Witam, chciałbym się dowiedzieć czy sprawa się w końcu wyjaśniła? Ja też dostałem
"dopłatę" do przesyłki kurierskiej od firmy
kurjerzy.pl nie jest to jakaś kwota oszałamiająca bo 27zł ale dlaczego mam płacić skoro poprosiłem dlaczego mam zapłacić to dowiedziałem się że przesyłka była niestandardowa bo tak napisała firma DHL która to stwierdziła poprzez swoje "super maszyny".
Natomiast jak kurier odbierał od żony paczkę zaznaczył "coś" gdy żona zapytała co zaznacza to powiedział że przesyłka jest niestandardowa, ponieważ
"przemieszcza" się w środku , ale jak to powiedział niech się pani nie martwi firma DHL rozliczy się z kurierzy.pl. Gdy mi to żona powiedziała to zadzwoniłem do kuriera i zapytałem dlaczego jest niestandard i to samo mi powiedział, z czym się nie zgodziłem i powiedziałem mu że jest to bzdurą ponieważ przesyłka była w kartonie zabezpieczona dużą ilością foli i gazet i poprosiłem tego pana że skoro tak jest to ja nie chcę wysyłać tej przesyłki na co ten pan powiedział że jest już za daleko aby wracać a poza tym nie ma się co przejmować ponieważ firma DHL i kurierzy.pl ewentualnie rozliczą się między sobą.
Gdy dostałem wezwanie do zapłaty poprosiłem więc aby dokładnie powiedziano mi z jakiego powodu zakwalifikowano przesyłkę jako niestandardową skoro mam za coś zapłacić to chciałbym dokładnie się dowiedzieć z jakiego powodu. Po kilku dniach oczekiwania dostałem emaila że paczka była owinięta folią! co jest kompletną bzdurą i to im odpowiedziałem że mam zdjęcia tej paczki bo robię każdej paczki, czy przesyłki. A po za tym kurier powiedział że paczka się przemieszcza w środku a nie była owinięta folią dlatego poprosiłem aby pan z kurierzy.pl wyjaśnił to z " odbieraczem paczek" dlaczego w końcu paczka była niestandardem bo jak nie to proszę kierować sprawę do sądu. Wtedy po kilku dniach wyjaśnień dowiedziałem się że pan z kurierzy.pl dostał informację z DHL że przesyłka była niestandardowa
UWAGA: ponieważ była to "delikatna przesyłka" ! to jest kompletną bzdurą ponieważ było to masywne ok 10kg krzesełko do karmienia dzieci. To mnie utwierdziło w tym że po prostu chcą ode mnie "wyłudzić" dodatkową opłatę. Pan z kurierzy.pl sam zobaczył że jest to jakaś "parodia" i sam zaproponował że może wysłać w moim imieniu reklamację, o co poprosiłem. Po kilku dniach dostałem odpowiedź że oczywiście DHL odrzuciło reklamację.
Proszę napiszcie czy mam jakieś szanse z nimi? czy po prostu zapłacić dla świętego spokoju. Tylko że jak zapłacę to innych dalej będą tak dymali na kasę. Z tego co widać na moim przykładzie to każdemu mogą wmówić taki "niestandard". To tak samo jak zatrzymał by nas policjant i powiedział że dostaje pan/pani mandat za złamanie przepisów ale już nie podaje jakich, tak samo jest w tym przypadku. Ostatni raz robię przesyłki przez jakieś firmy pośredniczące. Proszę o Wasze sugestie co robić!?
Jak żyć panie premierze z takimi pośrednikami