Zajęcie rachunku bankowego przez komornika

• Autor wątku Autor wątku pelasia1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
@amadis w tej ilości postów idzie się pogubić. Faktycznie.

Podtrzymuję, że trzeba i tak zobaczyć dokumenty zanim cokolwiek będzie można stwierdzić, bo skądś wziął się teraz drugi nakaz (?).

Syphar napisał:
@amadis w tej ilości postów idzie się pogubić. Faktycznie.

Podtrzymuję, że trzeba i tak zobaczyć dokumenty zanim cokolwiek będzie można stwierdzić, bo skądś wziął się teraz drugi nakaz (?).
No właśnie
Mi też o to chodzi ten obecny komornik z 2018 przysłał zawiadomienie o wszczęciu egzekucji i podpięty jest do niego nakaz zapłaty z 2004 roku

No to wyjaśnione. Czyli nie ma drugiego nakazu zapłaty. To teraz nie zrobisz już nic - na sprzeciw był czas w 2004.

pelasia1 napisał:
mam w innym tylko gdzie opieka społeczna przelewa 500 plus dla dzieci i są założone lokaty dla nich
A te lokaty to na czyje dane? Nie Pani?

pelasia1 napisał:
Syphar napisał:
No to wyjaśnione. Czyli nie ma drugiego nakazu zapłaty. To teraz nie zrobisz już nic - na sprzeciw

Przyszlo z innymi załącznikami wezwanie do zapłaty od komornika. A ja dlatego pisałam pismo to o pozbawienie wykonalnosci tytułu wykonawczego. I sad mi odp ze stwierdzić swą niewlasciwosc miejscowa i sprawę przekazał do sądu rzeczowo właściwemu miejscu .Czyli teraz już rozumiem że zostaje pisac do wierzyciela z prośbą o te odsetki czy co innego bo ta główna należność zapłacę trudno

lokata napisał:
A te lokaty to na czyje dane? Nie Pani?

Ja założyłam konto na 500 plus i opieka przelewa na konto imienia i nazwiska dzieci bo dzieci mają nazwisko po tacie .

Ostatnią edycję dokonał moderator:
pelasia1 napisał:
Ja założyłam konto na 500 plus i opieka przelewa na konto imienia i nazwiska dzieci bo dzieci mają nazwisko po tacie .
Nie pytam o konto, tylko o lokaty. Konto jest Pani, a lokaty?

W umowach z bankiem jest to uwidocznione, że właścicielami środków na lokatach są dzieci?

lokata napisał:
W umowach z bankiem jest to uwidocznione, że właścicielami środków na lokatach są dzieci?

No nie jest tylko zaznaczone ale głównym ja

pelasia1 napisał:

Tylko wiesz o co mi chodzi oni z opieki nie mogą pieniędzy zabierać. Chodzi mi o to że ja to zapłacę tylko co to za konto które komornik mi wysłał że zajmuje ja nie mam żadnego innego .

pelasia1 napisał:
A może Pani jeszcze raz, po polsku?

pelasia1 napisał:
Chodzi mi o to że ja to zapłacę tylko co to za konto które komornik mi wysłał że zajmuje ja nie mam żadnego innego .
Jak Pani nie ma tam konta, to czym się Pani przejmuje? Komornik dostanie odpowiedź z banku, że nie maja takiego klienta i tyle. Nie Pani problem.

Proszę nie pisać postu pod postem!!! Ile razy można to Pani powtarzać? Istniej możliwość czasowej edycji postów, należy z niej korzystać. Forum, to nie czat!

Ostatnia edycja:
lokata napisał:

Ok.wiec tak teraz to drugie pismo po tym co pisałam że dostałam od sądu przekierowania sprawy do innego sądu za parę już dni komornik przysłał mi pismo zawiadomienie dłużnika o zajęciu rachunku bankowego przez niego i podpięty drugi dokument jest zawiadomienie o zajęciu wierzytelności z rachunku bankowego i napisane jaki to bank i nr konta i żeby przelewa do niego na konto rozumiesz

lokata napisał:

Proszę nie pisać postu pod postem!!! Ile razy można to Pani powtarzać? Istniej możliwość czasowej edycji postów, należy z niej korzystać. Forum, to nie czat!

Ok przepraszam

Proszę iść do jakiegoś prawnika w realu. Niektórym nie da się pomóc zdalnie. Pani należy do tej grupy. Nie rozumie Pani zadawanych pytań, nie potrafi na nie odpowiedzieć w zrozumiały sposób. W kółko pisze Pani to samo i nie potrafi zrozumieć, że nie ma to żadnego znaczenia.
Albo iść do komornika i zapłacić całość. Długi się reguluje. Takie są zasady.

Rozumiem wszystko tylko pisze Pan i jeszcze jeden Pan i staram się odp zrozumiałe odpowiedzi. Ja napisałam że to zapłacę główna należność tylko pytam was skoro piszecie że pomagacie innym to może i mi chodzi o te odsetki gdzie pisac czy do wierzyciela .I bardzo dziękuję za każdą informację nie jestem prawnikiem a ich pomoc kosztuje więc chyba logiczne jest to że lepiej jest zapłacić dług bo takie są zasady .dziękuję bardzo i pozdrawiam

Trzeba złożyć do sądu, powództwo przeciwegzekucyjne, przeciwko wierzycielowi, w zakresie odsetek starszych niż 3 lata. Tylko proszę się spieszyć, bo coś czuję, że za chwilę, to komornik to sobie wszystko od Pani wyegzekwuje, z rachunku bakowego (z lokat).

Przecież nie może z opieki społecznej

Może. Na rachunku bieżącym by nie mógł, ale na lokatach już tak.

Czyli zapłacę to ale dla pewności zrezygnować z tych lokat i przenieść pieniądze do partnera

A chce Pani mieć jeszcze, do kompletu, zarzut karny? Mało Pani komornika, jeszcze chce Pani mieć przeprawę z prokuratorem?

No tak czyli iść do komornika i zapłacić należność główna a odsetki może jakoś się z nim dogadać już sama nie wiem .bo pisanie tego powództwa za odsetki nie zatrzyma czynności komornika czy zatrzyma

Powrót