Zakład Karny w Potulicach i OZ Strzelewo

• Autor wątku Autor wątku uwiezionaznim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no najlepiej się złożyć i jechać w kilka osób. Mi zostają teraz pociągi tylko lub autobus, ale pociągiem przesiadek jest strasznie dużo... a o autobusy nieraz ciężko

kiepski jest tam dojazd. u nas byla skladka, ale chyba byl maly przekret bo placilam az 100zl ale nie mialam wyboru :/

no właśnie bardzo kiepski dojazd. ja w styczniu jadę ze szczecina to mam 2 przesiadki, a później już z Katowic będę jeździć, to będzie dużo gorzej z tego co widziałam... może coś się uda wymyślić i znajdzie się ktoś z Łodzi jeszcze żeby razem jeździć? tam akurat atwiej dotrzeć niż do samych Potulic

No ja bylam w grudniu...samochodem sama.Wygodnie, bezstresowo,troche mnie to kosztowało,ale...to tylko pieniadze...rzecz odnawialna;) Dla 60 minut bezcennych...

Ostatnia edycja:
ja nie bylam sama autem, ale tez bylo wygodnie :P wprawdzie czekalam na te chwike ponad 1,5 roku a potem 5h jazdy 2h na bramie i wtedy .... ;) warto, naprawdę warto. nawet jechać tam 10 h :)

ja będę jechała w styczniu na 2h :) a podróż 3,5... ciekawe ile będę czekać, ale powinnam być do 9na miejscu. Już się doczekac nie mogę, a zarazem się boję bo troszkę minęło od ostatniego spotkania

przeczytalam prawie wszystko na temat samych potulic, glownie pytacie o dojazd tam , a ja mam pytanie odnosnie warunkowych zwolnien, prosze napiszcie cos, blagam

nic11 napisał:
a ja mam pytanie odnosnie warunkowych zwolnien, prosze napiszcie cos, blagam

Przesłanki udzielenie wpz wymienione są w kodeksie karnym. Spełnienie ich zależy od skazanego.
I po co błagać??

dzieki, ale to wiem, chodzi mi o konkrety dotyczace potulic pozdrawiam

Chyba nie ma zadnych reguł co do wpz,poza tymi w KKW... Nie rozumiem , o co Wy pytacie. Przecież przesłankami nie jest ani w Potulicach,ani gdzies indziej np fakt,że osadzony np. zasypia na lewym boku,albo myje zęby 3x dziennie, albo ,że uśmiecha sie do wychowawcy, pastuje podłogę swoimi chusteczkami higienicznymi...Nie wiem ,w czym rzecz,że domagacie sie podawania odpowiedzi"jak z wokandami"? Czy nie tak,jak w każdym ZK? Albo ja nie ogarnieta jakaś..,że nie rozumiem pytania...?

forg napisał:
NO właśnie - nie rozumiesz pytania.
Przecież według większości przestępców i ich rodzin warunkowe przedterminowe zwolnienie zależy tylko i wyłącznie od "widzi-mi-się" sędziego. Nie od spełnienia przesłanek wymienionych w przepisach.

Jak się trochę wczytasz, posłuchasz to dowiesz się, że są wiezienia, gdzie "pani kochana, tam bez niczego wychodzi się z pierwszej wokandy". Dodam - choćby się gwałciło w celi, biło współosadzonych.

Trzeba mieć fioletowe majtki podczas posiedzenia sadu a do tego należy rozmawiać tylko z wychowawcą, który ma prawą dziurkę w nosie większą od lewej. On załatwia wszystko. Każdemu.

a to dobrze,zapamiętam;)) Czyli,że ogarniam jednak. Forgu Wielki dzięki:)

Ostatnia edycja:
ingab napisał:
Czy nie tak,jak w każdym ZK? Albo ja nie ogarnieta jakaś..,że nie rozumiem pytania...?

NO właśnie - nie rozumiesz pytania.
Przecież według większości przestępców i ich rodzin warunkowe przedterminowe zwolnienie zależy tylko i wyłącznie od "widzi-mi-się" sędziego. Nie od spełnienia przesłanek wymienionych w przepisach.

Jak się trochę wczytasz, posłuchasz to dowiesz się, że są wiezienia, gdzie "pani kochana, tam bez niczego wychodzi się z pierwszej wokandy". Dodam - choćby się gwałciło w celi, biło współosadzonych.

nic11 napisał:
dzieki, ale to wiem, chodzi mi o konkrety dotyczace potulic pozdrawiam

Trzeba mieć fioletowe majtki podczas posiedzenia sadu a do tego należy rozmawiać tylko z wychowawcą, który ma prawą dziurkę w nosie większą od lewej. On załatwia wszystko. Każdemu.

mam pytanie,moj brat jest w Potulicach,jest na pawilonie C.Czy to zle dla niego?? prosze o pomoc

witam maz odbywal karw pozbawienia wolnosci w potulicach byl tam ponad rok wczoraj przeniesli go do strzelewa jak tam jest jak dojazd? i kto wie jak tam jest z przepustkami? po jakim czasie? i jak sie starac?

angel1649 napisał:
witam maz odbywal karw pozbawienia wolnosci w potulicach byl tam ponad rok wczoraj przeniesli go do strzelewa jak tam jest jak dojazd? i kto wie jak tam jest z przepustkami? po jakim czasie? i jak sie starac?

skoro przenieśli go na strzelewo to dobrze nawet bardzo (przynajmniej tak bylo z Moim - pol roku siedzial w potulicach na zamkniętym , przeniesli go do strzelewa na polotwarty poszedl do pracy i po dwoch miesiacach wyszedl na warunkowym zwolnieniu ) , strzelewo jest blisko potulic więc dojazd nie sprawi Ci kłopotów. pozdrawiam :)

aaa i jesli chodzi o przepustki to szczerze w tym temacie nic nie wiem bo Mój już z tym nie kombinował bo nie było po co :D

Ostatnia edycja:
Witam!
Czy przed świętami jest dodatkowy dzień na widzenia, zamiast święta wypadającego w niedzielę?
Pozdrawiam.

Wiem że napewno jest dodatkowy dzień przed Bożym Narodzeniem na widzenie ale czy przed Wielkanocą to trudno mi powiedzieć najlepiej niech dowie się osadzony a jak nie to po prostu zadzwoń na dział penitencjarny i takiej odpowiedzi Ci udzielą;)

Dodatkowy dzień na widzenia przed świętami zamiast niedzieli to piątek. Godziny 9-14.

Powrót