoli to innym uniknąć oszustwa.

wysłana z komputera o numerze IP: 191.134.23.1

Treść wiadomości:
Wygrał Pan/Pani moją aukcje " .............. Nowa! Od 1 PLN!! ()" proszę o jak najszybsze dokonanie przelewu na wskazane konto " City Bank 31 1030 0019 0109 8518 0398 4327 Łukasz Płociniak " reszta danych identyczna z danymi podanymi na Allegro , do wylicytowanej kwoty proszę nie doliczać kosztów przesyłki , ponieważ koszta przesyłki ja pokrywam . Paczkę wysyłam od razu po otrzymaniu dowodu wpłaty w postaci screena na meila double32-pl@o2.pl lub gg : 13284531 niewidoczny , po zaksięgowaniu pieniędzy . Paczka pójdzie przesyłką kurierską "DHLem" .

Pozdrawiam
City Bank 31 1030 0019 0109 8518 0398 4327 Łukasz Płociniak

Jednak zaalarmowały mnie różne dane w 2 różnych mailach.
Skontaktowałam sie ze sprzedającym telefonicznie i udalo mi się w ten sposób uniknąć wyrzucenia pieniędzy.

Zgłosiłam sprawę do Allegro odpowiedź lakoniczna -czytaj olewka.
:mad:

Znowu oszust nowy!!!!

Ja niestety się złapałem.

Wiadomość od: ****** , wysłana z komputera o numerze IP: 168.89.124.19 Treść wiadomości:
Witam Serdecznie ,
Pisze gdyż wygrał Pan moja aukcje *********** prosiłbym o jak najszybszą wplate na rachunek podany nizej , odrazu po otrzymaniu dowodu wplaty w postaci zrzutu z ekranu wysylam paczke przesylka kurierska na moj koszt , wiec w takim razie prosze nie doliczac kosztow przesylki do końcowej wylicytowanej kwoty .
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

31 1160 2202 0000 0001 3497 4679
Łukasz Bizewski
Reszta danych indetyczna z danymi Allegro.

kolejny oszust, klient z allegro podesłał mi tą wiadomość, że to niby ja wysłałem, na szczęście był czujny i nie dał się nabrać

Wygrał Pan/Pani moją aukcje "*****************" proszę o jak najszybsze dokonanie przelewu na wskazane konto "Polbank EFG 6690 4010 0000 8011 Jacek Korda" reszta danych identyczna z danymi podanymi na Allegro , do wylicytowanej kwoty proszę nie doliczać kosztów przesyłki , ponieważ koszta przesyłki ja pokrywam . Paczkę wysyłam od razu po otrzymaniu dowodu wpłaty w postaci screena na meila sensitiw33@o2.pl lub gg : 7894531 niewidoczny , po zaksięgowaniu pieniędzy . Paczka pójdzie przesyłką kurierską "DHLem" .

Pozdrawiam
Polbank EFG 6690 4010 0000 8011 Jacek Korda

Witam.
Ja również zostałam oszukana w taki sposób. W moim przypadku oszust przedstwił się jako Robert Błaszczyk. Oczywiscie sprawa została zgloszona na policję, jednak nie sądzę aby to ruszyło. Nie otrzymuje żadnych informacji. Starałam sie jakoś nagłośnić tę sprawę, doszukac się jakichkolwiek informacji, lecz czuje sie osamotniona. Wszyscy nas ignorują, a jak widac te osoby działają na całą polskę i mysle, ze czują sie bezkarni skoro stac ich na takie podłosci. Straciłam 350 zł, wiem, ze przy Państwa kwotach to pikuś, lecz jestem studentka, a pieniądze są mego przyjaciela. Chciałam mu pomoc i zamówiłam dla niego łożko do masazu, a to wszystko okazalo sie kompletna klapa. Jak widac używają tego samego meila, lecz dane sa inne, muszą miec niezliczoną ilosc kont. Nie wiem co mozemy jeszcze zrobic. Staram sie, aby zainteresowały sie tyg gazety. Przeczytałam ze telewizja tez brała w tym udzial. Mam nadzieje, ze uda nam sie cos wskórac i winny/i poniosą kare. Badźmy w ciagłym kontakcie, może wtedy cos jeszcze wymyslimy.
Pozdrawiam

Szanowni Forumowicze!
Zgodnie z treścią art. 286 par. 1 k.k. przestępstwo oszustwa jest ścigane z urzędu. Pamiętajmy nie dajmy się takim oszustom. Na Waszym miejscu, proponuję poinformować Allegro.pl jako portal, gdyż oszust działa także na ich nie korzyść.

4 dni temu otrzymałem pismo z Gdańska z komendy że jarosław Shenke został zatrzymany i będzie przebywał w areszcie chyba do 19 października. Aż wszystko się wyjaśni.

nikt wam kasy nie odda...:)

wcale mi was nie jest żal...jak jesteście tacy głupi żeby wysyłać pieniądze komuś kogo na oczy w nie widzieliście to wasza strata...ja bym do niego zadzwonił i spotkał się i osobiście mu zapłacił i osobiście odebrał towar ...z ręki do ręki...przy odbiorze bym sprawdził czy sprzęt działa....jeśli działa to płacę i nikt nikogo nie oszuka...albo bezpieczniej jest kupić w znanym sklepie internetowym...ale skoro wolicie się bawić w randki w ciemno to ktoś się nieźle wzbogacił na waszej głupocie....jeśli wpłaciło mu 200 osób średnio po 500 zł to gość zgarnął 100 tys. zł...pewnie założył konto w banku na skradziony dowód osobisty jakiegoś pijaczka i teraz się z was śmieje bo już nigdy go nie znajdziecie i haha

Nie kazdy moze jechac na drugi koniec polski ze by odebrac dany towar i go sprawdzic. Jestes taki madry bo akurat Ciebie nikt nie oszukal zero wspolczucia i jakichkolwiek emocji to akurat jest zalosne. W moim przypadku policja ma dopiero spisac moje 2 zeznania ociagaja sie i nawet nie chca mnie o niczym informowac. Mam nadzieje, ze mimo wszystko sprawa sie wyjasni i wszyscy odzyskamy nasze pieniadze.

max2381 głupi jesteś i tyle. Pewno do teraz, jak za komuny chodzisz i kupujesz na targu od ruskich. Czasy się zmieniają i trzeba iść z nimi do przodu,a że są oszuści to trudno.

Moja sprawa wyglądała na pierwszy rzut oka tak samo jak Wasza, ale wydawało się że mnie oszukał ktoś inny. Dzisaj się dowiedziałem , że moje akta również trafią do Gdańska i tam dalej potoczy się sprawa. Słychać jakieś nowe wieści z Gdanska??

Ja też czekam i bez wiesci policjant kazal mi dzwonic do Gdańska. Osobiscie uwazam, że nieodzyskamy kasy niestety bo na rezultaty musielbysmy czekac chyba jeszcze z 5 lat moze wtedy by sie cos ruszylo. Kogo obchodzi ze stracilismy kasę. On siedzi i co z tego wyjdzie my i tak zostalismy bez kasy, a on nadal bedzie nas oszukiwal.

Powrót