Zakład Karny w Potulicach i OZ Strzelewo

• Autor wątku Autor wątku uwiezionaznim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: ZK POTULICE

Witaj Doniu Dobre Serce :) Pozdrawam serdecznie! Mojego Muflona mam już w domu, opuścił Potulice 15 stycznia. A co u Twojego brata?
Moderzy nie gniewajcie sie za prywatę :help:

Witam.Niestety moj brat jeszcze siedzi wychodzi 30 maja.na jakim pawilonie był twoj facet?moze znal mojego brata!Pozdrawiam

witam wszystkich 09,03,2008 niedziela jade do Potulic jest ktoś chetny by sie zabrać?

czy mozna przywozic paczki na widzenia?
Jak tam jest, czy oni maja jakies uniformy czy sa w prywatnych ubraniach?
nic nie wiem, dopiero sie dowiedzialam ze moj byly chlopak tam jest.

Collarga, jeżeli jest na P1 (czyli na oddziale zamkniętym) prawdopodobnie może chodzić w swoich ubraniach, ale podczas np. spaceru, czy widzeń musi mieć na sobie "uniform" :ok: Na innych oddziałach może normalnie chodzić we własnych ciuchach.
Poczytaj też wcześniejsze posty, tam masz trochę informacji na ten temat. Niestety nie udzielę Ci odpowiedzi nt paczek, ale napewno, ktoś będzie wiedział :)
Tu masz trochę informacje (wejdź też w zakładkę informacje) http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/2/236

W Potulicach jest tylko P1. Tak jak pisze Moniak - oficjalnie w uniformach (na widzeniach np). To znaczy spodnie swoje, bluza więzienna (dopuszczają odpiętą). W Strzelewie jest P2 - nie wiem nic na ten temat.
Paczki można przywozić, są oczywiście ważone na miejscu (jeśli chodzi o żywność), nie przyjmują niczego w słoikach i puszkach.

dziekuje bardzo za informacje. Jeszcze nie wiem na jakim jest oddziale. Tak czytam te posty codziennie. Chce sie jak najwiecej dowiedziec.

jak dlugo czeka sie na zalatwienie widzenia? :what:

widzenia przysługują od razu osobie skazanej 2 razy w mies po godz., choc jesli nie jesteś żoną to musi wpisać cię na listę a lista musi zostać zatwierdzona przez dyrektora.

hej przeczytałam wszystko a wiecie moze czy na paczki potrzebne sa talony jak dowozi sie na miejsce

mam takie pytanie z któraś z was żeniła sie w wiezieniu ?

Proszę nie mieszać wątków. Zapraszam również na temat wolny, gdzie można prowadzić swobodniejszą dyskusję - M.

Witaj Collarga chcialas moj numer gg wiec ci go podaje.3887121

orientuje się w paczkach ale mój A. jest już w 3 zakładzie i w każdym było inaczej np. na Smutnej w łodzi wogóle nie było talonów a na odzieżowa wystarczyła zgoda to co zakład to inaczej . A dla cchiconny to moja znajoma brała ślub cywilny w więzieniu i miała rodzine i przyjęcie na bezdozorowym normalnie prawie jak na wolnosci . On musi miec zgode od dyrektora zakładu i ty musisz załatwiac slub w urzedzie stanu cywilnego w miescie w którym on przebywa.

Karolkaeloelo nie mieszaj wątków - M

dobra sorry już nie mieszam :(

W Potulicach obowiązkowo talon na odzieżową czy higieniczną.

bardzo dziękuje za informacje karolkaeloelo teraz juz wszytsko sie dowiedziałam co i jak załatwić bardzo wam wszytskim dziekuje :D :D :) :) :)

mam jeszcze pytanie do karolkaeloelo a przyjecie czyli jak ?

cchiconyy nie pisz posta pod postem. W prawym górnym rogu posta, masz opcję "zmień" - M.

witam mój ślubny został przeniesiony do Potulic-jak tam dojechać z Warszawy :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Powrót