ZAKŁAD KARNY w SIEDLCACH

• Autor wątku Autor wątku Marsac
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam-Mam pytanie czy mozna dzwoniac do zakładu i porozmawiac z wychowawca-czy niema takiej mozliwosci?

jasne ze mozna...tylko szczerze wiecej efektow przyniesie rozmowa osobiscie...ale wystarczy ze polaczysz sie z centrala i poprosisz podajac imie i nazwisko,ewentualnie oddzial na korym dany wychowawca pracuje

Acha dziekuje za wiadomosc-poniewaz duzo osob tu pisze ze nieda rady porozmawiac z wychowawca-wiec juz sama niewiem.Jak dzwoniłam do zakładu gdzie moj przebywa to mi powiedzieli ze niema takiej mozliwosci-a spotkac to sie niemoge poniewaz mieszkam za granica:(wiec juz sama niewiem bo kazdy inaczej pisze-jest jakis to to art zeby było powierdzic ze tak jest

O to nie wiedziałam o tej gitarze:)
Fajnie, takich właśnie ludzi tam potrzeba!!!

RENIA111 ktos ci glupot nagadal ze nie mozna porozmawiac telefonicznie z wychowawca. w mojej sprawie jeszcze jak ,,siedzialem,, wielokrotnie dzwoniono,i rodzina i rozne stowarzyszenia fundacje z ktorymi utrzymywalm kontakt...WIEC NIECH CIE NIE OSZUKUJA ZE NIE MOZNA TELEFONICZNIE W GODZ PRACY POROZMAWIC Z WYCHOWAWCA w sprawie meza,syna,itd

Bo chciałam sie dowiedziec jak moj sie sprawuje iwogole kiedy bedzie mia transport-mozna o takie rzeczy wogole pytac-jak dzwoniłam na białołeke bo tam przebywa to powiedział mi taki niemiły pan ze niech pani zapomnie o tym i ze niepowinnam nic wiedziec o nim-wiec dałam sobie spokoj

Bialoleka??? inna historia....o transporcie napewno nic nie powiedza o zachowaniu napewno tak,porozmawiaj np na temat podgrupy klasyfikacyjnej(r1,r2,p1,p2) albo czy moze starac sie o prace w zk...dobrze jest jak rodzina sie interesuje osadzonym ale pod jednym warunkiem-zelazna zasada brzmi-NIE ZA CZESTO

Wiem zee ma p2.A pod jaki numer mam dzwonic-dział penitracyjny i powiedziec imie i nazwisko wychowawcy-a ja niewiem bo jeszcze z moim nierozmawiał-bo przez telefon to mi podac napewno niemoga-wiec za tem musze czekac na telefon od mojego i sie zapytac kto jest jego wychowawca-bo powinien chyba to wiedziec

dowiedz sie kto jest wychowawco od swojego faceta,imie i nazwisko.dowiedz sie tez na ktorym oddziale jest,latwiej beda mieli potem cie polaczyc a nr do zk siedlce? 25 644 52 31 ; Fax- 25 632 29 44

Dzieki ci bardzo za pomoc:)Po prostu jestem ciemna w tych sprawach-po raz pierwszy jestem w takiej sytuacji ale staram sie czego kolwiek dowiedziec.Jedno tylko pytanko-bo moj przebywa na białołece wiec pod jaki dział mam dzwonic czy to niema znaczenia-sorka ze akurat tu napisał przy tym wadku ale tu ktos napisał ze mozna sie kontaktowac telefonicznie z wychowawcaa przy temacie o białołece napisali mi ze nie:(

bezposrednio na centraleoni Cie polacza z wychowawca

renia 111 napisał:
Jedno tylko pytanko-bo moj przebywa na białołece wiec pod jaki dział mam dzwonic czy to niema znaczenia-sorka ze akurat tu napisał przy tym wadku ale tu ktos napisał ze mozna sie kontaktowac telefonicznie z wychowawcaa przy temacie o białołece napisali mi ze nie:(

Aha i uważasz, że jak napiszesz w tym wątku to dowiesz się, że jednak można dzwonić na Białołękę? Nie można. Tzn, zadzwonić możesz, ale nikt Ci nie powinien udzielić informacji.

renia 111 napisał:
Bo chciałam sie dowiedziec jak moj sie sprawuje iwogole kiedy bedzie mia transport-mozna o takie rzeczy wogole pytac

Bierzesz pod uwagę to, że "TWÓJ" może nie chcieć, byś traktowała go jak małe dziecko i pytała "jak się sprawuje"?
Bierzesz pod uwagę, że może zadzwonić jego największy wróg, przedstawić się jako "renia 111" i wyłudzić informację na przykład o transporcie? Albo choćby potwierdzi sobie, że TWÓJ tam siedzi i narobi mu bałaganu w środowisku więziennym?

Przez telefon to można pizzę zamówić a nie rozmawiać o kimś. Kto powinien być chroniony i świat powinien być chroniony przed nim.

