Zakład Karny w Potulicach i OZ Strzelewo

• Autor wątku Autor wątku uwiezionaznim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ehh to ja już nic nie rozumiem:( ale wyslę mu to ksero na wszelki wypadek...

Nieraz jak się tworzy osadzonemu kartę widzeń to proszą o ksero dowodu osób, które mają być wpisane na listę odwiedzających, więc to pewnie stąd ta prośba o ksero.

marysienka152 napisał:
hej
mój chłopak od wczoraj jest w zk w Potulicach ale maja go przenieśc do Strzelewa tylko nie wiadomo kiedy... i mam takie pytanie bo chciałam jechac do niego w sobote ale sie dowiedziałam od niego że i tak nie wejde bo poza zgodą potrzebuje ksera dowodu osobistego... i tu moje pytanie.. po co on im? nie można skserowac lub zawiezc im skserowanego jak się pojedzie do niego na wizyte?

xero dowodu osobistego należy zrobić i wysłać listem do osadzonego,jest ono dołączone do prośby o zgodę na widzenie.po uzyskaniu zgody dopiero można wejśc na widzenie.jest to wymagane szczególnie dla osób które nie są z najbliższej rodziny(żona,matka,ojciec,dziecko,rodzeństwo)

hej jutro wybieram sie na widzenie pierwsźy raz do potulic.. jak tam dotrzec z bydgoszczy? dodam ze jade z konina pociagiem.. a i jeszcze jedno mozna wnosic na widzenie bielizne dla osadzonego?

marysienka152 napisał:
hej jutro wybieram sie na widzenie pierwsźy raz do potulic.. jak tam dotrzec z bydgoszczy? dodam ze jade z konina pociagiem.. a i jeszcze jedno mozna wnosic na widzenie bielizne dla osadzonego?

Jest autobus z PKS w Bygdoszczy o 11.05 a potem dopiero o 13.05.
A bieliznę spokojnie mozesz zabrać.
Pozdrawiam

marysienka152 napisał:
Przy dworcu PKP jest jakby zajezdnia autobusowa, tam łapiesz autobus nr 54 (stanowisko 4), który jedzie pod dworzec PKS. Możesz iść na dworzec PKS na pieszo, jest jakieś 15-20 minut, ale dla osoby nie znającej miasta nie jest to najbardziej komfortowe. Z dworca PKS dojedziesz autobusem do Potulic, z przystanku jest do zakładu żabi skok.

Marysienka, autobusy sprawdź sobie na stronie PKS Bydgoszcz, bo jeśli będziesz w Bydgoszczy całkiem z rana to są jeszcze autobusy wcześniejsze niż te, które wskazała Eda.
SaliMali napisał:
Możesz iść na dworzec PKS na pieszo, jest jakieś 15-20 minut
Oj z Dworca Głównego PKP na dworzec PKS to się idzie dobre pół godziny, bo w 15-20 minut to można najwyżej dojść do przystanku PKSu przy Operze, na którym to nie wszystkie autobusy do Potulic się zatrzymują.

Witam wszystkich, mam kilka pytań, moj mąż wczoraj został przeniesiony do Potulic z Warszawy, w sobotę chciałabym pojechać ale powiedzcie czy widzenia są w soboty bo czytam posty i jedni piszą że tylko w niedzielę a inni ze przez cały weekend, w sklepie można zrobić zakupy tylko do 150 zł? czy moge mu zawiesc ubrania nie mając talonu ? i czy mogą one być w torbie czy w kartonie o określonych wymiarach ? mam do potulic 300 km wiec nie chce zeby czegos nei przyjeli i przerazaja mnie te cele 16-19 osobowe po prostu dramat, jakie trzeba tez spelniac warunki zeby przeniesli go blizej miejsca zamieszkania czyli do w-wy ???

amela2 napisał:
Witam wszystkich, mam kilka pytań, moj mąż wczoraj został przeniesiony do Potulic z Warszawy,

Ja mam idealną propozycję - jest to osoba skazana. Może dzwonić, pisać listy. Daj wykazać się mężowi, niech będzie prawdziwym facetem i dowie się wszystkiego i Cię poinformuje. Przecież to będzie najpewniejsza informacja. A jeśli czegoś się źle dowie to będziesz przynajmniej wiedziała do kogo mieć pretensje.
W kwestii terminów widzeń polecam natomiast portal SW.

witam
w Potulicach są widzenia w soboty i niedziele .
Można zrobić zakupy w kantynie do 200zł .
Na rzeczy osobiste trzeba mieć talon , który zatwierdzi wychowawca.
mąż wyśle go listem .Rzeczy musza być w pudełku (wielkość nie gra roli).
Talon który dostaniesz , będzie miał wymienione rzeczy , które są potrzebne mężowi , nie wkładaj nic poza tym co pisze na talonie ,bo i tak to oddadzą

pozdrawiam was dziewczyny dawno mnie tu nie było .
wszystkiego dobrego w Nowym Roku . dużo cierpliwości i wytrwałości

