Zakład Karny w Rzeszowie

• Autor wątku Autor wątku chlodek88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam wszystkich mojego meza przewiezli wlasnie na 9 oddzial w zk zaleze jesli wiecie cos na ten temat jakie tam panuja warunki itp. napiszcie :)

Nie wiem jak dokładnie wygląda sytuacja na 9, natomiast mój bardzo sobie chwalił jedzenie w tym ZK, a zupy w szczególności.

Nie chcę przesadzać, ale z tego co mówił wynika, że jest tam prawie PRZYJEMNIE o ile żyje się w zgodzie ze służbą więzienną i współlokatorami.

Wyjście do ogródka, ping-pong, biblioteka, jakieś zajęcia dodatkowe - w sumie naprawdę nie jest źle.

Tel. miał raz w tygodniu, po ok. 10 min. (czasami krócej).

w pełni zgadzam się z Tobą early november.nie jest tam tak źle jakby sie mogło wydawać. na 9 telefony są w zasadzie ograniczone jedynie ilościa chętnych w kolejce do automatu oraz godzinami (zdaje się że od 8 rano do 19,ale dokładnie nie pamiętam) no i ilością kart telefonicznych.oprócz "zajęć dodatkowych" można się starać o pracę poza ZK i jesli sie ja dostanie to rewelacja bo czas płynie szybciej (pracują po kilka godzin dziennie) a w ZK ma się za to dobrą opinię uwzględnianą np. przy warunkowym zwolnieniu.oczywiście jeśli stosuje się do regulaminu,słucha oddziałowego i nie robi żadnych nagięć regulaminu,ale to chyba oczywiste.

witam wszystkich
chcialam sie dowiedziec jakie sa warunki na oddziale 8 jestem tutaj nowa i zielona w tych sprawach pierwszy raz mam stycznosc z takim czyms

warunki pewnie są takie same jak na wszystkich innych. a 8 oddział to jaki ?

dziekuje za wiadomosci
mam pytanie jeszcze czy oddzial 8 jest oddzialem zamknietym i do jakiej grupy on nalezy
bo naprawde pierwszy raz mam taka sytuacje
pozdrawiam wszystkich czekajacych na swoich bliskich

Ja wiem, że 8 to zamek :D chodziło mi o to dla kogo jest ten oddział ? może źle ujełam słowa. Np. 3 to recydywa, 2 jest dla psychicznych itd ...

w sądach powszechnych do wykazu „Kp” wpisuje się sprawy dotyczące nadzoru sądu nad postępowaniem przygotowawczym, np. zastosowania tymczasowego aresztowania, czy zażalenia na zatrzymanie osoby, a także zażaleń na odmowę wszczęcia postępowania przygotowawczego. a ds -do sprawy

jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi

witam jestem tu nowa na forum i nie wiem za bardzo co i jak ale mam pytanie czy ktos mi jest w stanie powiedziedz bo moj chlopak nie chce ze mna rozmawiac o tym zeby mnie nie martwic :( ale w tamtym roku mial koniec kary i co sie okazało ze nie wychodzi tylko musi odsiedziec jeszcze 12 miesiecy czemu tak jest ze koniec kary ma tego dnia a nie wychodzi siedzi w rzeszowie juz ze dwa lata:( pozdrawiam wszystkie panie ktore czekaja na swoich misiów:)

aga123m napisał:
czemu tak jest ze koniec kary ma tego dnia a nie wychodzi

Dlaczego? Bo ma następny wyrok do odbycia - Ty o tym nie wiesz, bo on "zapomniał" Ci o tym powiedzieć.

aga123m Ty w ogóle widzisz co piszesz? Mało to mądre jest. Gość Cię okłamuje a nie chroni Cię przed zmartwieniami. Dziwne, że sama nie doszłaś do takiego wniosku...

czesc aga123m facet cie oklamuje dziewczyno otrzasnij sie a jesli mozna wiedziec to za co szedzi bo jesli szedzi

Cześć! Chciałabym sie dowiedzieć cos wiecej na temat ZK w Rzeszowie. Słyszałam że tam nie jest zaciekawie.

Cześć :) No faktycznie luzów tam nie ma, ale wszystko jest do przeżycia :)

A czy faktycznie jest to jeden z najcięższych zakładów karnych? A jeśli tak to pod jakim względem? Chodzi o ogólne warunki tam panujące czy o osoby jakie trafiają do tego zakładu?

Też tak słyszałam, że jest jednym z najcięższych, ale mój się nie skarżył jak tam był. Czasami narzekał na niektórych funkcjonariuszy SW. Zresztą to ZK nie tyle jest najcięższe, ale jedno z największych. 8 oddziałów, co zapewne wpływa na dyscyplinę. Jeśli chodzi o warunki dla skazanego to mój też na nic nie narzekał, tylko na grzyba na ścianie :D Co do osób to trafiają tam przestępcy duzi, mali i malutcy :D za darmo nikt tam nie siedzi. Poczytaj troszkę forum może dowiesz się więcej :) Na którym oddziale siedzi osoba Ci bliska?

Jeszcze go tam nie ma ale możliwe ze właśnie tam trafi. Obecnie jest w zakładzie karnym w Madrycie i czeka na jakąś decyzję bo odmówił ekstradycji. Ale miał bilecik właśnie do Rzeszowa.

Powrót