P
piecia41
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 57
- Autor Autor
Dziekuje za wyczerpujacą odp.Bylem u prawnika w sprawie tego pozwu o przywrócenie posiadania i uzyskalem odp,ze taki pozew nie ma prawa bytu,gdyz ja jako najemca lokalu nigdy nie utrudnialem wejscia temu Panu do mieszkania,nigdy tez go nie wyrzucilem z tego lokalu(sam pzyznal,ze opuscil go dobrowolnie i jego centrum lokalowo-bytowo od ponad 2lat jest u jego konkubiny o zostalo potwierdzone prze obu dzielnicowych,podpisy sasiadów i tego pana ktory sam sie przyznal do tego,ze nikt nigdy go stad nie wyrzucił)Gdy wymienilem zamki w drzwiach,chcialem dac nowy klucz temu panu,aby swobodnie z niego korzystal,ale odmówil,powiedzial,ze nie sa mu potrzebne..dla mnie tzn,ze skoro nie chcial kluczy,to mial gdzie mieszkac przez ten okres.Gdy tylko zlozylem w wydz meldunk wniosek o wymeldow adminstr nagle ten Pan sie obudzil,ze chce tu wrócic..zrobil sobie z tego lokalu azyl na wypadek gdy owa jego pani zechcialaby sie kiedys jego pozbyc.W ten sam sposob w styczniu tego roku wymeldowalem brata ktory od ponad pół roku nie przebywal w domu i nie mialem z nim kontaktu(tez syn mojej mamy,i rzekomu wstapił w najem po jej smierci),a mimo to,urzad bez wiekszych problemów wymeldowal go po 3m-cach.W wydz meldunk dostalem info,ze taki pozew mozna zlozyc,gdy własciciel/najemca lokalu wyrzuca kogos z mieszkania,zmienia zamki nie dajac nowych i utrudnia mu wejsie do tego lokalu.Tu nic takiego nie mialo miejsca.Wczoraj bylem ww ydz neldunk i jak narzie ten Pan nie poinformowal ich o zlozenia takiego pozwu(a mial czas do wczoraj).14czerwca mam sie dowiedziec w w ydz co dalej.