A apropos kserowania dowodu; dosyć często powiedzmy pojawia się wymóg dostarczenia ksera dowodu osobistego. Mam tutaj pewną obawę; punkt ksero i pieczątek, gdzie kserujemy staje się posiadaczem naszych danych pesel i inne. Czy to jest bezpieczne? Za pół roku może się okazać, że mam np. niespłacony kredyt.
Posiadając wszystkie dane...

Hej mam takie pytanko.. Bo mój P. dzwonił do mnie i mówił że ma talon na rzeczy ale nie powiedział konkretnie co można mu przywieźc.. a w sobote jedziemy na odwiedziny i chcieliśmy mu je zabrac... Jak to wygląda z dawaniem rzeczy? są jakieś określone jakie mozna zabrac i ile? bo nie wiemy teraz co zrobic...

marysienka152 napisał:
Hej mam takie pytanko.. Bo mój P. dzwonił do mnie i mówił że ma talon na rzeczy ale nie powiedział konkretnie co można mu przywieźc.. a w sobote jedziemy na odwiedziny i chcieliśmy mu je zabrac... Jak to wygląda z dawaniem rzeczy? są jakieś określone jakie mozna zabrac i ile? bo nie wiemy teraz co zrobic...

najpierw przeczytać ten wątek:ok:

a twój jak mówił ,że ma talon to niech go poprostu ci wyśle,i będziesz wiedziała ile i co możesz mu podać;)

Twoj mezczyzna przesle Ci ten talon np z listem,badz bez niego:)
na talonie bedziesz miala napisane np,dwa podkoszulki, 1 bluze itp...:)
i tylko to co ma zapisane na talonie bedziesz mu mogla wlozyc do paczki, kartonu...:) Pamietaj,ze nie moze miec tam bluzy z kapturem:/ po zapakowanie ubran do kartonu nie zapomnij wlozyc do srodka tego talonu, on jest obowiazkowy:)

witam moj maz w nastepnym tygodniu jedzie do potulic jak tam jest? jak odwiedziny? ile trwaja i w jakie ni sa? czy ktoras bedzie jechac 12, 13 luty do potulic z kimmogla bym sie zabrac jestem z bydgoszczy

angel1649 napisał:
witam moj maz w nastepnym tygodniu jedzie do potulic jak tam jest? jak odwiedziny? ile trwaja i w jakie ni sa? czy ktoras bedzie jechac 12, 13 luty do potulic z kimmogla bym sie zabrac jestem z bydgoszczy

Witam:d Ja jadę w tych dniach tylko że ja jadę jak zawsze autobusem:P Mój P mówi że może byc.. A widzenia są w soboty i niedziele i trwają godz;)

a skad jedzies zatrzymujesz sie w bydgoszczy? bysmy mogly zabrac sie razem autobusem bo janie wiem nawet gdzie jest ten zaklad jakos 10 bede dzwonic do tego zakladu i dowiem sie czy moj sie tam znajduje juz. wiem ze teraz po niedzieli ma tam jakos trafic. jak czesto i od kiedy moga tam dzwonic?

angel1649 napisał:
a skad jedzies zatrzymujesz sie w bydgoszczy? bysmy mogly zabrac sie razem autobusem bo janie wiem nawet gdzie jest ten zaklad jakos 10 bede dzwonic do tego zakladu i dowiem sie czy moj sie tam znajduje juz. wiem ze teraz po niedzieli ma tam jakos trafic. jak czesto i od kiedy moga tam dzwonic?

odwiedziny są tylko w soboty i niedziele godziny odwiedzin są od 8.00 do 16.00 ale do 15.00 przyjmują kartki do kogo chcesz wejśc. zalezy na jaki pawilon no czy bedzie na P1, P2, czy P3 bo wtedy bedziesz wiedziała ile godzin masz na odwiedziny można godziny widzeń łączyć ogólnie nie jest żle mój tam przebywa od kwietnia i nie narzeka.

acha moj pewnie bedzie na p1

a jak mam dodatkowee na dziecko tomoge wziasc npw sobote 2 godziny

angel1649 napisał:
acha moj pewnie bedzie na p1

a jak mam dodatkowee na dziecko tomoge wziasc npw sobote 2 godziny

tak możesz tylko że dziecko musi być inaczej Ci nie dadzą
a jeśli będzie na P1 to będziecie mieli trzy godziny na cały miesiąc

Powrót