A
ArmenVanLasso
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 36
Witam. Od mniej więcej półtora roku mam problem z firmą GetBack. Wydzwaniają do mnie codziennie po kilka razy nawet w soboty z kilkunastu numerów. Pracuję na nocki, przychodzę rano po czternastu godzinach pracy, jeszcze nie zdążę wejść do mieszkania przed 7 rano a tu już telefon. Śpię a tu po kilku godzinach znów telefon. Godzina po 22.00 i znowu. Co miesiąc wysyłają do mnie smsa z informacją o wysłaniu pisma. Czasem w ciągu miesiąca potrafią przysłać mi ich kilka pisząc o tym, żebym wpłacił mniejszą kwotę zadłużenia. Co miesiąc dostaję od nich pismo z nakazem wpłaty jakiejś kwoty pieniędzy. W każdym piśmie żądają spłaty innego długu, jednak zawsze piszą, że ten dług jest w Play. Raz dostaję pismo z nakazem wpłaty na ich konto bankowe 1000 zł + coś tam + odsetki, innym razem kilkadziesiąt złotych + coś tam + odsetki a jeszcze innym ta kwota wynosi kilkadziesiąt złotych. W każdym piśmie powołują się na inny, nie zapłacony rachunek w Play. Dodam jeszcze, że każde pismo przychodzi listem zwykłym na adres, pod którym już nie mieszkam od ponad roku. Mieszkam w tym samym bloku, ale w innym mieszkaniu, a pod adresem, na który przychodzą te pisma mieszkają moi rodzice i gdyby nie oni, to tych pism nie widziałbym nawet na oczy. Ostatnio GetBack podał mnie do sądu. Mieszkam w średniej miejscowości na Śląsku, a sąd każde mi się stawić na rozprawie w Warszawie nie podając nawet nic więcej jak tylko informację o tym, że zostałem pozwany przez GetBack.
Nie posiadam żadnych długów w firmie Play jak i innych firmach, nie licząc niezapłaconych dwóch mandatów w dwóch firmach przewozowych i nie figuruję na liście w BIKu.
Rok temu byłem w salonie Play dowiedzieć się, czy wszystko jest spłacone, gdyż faktycznie miałem u nich podpisane dwie umowy w mixie na siebie i na wujka. Konsultantka stwierdziła, że wszystko jest ok. Później dzwoniłem do GetBack z tą informacją. Powiedziałe, żeby zaktualizowli sobie dane. Nie miła pani stwierdziła, że ja jej mam wysłać pismo, że nie będzie sprawdzać. Wczoraj znów byłem w salonie Play i dzwoniłem na infolinię i powiedzieli to samo co rok temu, że po sprawdzeniu moich danych w Play nie zalegam z żadnymi płatnościami i wszystkie umowy jakie u nich posiadałem są dawno spłacone, że nawet na jednym koncie jestem na plusie. Sprawdzali mnie także w Biku i tam też mam czyste konto.
Wszystkie rozmowy mam nagrane. Zarówno te z przed roku jak i obecnie. Rozmowy telefoniczne jak i w salonie Play.
Co mam zrobić w tym przypadku? Proszę o pomoc, bo już nie wyrabiam psychicznie i po części fizycznie z nimi, tym bardziej, że jestem osobą chorą na serce, nadciśnienie i wzrok ze stopniem niepełnosprawności.
Nie posiadam żadnych długów w firmie Play jak i innych firmach, nie licząc niezapłaconych dwóch mandatów w dwóch firmach przewozowych i nie figuruję na liście w BIKu.
Rok temu byłem w salonie Play dowiedzieć się, czy wszystko jest spłacone, gdyż faktycznie miałem u nich podpisane dwie umowy w mixie na siebie i na wujka. Konsultantka stwierdziła, że wszystko jest ok. Później dzwoniłem do GetBack z tą informacją. Powiedziałe, żeby zaktualizowli sobie dane. Nie miła pani stwierdziła, że ja jej mam wysłać pismo, że nie będzie sprawdzać. Wczoraj znów byłem w salonie Play i dzwoniłem na infolinię i powiedzieli to samo co rok temu, że po sprawdzeniu moich danych w Play nie zalegam z żadnymi płatnościami i wszystkie umowy jakie u nich posiadałem są dawno spłacone, że nawet na jednym koncie jestem na plusie. Sprawdzali mnie także w Biku i tam też mam czyste konto.
Wszystkie rozmowy mam nagrane. Zarówno te z przed roku jak i obecnie. Rozmowy telefoniczne jak i w salonie Play.
Co mam zrobić w tym przypadku? Proszę o pomoc, bo już nie wyrabiam psychicznie i po części fizycznie z nimi, tym bardziej, że jestem osobą chorą na serce, nadciśnienie i wzrok ze stopniem niepełnosprawności.