Zakład Karny w Potulicach i OZ Strzelewo

• Autor wątku Autor wątku uwiezionaznim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie może sobie "wziąć dwóch godzin" ot, tak.

skazani mogą korzystać z dwóch widzeń w miesiącu, a za zgodą dyrektora zakładu karnego, wykorzystać je jednorazowo

mam pytanie... mój chłopak ma się wstawic w marcu z zk w Potulicach, czytałam już na temat paczek i widzeń ale może mi ktoś powiedzie co on musi tam ze sobą zabra?

to znaczy że swoje ubranie, jakieś kosmetyki,pieniądze to może zabrac?

Pieniędzy nie może mieć...
jeżeli nie wiecie co konkretnie tam można zabrać to dostarczysz mu w paczce później wszystko co niezbędne albo kupi sobie na wypisce -pieniądze przelać mu możesz na konto...
nie każde ubranie można mieć i nie każdy kosmetyk,w różnych zk różnie z tym jest...

cicha18 napisał:
to znaczy że swoje ubranie, jakieś kosmetyki,pieniądze to może zabrac?

Witam!
Tak swoje ubranie może wziąć tylko nie wolno bluz z kapturem.
Kosmetyki też ,ale nie można nic szklanego i dezodorantów.
Pieniędzy też się tam nie bierze . Jak tam będzie to wyślesz na konto.

a jak tam z telefonami? tylko on będzie mógł do mnie dzwoni czy ja do niego też?

tylko on do Ciebie, musi mieć kartę żeby móc dzwonić....

cicha18 napisał:
a jak tam z telefonami? tylko on będzie mógł do mnie dzwoni czy ja do niego też?

Opłaca się kupować kartę .
Może mieć ją ze sobą ,jak tam będzie szedł .
Jak będzie dzwonił ,to niech ma przy sobie coś do pisania ,będziesz podawać
chłopakowi kod

Ostatnią edycję dokonał moderator:
poczytaj temat o kartach telefonicznych ....

cicha18 napisał:

czy kiedyś doładowywałaś telefon komórkowy ?
działa podobnie .
W sklepie kupujesz kartę (dostajesz wydruk ) tam jest kod ,wpisujesz go przed numerem
wejdź na stronę karty ,dowiesz się tam dokładnie jak to działa

klara1982 napisał:
Pieniędzy nie może mieć...

Ale może je zabrać ze sobą, będzie miał z czego zrobić wypiskę po przyjęciu. Zostaną zaksięgowane i z części ich będzie mógł korzystać, resztą dostanie po zwolnieniu.

forg napisał:
Ale może je zabrać ze sobą, będzie miał z czego zrobić wypiskę po przyjęciu. Zostaną zaksięgowane i z części ich będzie mógł korzystać, resztą dostanie po zwolnieniu.

a to nie wiedziałam, myślałam,że na wypiskę można tylko przelać na konto :)

witam .
Mój syn na początku marca ma mieć sprawę o połączenie wyroków , z tego co wiem taka sprawa odbywa się bez skazanego .
Dzisiaj syn dzwonił ,że ma transport .
Prawdopodobnie do Łodzi .To chyba przywiozą go na sprawę ?
Czy tak może być ? Nie wiem czy to dobrze ,czy źle ??
Myślę że to chyba dobrze - sama już nie wiem , co mam myśleć .
Czy któraś z was spotkała się z taka sytuacja ????

Witam.Ogromna prośba.Czy ktoś mógłby mi przybliżyć info na temat ZK w Potulicach??Przeczytałam wszystko co możliwe na Służbie Więziennej i wiele innych,wasze wpisy poniżej również.Czy ktoś zna to więzienie z autopsji?? Osoby odwiedzające jak i kiedyś tam przebywające?Jak z funkcjonariuszami?Normalni jacys?Jak z pozwoleniami na cokolwiek?? Podobno tak jakies talony na paczki sa.Na czym to polega?? Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek info:)

wiec tak. moj maz sie tam znajduje sluzba wiezienna super. mila i bardzo wyrozumiala lepszej nie widzialam w zadnym innym zakladzie. tak sa talony na zywnosc do 5kg odrazu mowie ze dokladnie nie sprawdzaja:) i talon odziezowow higieniczny ale to skazany zalatwia. dlugo sie nie czeka na widzenie. talon na zywnosc polega na tym ze raz na 3 miesiace mozesz przyniesc w kartonie zywnosc do 5kg nie musisz zadnego talonu miec poprostu idziesz na widzenie z tym martonem funkcjonariusz wtedy widzi ze jestes z paczka i prosi te osoby z paczka. jesli chodzi o pozwolenia to na bezdozorowe nie ma co liczyc!a tak z innymi to spoko

Witam:) Czy ktoś się orientuje czym dojechać z Łodzi do Potulic?? Do ZK w Potulicach.Jakim autobusem i skąd?? Będę bardzo wdzięczna:):)

Proszę przeczytać regulamin i zasady tego działu - moderator

witaj napewno bedziesz musiala dojechac do bydgoszczy sprawdz w internecie. ja jestem z bydgoszczy i jade w sobote do potulic jesli tez jedziesz w sobote mozesz jechac z nami.

Powrót