zaklad karny w trzebini ...

• Autor wątku Autor wątku Mysza344
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Proszę o w miarę jak najwiecej informaCJI O WARUNKACH ODBYWANIA KARY W TRZEBINI Z PODGRUPĄ P3 ;
-Po jakim czasie i na jakich zasadach są udzielane widzenia poza terenem ZK?
-w jakim wymiarze ?
- co trzeba zrobić aby uwzględniono konieczność widzenia z niepełnosprawną żoną poza terenem ZK ?
- Czy skazany niepełnosprawny ( II grupa inw. ) ma takie same szanse na widzenia poza terenem ZK jak skazany zdrowy - pracujący ?
- Jesli są takie widzenia ( przepustki) to na jakich zasadach czasowych ?? w jakich godzinach? I ile się czeka na takie coś?

sillesia01
"a jak tam jest z dojazdem..jak wysiąde na dworcu pkp to daleko jest ten zakład??"
Ewentualnie zaraz obok dworca na parkingu stoją taksówki:P

Co do widzeń bezdozorowych - nie wydaje mi się, że takowe są, gdyż nie jest to duży zakład, bo coś koło 300 osadzonych. Nie wiem, nie mam pojęcia dokładnie.

no do taksówki z wózkiem to raczej nie wejde hehehe...wiem już że bez dozorowych nie ma :(

Chciałaby coś się dowiedzieć o ZK w Trzebini czy warto się tam przenosic ? Moj K.Jest w Wojkowicach ,bo mieszkamy blisko ,ale okazało się ,ze chciał coś robic -pracować ,uczyć się lub jakies kursy -to jest tam bardzo cięzko .Powiedziano mu ,ze nie ma szans ,na wokande tez nie ma co liczyć ,że wyjdzie wcześniej,z tego co wiem to syf i ogólnie nie ciekawie.Pierwsza wokanda za połtora roku. Narazie czekamy ale moj K.chce przeniesienia albo do Trzebini albo do Jastrzębia .Proszę o pomoc ,może ktoś coś wie na temat warunków w Trzebini ,czy jest się czyms zająć ,czy na wokandzie się wychodzi .Czytałam wcześniejsze odpowiedzi to były pozytywne ,ale to pare lat temu.

gracena napisał:
Chciałaby coś się dowiedzieć o ZK w Trzebini czy warto się tam przenosic ? Moj K.Jest w Wojkowicach ,bo mieszkamy blisko ,ale okazało się ,ze chciał coś robic -pracować ,uczyć się lub jakies kursy -to jest tam bardzo cięzko .Powiedziano mu ,ze nie ma szans ,na wokande tez nie ma co liczyć ,że wyjdzie wcześniej,z tego co wiem to syf i ogólnie nie ciekawie.Pierwsza wokanda za połtora roku. Narazie czekamy ale moj K.chce przeniesienia albo do Trzebini albo do Jastrzębia .Proszę o pomoc ,może ktoś coś wie na temat warunków w Trzebini ,czy jest się czyms zająć ,czy na wokandzie się wychodzi .Czytałam wcześniejsze odpowiedzi to były pozytywne ,ale to pare lat temu.

co do wpz w Wojkowicach dużo się zmieniło od stycznia jest nowy dyrektor do spraw osadzonych i nowa komisja penitencjarna wiec od początku roku jest dużo łatwiej o wpz niż przed tem ale to dużo od samego osadzonego zalerzy czy zasługuje na warunkowe

Zobaczymy i mamy nadzieje ,że faktycznie bedzie dobrze.Właśnie czytałam ,że troche jest tam juz lepiej ale jak Mój rozmawiał z wychowawca to się poprostu podłamał ,wiec nie za ciekawie ale życie pokaże.

Witam! chcialabym dowiedziec sie czy moj pan moglby dostac do do zk w trzebini. ma on R wiezienne i bedzie staral sie o zamazanie tego bo uplynelo juz 8 lat. Za informacje dziekuje

Witam
Mam pytanie co ile można stawać na wokande w Trzebini?

Czy ma ktoś obecnie swojego Łobuza w tymże ZK ??Bardzo bym była wdzięczna za jakiekolwiek obecne informacje

wybieram się tam w ten weekend w odwiedziny. po powrocie z pewnością opowiem co i jak. z tego co czytam i co słyszałam wszystko jak na razie mogę potwierdzić - chłopaki cały dzień maja otwarte cele, wychodzą na dwór, nie ma takiego poczucia zamknięcia jak w innych zakładach karnych. Dodatkowo słyszałam że jedzenie też całkiem niezłe :)

malaWro to napisz więcej po widzeniu, bo mój sie stara żeby tam jechać, choć chyba będzie ciężko.A jaki wyrok ma Twój, jeśli oczywiście można wiedzieć?

Mój brat ma wyrok 3,5 roku, siedzi od 1,5. Przeniósł się z Pińczowa, także różnica jest duża. Tam praktycznie nikt nie wychodzi wcześniej. Tu są spore szanse. W poniedziałek napisze czego się dowiedziałam :)

Witam,
byłam, widziałam. Jest dobrze. Duża przestrzeń, duża swoboda, dobra atmosfera. Jest możliwość dostania przepustki. Co ważne - doceniają inicjatywe osadzonych, wszelkie "plusy" działają na korzyść. Mój brat jest tam krótko, ale jest to jego 3 zakład karny - więc mamy porównanie. Jest lepiej niż w Pińczowie. Lepsza organizacja widzeń z mojej perspektywy.

malaWro napisał:
Jest możliwość dostania przepustki.

Podobnie jak w każdym zakładzie karnym lub areszcie śledczym - zgodnie z obowiązującymi przepisami.

malaWro Jak tam są cele otwarte??w jakich godzinach mogą dzwonić?i jak z pracą??

malaWro ,a mówił może twój brat jak tam jest z pracą ,jak byś mogła się dowiedzieć o to to napisz coś na forum

Może ktoś inny z forumowiczów wie jak tam jest z pracą ,będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje na ten temat

Witam,
jest możliwość dostania pracy. Nie wiem aż tak dokładnie, ale mój brat tam np. sprząta. Wiem też, że po pewnym czasie jest opcja pracy poza zakładem karnym. Dużo zależy od osadzonego - trzeba się bardzo starać i powinno być ok:) praca płatna to już większy problem, dużo chętnych, ale zawsze jest szansa

Witam. Mam pytanie dotyczące ZK w TRZEBINI
Czy ktoś wie może jak jest z kursami i czy ci co skończą kurs dostają za to jakieś pieniądze na przykład na zapłatę zobowiązań sądowych:(:(proszę odpiszcie

Powrót