Zakład Karny w Uhercach

• Autor wątku Autor wątku ram
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wiem ze sa tam szkoly zawodowe i technika od nowego semestru ma ruszyc liceum . Jest kierunek ogolno budowlany i cos zwiazanego z stolarstwem posadzkarstwo lub cos takiego
moj znajomy jest tam nauczycielem wiec jak chcesz moge sie cos dokladniej dopytac jak sie z nim zobacze

:)dziekuje wam bardzo, jestem wdzieczna za wiadomosci

Nie ma sprawy - jak będziesz chciała wiedzieć coś jeszcze o Uhercach to bardzo chętnie pomogę ;)

Ja też się mogę pod tym podpisać :)
W razie problemów pisz :)

sluchajcie.. a co z niegrypsującymi.. mój nażeczony stara sie o przeniesienie do zk uherce na szkole.. dostal z dwóch spraw 4 lata z tym ze jedną pare dni temu jeszcze przed nim zlacz kary i 1 rok odsiedziany nie wie czy warto bo to bardzo daleko, ma bardzo dobre opinie, pracuje.. czy naprawdę ma szanse wyjsc wczesniej z tego zk?

bardzo prosze o jakakolwiek odpowiedz..

Ma taką samą szansę jak inni. Z tego co słyszałam to w Uhercach jest raczej prosto wyjść z wokandy, jeśli ktoś się stara.

Jak nie grypsuje, to ma duże większe szanse na warunkowe, niż osoba grypsująca.

Mam pytanie od czego zależy przeniesienie do Z K w Uhercach, jak się o to starać? Miejsce zamieszkania to Lublin i niestety miejsce pobytu w Z K.

W Uhercach jest p2 i m2. Często chłopaków z Lublina przewożą tam bo w lubelskim większość ZK jest dla p1/r1. Można w sumie napisać, żeby przewieźli tam ze względu na szkołę :)

Niestety, argument o edukacji odpada. Wiek post-szkolny.:D Ale dziekuję.

Hmmm... no to nie mam innego pomysłu niestety. Przeniesienie bliżej miejsca zamieszkania odpada ze względów oczywistych :D Ale wierzę, że coś na pewno wymyślicie :)

a czy ktoś wie cos na temat pracy w tym zk? jakie sa? a ilu osobowe cele.. chciałabym uzyskac jak najwięcej informacji na ten temat, jesli ktoś mógłby mi w tym pomóc bardzo proszę o odpowiedz..

Wiec tak paraca w Uhercach jest.
Więźniowie pracuje na terenie jak i poza ..
Z tego co mi wiadomo to dość ciężko się do niej załapać ..
Często więźniów kórzy bardzo nalegają na pracę przewożą do OZ w Średniej Wśi.
Tam się pracuje w jakiś zakładach stolarskich i jeszcze jakimś tam.
Co do ilości osób na celach to różnie bywa ..
Dużo osób tam przewożą więc łóżka są dostawiane..
Mój W np. siedział na celi 8 os + dwa łóżka były dostawione , czyli łącznie 10 os. było.
Jak jest na innych to nie wiem bo nie pytałam.

dziekuje ci bardzo.. powiedz mi w którym to bylo roku i czy na tym oddziale gdzie jest szkola, i jak z przepustkami jesli ktos mieszka daleko...

W tym roku..
W akurat siedział na trzecim pawilonie a szkoła jest na drugim.
Ale z tego co mi wiadomo tak jest wszędzie :)

a przepustki.. czy robią jakies problemy? czy jesli ktos mieszka bardzo daleko jest mozliwosć wyjscia na np. tydzien lub dwa? no i jak z wokandami.. jesli ktos ma bardzo dobre zachowanie? czy ciezko jest wyjśc np z polowy kary?

Wiesz z przepustkami jest dobrze zresztą tak samo jest z wokandami :)

Przepustki są możliwe nawet na najdłuższy możliwy okres (czyli 2 tyg), tym bardziej, że jest daleka odległość (mąż mimo iż grypsował miał przepustki). Tylko wiadomo, że trzeba chodzić do wychowawcy i upominać się :)
Uherce, to jeden z najlepszych ZK jeśli chodzi o warunkowe przedterminowe zwolnienie, jest dosyć łaskawy sąd penitencjarny.

Powrót