wozniaq napisał:
On tylko dostał zarzuty, miał mnie przesłuchać
wiem.
wozniaq napisał:
On tylko dostał zarzuty, miał mnie przesłuchać i stwierdził, że skoro nic finalnie się nie stało to może mi zaproponować (według niego) minimalną grzywnę 1500zł i 10pkt.
nie miał prawa "wychodzić przed szereg" bo to nie jego sprawa, a tylko robił temat w ramach pomocy prawnej. I jeżeli z pisma jednostki gdzie doszło do zdarzenia, nie wskazali jemu takiej opcji ... po przesłuchaniu ciebie, to wyszedł przed szereg, a i pokazał brak znajomości tematu co do możliwości wystawienia mandatu

. Ty tego nie musisz wiedzieć, ani znać, bo to jest obowiązkiem - tutaj - tego konkretnego policjanta.
wozniaq napisał:
Podobno teraz ta propozycja idzie do sądu, który ma to teraz zaklepać lub zmienić wymiar kary.
NIE !!!!!!. Mandat jest jedną z form zakończenia danego tematu. Mandat kończy temat tj jakbyś np pił piwko i dostał mandat - czyli koniec tematu. I idzie pismo do tej kobiety która została uznana jako pokrzywdzona i jej dziecko które reprezentuje, że sprawa zakończona w drodze postępowania mandatu.
I jak poprzednio. Ona może ci teraz dojeb*ć chwilkę w formie zadośćuczynienia, gdzie jest bardzo szerokie pole do inwencji twórczej, a że było tam małe dziecko, to ... módl się aby jej ktoś o tym nie szepnął na uszko, bo stracisz jeszcze więcej kasy gdyż sam swoją decyzja przyklepałeś, że uznajesz siebie winnym, czego potwierdzeniem jest właśnie przyjecie mandatu, gdzie z opisu sytuacji wychodzi zdecydowanie co innego !!. Nie wiesz kim jest ta kobieta i czy nie ma styczności z takimi sprawami i czy jej ktoś nie podpowiada pewnych rzeczy !!. Dlatego moim zdaniem zrobiłeś DUŻYYYYY BŁĄD, że przyjąłeś mandat !!! po tym o czym tutaj i tam pisaliśmy !!.
xamin napisał:
Dokładnie i taryfikator wskazuje minimum 1000zł mandatu o czym pisałem.
Ale pisałeś o jakimś targowaniu - co jest niedopuszczalne. Od wygłaszania tego i owego i jakby to nazwać, to jest etap przesłuchania - w tej już sytuacji w tej sprawie a nie jakieś gadki jak na targu przekupek. Ale chyba rozumiesz "czego mi brakuje".... i chyba czytałeś ten taryfikator w przedmiocie sprawy ? BRAKUJE mi tutaj jednego bardzo ważnego "elementu układanki" co do wysokości kwoty. Nie wiem czy to dostrzegasz ?. Dlatego uprzednio napisałem to do autora tematu:
qwertu70 napisał:
Podaj pełną kwalifikację tj poza tej z kw tj art. 86$1 kw . Jak chcesz to w wiadomym miejscu wrzuć mi fotę mandatu
Ponadto w wiadomym miejscu lub tutaj - zadecyduj - napisz dwa słowa, czy jest coś czego nie wiadomo w tej sprawie, że ... na końcówce jednak przyjąłeś ten mandat UZNAJĄC SAM SIEBIE WINNYM ?? Nie jestem tego w stanie zrozumieć po opisie sytuacji, miejsca itd. aby nie wałkować od początku.