Zakład Karny w Potulicach i OZ Strzelewo

• Autor wątku Autor wątku uwiezionaznim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mój mówił w sierpniu że karetke widzieli podobno ktorys sie powiesil ale nie dowiemy sie prawdy !

Powinni dziękować, że dostają za darmo jedzenie na które uczciwi ludzie harują całe życie, a nie protestować.

marcin20, troche nie czas i temat by takie rzeczy wypisywać.
to nadal sa ludzie, na ktorych ktoś czeka, czesc z nich tam wroci, czesc sie ogarnie, ale nie nalezy ich przekreślać, bić czy zabijać.

gosiaczek1910 napisał:
to nadal sa ludzie, na ktorych ktoś czeka, czesc z nich tam wroci, czesc sie ogarnie, ale nie nalezy ich przekreślać, bić czy zabijać.

A czy marcin20. napisał, że należy ich bić? Napisał, że powinni być wdzięczni, że społeczeństwo ich karmi.

gosiaczek1910 napisał:
marcin20, troche nie czas i temat by takie rzeczy wypisywać.

Wiesz co, masz rację. Może się trochę zapędziłem. Ale po prostu scyzoryk mi się otwiera w kieszeni, kiedy czytam takie historie.

I powiem Ci coś, nic nie zdziałacie. Może nawet i służba więzienna dołożyła rękę do tej śmierci, tego nie wiem - ale sama widzisz co się dzieje. Panika na rynkach finansowych. Czeka nas recesja jakiej jeszcze świat nie widział, duża część społeczeństwa walczy o to tylko aby się na powierzchni utrzymać - a oni protestują, że mają złe jedzenie. Prawdopodobnie będą mieli jeszcze gorsze, bo ceny żywności pójdą w górę.

Ja jestem jak najbardziej za dawaniem drugiej szansy. Ale więźniowie widzą co się dzieje i też powinni nam pomagać, przynajmniej na tyle, na ile mogą - czyli przeczekać te gorsze czasy.

forg napisał:
A czy marcin20. napisał, że należy ich bić? Napisał, że powinni być wdzięczni, że społeczeństwo ich karmi.

przeciez jak byk widac ze tylko moje pierwsze zdanie jest skierowane do marcina20. nie przekrecaj forg jak zawsze.

co do jedzenia to ja wiem jak jest, moj tez narzeka, ale wie, ze nie jest tam na wakacjach.

co ma jedzenie,czy nie jedzenie...Chodzi chyba o fakt zakatowania więźnia.A " nie ważne czy zupa była za słona..."

Dziś dowiedziałam się od męża iż w owym zakładzie zmieniły się przepisy dotyczące puszczania paczek chemiczno-higienicznych a mianowicie iż paczka może być tylko do 5 kg. oczywiście na talon no i jeśli wysyłamy trójkącik w prawym rogu talonu trzeba odciąć i przykleić na pudełko.

1208malenstwo napisał:
Dziś dowiedziałam się od męża iż w owym zakładzie zmieniły się przepisy dotyczące puszczania paczek chemiczno-higienicznych

Te paczki jak latawce się puszcza? Czy może jak kaczki na wodzie?

a jak z widzeniami w Potulicach w tą sobotę i niedzielę?Ktos wie czy będą?Przez te durne wybory jakieś..Forg?? Wiesz na pewno,Ty wiesz wszystko najlepiej.

1208malenstwo napisał:
Dziś dowiedziałam się od męża iż w owym zakładzie zmieniły się przepisy dotyczące puszczania paczek chemiczno-higienicznych a mianowicie iż paczka może być tylko do 5 kg. oczywiście na talon no i jeśli wysyłamy trójkącik w prawym rogu talonu trzeba odciąć i przykleić na pudełko.

też się o tym dziś dowiedziałam, mało tego paczka higieniczna przysługuje raz na dwa miesiace a nie jka dotychczas raz w miesiacu , ale to w strzelewie

lemon&ada napisał:
a jak z widzeniami w Potulicach w tą sobotę i niedzielę?Ktos wie czy będą?Przez te durne wybory jakieś..Forg?? Wiesz na pewno,Ty wiesz wszystko najlepiej.

Limonko widzenia są normalnie ,wybory to nie są żadne święta ;)
a to wybierasz się w ten weekend ? ja 23 dopiero

Ostatnia edycja:
no to fantastyczne udziwnienia. Mojego osadzonego przewieżli 26 i cisza.
Chetnie zabrałabym sie na widzenie z kims autkiem i dołozyla sie do paliwa.
Moze znajdzie sie jakis dobry duszek;-)
pozdrawiam

Jadę w niedziele do Potulic mam jedno miejsce wolne mogę kogoś zabrać.

Witam:) jedzie może ktoś w najbliższą niedziele do Potulic z Poznania lub Konina?

widzę, że cisza w tym temacie... a może jednak ktoś się odezwie? Może jeździ ktoś do Potulic z okolic Szczecina lub ze śląska?

ja tam jezdze z Łodzi, chciałabym w styczniu też, ale jakoś się złożyć, bo ostatnio sporo płaciłam :(

Powrót