Zgadzam sie z toba ze kazdy moze zadzwonic i sie przestawic ze jest np jego dziewczyna i chce rozmawiac z wychowawca-tylko ja chciał♥am sie dowiedziec jak jest naprawde czy mozna pogadac z wychowawca przez telefon jak np znam juz imie i nazwisko wychowawcy-bo kazdy inaczej pisze-wyzej mi napisali ze mozna pogadac z wychowawca jak juz wie kto nim jest

Nie każdy wychowawca może chcieć udzielić jakiejkolwiek informacji przez telefon. To nie jest powiedziane że w tym ZK to Ci coś powiedzą,a w tamtym nie.To zależy tylko od ludzi którzy tam pracują.

w ZK siedlce oczywiscie rodzina moze zaczerpnac jakies info/po telefonicznej weryfikacji np danych./przeciez rozne fundacje kontaktuja sie takze z administracjami ZK-ych i jakies info uzyskuja.a co sie tyczy transportow-jest to temat praktycznie niedostepny, o terminie i miejscu transportu wiedza wychowawca,kier dzialu ochrony,dzial penit.tez.no i finanse.oni wiedza o tym wczesniej.Zas dzien przed wie np magazyn,biblioteka i referenci dzialu zywieniowego.no i sam transportowany...zwykly oddzialowy czy "dociąg" wiedza dopiero w dniu transportu. Wiec najwidoczniej wszystko zalezne jest od jednostki penitencjarnej...Tak wiec Drogi moderatorze takich informacji/o transporcie/ NIKT nie wyludzi:cool:

Kate586 napisał:
To nie jest powiedziane że w tym ZK to Ci coś powiedzą,a w tamtym nie.To zależy tylko od ludzi którzy tam pracują.

Jeżeli funkcjonariusze udzielają informacji komukolwiek "przez słuchawkę" to łamią obowiązujące prawo i narażają się na odpowiedzialność karną.

a jezeli funkcjonariusz w sposob oscentacyjny publicznie uzywa slow uwazanych za powszechnie obelzywe i wulgarne lub w trakcie pelnienia sluzby popala papieroski na terenie oddzialu mieszkalnego/gdzie obowiazuje BEZWZGLEDNY ZAKAZ PALENIA to nie naraza go to na odpowiedzialnosc karna? przeciez jest to wykroczenie zdefiniowane i sklasyfikowane przez KW...ha ...malo tego.zdaza sie tez ze funkcjonariusze za "jednym zamachem" popelniaja kilka przewinien za jednym razem....przyklad....Funkcjonariusz pelniacy sluzbe na wierzyczce strazniczej przy murze ochronnym...rozpina rozporek,wyjmuje swoj..."interes" i zalatwia potrzeby fizjologiczne z wysokosci kilku metrow!!!!! prosto na chodnik...a miejsce ma to w ...centrum Siedlec od strony dworca PKS CZY TO JEST PRZYKLADNE ZACHOWANIE??????? a moze okolicznoscia lagodzaca bedzie fakt iz byla to noc? Tak wiec nie robmy z F-szy J-SW krysztalowych idealnych i bez skazy ludzi....

byly pensjonariusz napisał:
a jezeli funkcjonariusz w sposob oscentacyjny publicznie uzywa slow uwazanych za powszechnie obelzywe i wulgarne lub w trakcie pelnienia sluzby popala papieroski na terenie oddzialu mieszkalnego/gdzie obowiazuje BEZWZGLEDNY ZAKAZ PALENIA to nie naraza go to na odpowiedzialnosc karna?

Nie naraża. Co najwyżej na odpowiedzialność dyscyplinarną.

byly pensjonariusz napisał:
przyklad....Funkcjonariusz pelniacy sluzbe na wierzyczce strazniczej przy murze ochronnym...rozpina rozporek,wyjmuje swoj..."interes" i zalatwia potrzeby fizjologiczne z wysokosci kilku metrow!!!!! prosto na chodnik...a miejsce ma to w ...centrum Siedlec od strony dworca PKS CZY TO JEST PRZYKLADNE ZACHOWANIE??????? a moze okolicznoscia lagodzaca bedzie fakt iz byla to noc? Tak wiec nie robmy z F-szy J-SW krysztalowych idealnych i bez skazy ludzi....

To co mówisz to bardzo zatrważające zachowanie, które nigdy nie powinno mieć miejsca i powinno być napiętnowane.

Mam pomysł! Napiszę jutro z samego rana list - prywatnie - do Dyrektora ZK Siedlce, że na portalu "forumprawne.org" w dziale "więziennictwo" użytkownik "były pensjonariusz" pisze, że jego podwładni popełniali (i prawdopodobnie dalej popełniają) szereg wykroczeń i żeby koniecznie tą sprawę wyjaśnił ponieważ ja, jako obywatel i podatnik jestem wręcz oburzony takim zachowaniem funkcjonariuszy - co Ty na to? :)

Ostatnia edycja:
mowilem im/3 dyrektorom/ juz o tym osobiscie i dyr.M>S,i dyr.R>Si dyr A>K-BEZ SKUTKU...zostalo to w delikatny sposob odebrane jako postawa roszczeniowa majaca na celu wymuszenie jakiegos zachowania korzystnego dla mnie..

proponuje jednak osobista wizyte w ZK SIEDLCE ...PILSUDSKIEGO47 taki list z pewnoscia zostanie zignorowany...a wizyta? raczej nie

A ja proponuję Tobie - jakże praworządny i prawo przestrzegający użytkowniku - byś jednak przeczytał regulamin tego forum. Byś nie miał pretensji w momencie, kiedy niestety zostaniesz zbanowany za kolejne ostrzeżenie (moderator)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót