Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wchodzisz na sale widzen to on juz tam siedzi. mysle ze lepiej jak ci powie co chce bo po co jak bedziesz kupowac mu niepotrzebne rzeczy. ...
no mi te kraty nie przeszkadzaly ino mialam siniaki dzien poznie bo mnie przyciagnal i latwo nabic;)

Witam wszystkich MOJEGO WLASNIE PRZENIESLI NA WOJKOWICE..mOZECIE MI COS NAPISAC O WARUNKACH TAM PANUJACYCH I JAK DOJECHAC Z ZABRZA pOZDRAWIM
:) cHODZI MI O POLOTWARTY I PROSZE MI NAPISAC CZY JEST SZANSA ODWOLAC SIE OD WYROKU ALBO PISAC O SKROCENIE KARY ZE WZGLEDU NA TRUDNA SYTUACJE MATERIALNA I MALE DZIECKO? Prosze o odpowiedz bo jestem zalamana!!

Ostatnia edycja:
gomaj napisał:
Witam wszystkich MOJEGO WLASNIE PRZENIESLI NA WOJKOWICE..mOZECIE MI COS NAPISAC O WARUNKACH TAM PANUJACYCH I JAK DOJECHAC Z ZABRZA pOZDRAWIM
:) cHODZI MI O POLOTWARTY I PROSZE MI NAPISAC CZY JEST SZANSA ODWOLAC SIE OD WYROKU ALBO PISAC O SKROCENIE KARY ZE WZGLEDU NA TRUDNA SYTUACJE MATERIALNA I MALE DZIECKO? Prosze o odpowiedz bo jestem zalamana!!

moze się starac o przerwe w karze, ale to trzeba miec naprawde wazny powod, wydaje mi sie ze ze wzgledu na trudna sytuacje nie zdziałacie nic, bo wiekszośc osadzonych pozostawiło na wolnosci rodziny z trudna sytuacją i małymi dziecmi a nadal siedzą. wiem ,ze to przykre, ale sądu nie interesuje wasza sytuacja.dostał wyrok i musi odsiedziec. jak moze to niech sie stara o prace. a jezeli wyrok sie juz uprawomocnił to sie odwołac nie mozecie.

witam. przeczytałam wszystkie posty z tego tematu - 28 stron, więc nie będę się powtarzać. mój P siedzi w tej chwili w zk w mysłowicach, leci już 4 miesiąc. za parę dni ma kolejną sprawę i z tego co mówił jego teraźniejszy wychowawca ma zostać przewieziony do wojkowic na półotwarty. w sumie ma do odsiadki rok, więc jeszcze 8 miesięcy, czyli przepustkę może dostać najwcześniej za 2 miesiące, dobrze zrozumiałam? a moje drugie pytanie dotyczy widzeń, bo nie do końca zrozumiałam to co tu piszecie, jeżeli w mysłowicach na zamkniętym miał widzenia normalne w nadzorem ale bez żadnych krat to teraz nagle będą jakieś kraty? pozdrawiam.:)

vivianne napisał:
witam. przeczytałam wszystkie posty z tego tematu - 28 stron, więc nie będę się powtarzać. mój P siedzi w tej chwili w zk w mysłowicach, leci już 4 miesiąc. za parę dni ma kolejną sprawę i z tego co mówił jego teraźniejszy wychowawca ma zostać przewieziony do wojkowic na półotwarty. w sumie ma do odsiadki rok, więc jeszcze 8 miesięcy, czyli przepustkę może dostać najwcześniej za 2 miesiące, dobrze zrozumiałam? a moje drugie pytanie dotyczy widzeń, bo nie do końca zrozumiałam to co tu piszecie, jeżeli w mysłowicach na zamkniętym miał widzenia normalne w nadzorem ale bez żadnych krat to teraz nagle będą jakieś kraty? pozdrawiam.:)

kraty są tylko na zamku na pół otworku tego już nie ma co do widzeń to alfabetycznie każdy dzień ma swoje literki np w poniedziałki od A do G itp

vivianne napisał:
a co z moim pytaniem o przepustkę?

Jest obszerny temat o przepustkach: http://forumprawne.org/wieziennictwo/619-przepustka.html

Myślę, że tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania. Pamiętaj, że fakt odbycia 1/4 kary nie oznacza, że osadzony wychodzi na przepustki. Poza tym dzielisz skórę na niedźwiedziu, ponieważ Łobuz niekoniecznie pojedzie do Wojkowic, ponieważ w tym ZK na chwilę obecną procent zaludnienia na P2 wynosi: 105,3% :o

z bytomia napisał:
Jest obszerny temat o przepustkach: http://forumprawne.org/wieziennictwo/619-przepustka.html

Myślę, że tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania. Pamiętaj, że fakt odbycia 1/4 kary nie oznacza, że osadzony wychodzi na przepustki. Poza tym dzielisz skórę na niedźwiedziu, ponieważ Łobuz niekoniecznie pojedzie do Wojkowic, ponieważ w tym ZK na chwilę obecną procent zaludnienia na P2 wynosi: 105,3% :o

są jeszcze Strzelce Opolskie i Cieszyn czy nawet Jastrzębie Zdrój

są jeszcze Strzelce Opolskie i Cieszyn czy nawet Jastrzębie Zdrój

a czy jesteś w stanie powiedzieć mi gdzie jest największe prawdopodobieństwo że zostanie przewieziony jeśli nie Wojkowice?

vivianne napisał:
a czy jesteś w stanie powiedzieć mi gdzie jest największe prawdopodobieństwo że zostanie przewieziony jeśli nie Wojkowice?

Strzelce Opolskie tylko nie wiem czy Nr 1 czy 2 tam są dwa zakłady

http://www.sw.gov.pl/STATYSTYKI/Szczegółowa informacja o zaludnieniu oddziałów mieszkalnych.pdf

Nie, nikt nie jest w stanie Ci tego powiedzieć.
Link odsyła do statystyk na stronie SW, dane są aktualizowane co poniedziałek(o ile nic się nie zmieniło) Przeanalizuj sobie te liczby. Wnioskuję, że łobuz jest pierwszy raz karany, otrzymał na komisji grupę P2 zatem będą Cię interesować wszystkie oddziały dla P2.

Strzelce Opolskie tylko nie wiem czy Nr 1 czy 2 tam są dwa zakłady

A dlaczego nie Herby? A dlaczego nie Gorzów Wielkopolski. Niestety nie można powiedzieć, że jeśli nie do Wojkowic, to może gdzieś obok. Znam przypadek osadzonego, który był zapewniany, że z AŚ Bytom pojedzie do ZK Wojkowice z grupą P2 i dziwnym trafem już drugi miesiąc nie może się wydostać z Piotrkowa Trybunalskiego.

dziękuję za te statystyki, ale z tego co widzę, to wcale na Wojkowicach nie jest najwięcej, czyli może uda mu się tam hm "dostać"...

Witam, mam małe pytanko co do sali widzeń w Wojkowicach. Mam 3 letiego synka i chcialabym go wziasc ze soba na widzenie, maly jest baaaardzo zywym dzieckiem i chcialam sie dowiedziec czy jest tam jakis kacik dla dzieci?
Bo jesli nie to pewnie będę za nim ganiac przez cale widzenie i raczej nie pogadam sobie z mezem a nie widzialam go juz pol roku...

krzysiek8 napisał:
Witam, mam małe pytanko co do sali widzeń w Wojkowicach. Mam 3 letiego synka i chcialabym go wziasc ze soba na widzenie, maly jest baaaardzo zywym dzieckiem i chcialam sie dowiedziec czy jest tam jakis kacik dla dzieci?
Bo jesli nie to pewnie będę za nim ganiac przez cale widzenie i raczej nie pogadam sobie z mezem a nie widzialam go juz pol roku...

chodzi o P1 czy P2 ??? jeśli o p1 to nie ma żadnego kącika dla dzieci sa kabiny dwu osobowe jest ich 12 o ile dobrze pamiętam z czego 2 to pleksa

Za bardzo nie wiem bo dopiero dzis go tam przewoża, ale jest juz po wyroku.

krzysiek8 napisał:
Za bardzo nie wiem bo dopiero dzis go tam przewoża, ale jest juz po wyroku.

to nic nie mówi jak się dowiesz na jakim odziale się znajduje wtedy napisz z pewnością ktoś ci odpowie jeżeli chodzi o P1 to już wiesz

Witam
Mam pytanie jeżeli przesłałam pieniądze na wypiskę dla męza w czwartek przelewem z mojego konta czy będze miał je we wtorek??????????????ile czasu trwa w wojkowicech taka procedura???????????

Proszę o odpowiedz!! Ponieważ jutro tez przypada widzenie, a mąz potrzebuje kilku rzeczy więc jezeli nie będzie ich mniał jutro na wypiskę to muszę pojechać!!!!!!!!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
basik335 napisał:
Witam
Mam pytanie jeżeli przesłałam pieniądze na wypiskę dla męza w czwartek przelewem z mojego konta czy będze miał je we wtorek??????????????ile czasu trwa w wojkowicech taka procedura???????????

tak pieniądze już w piątek będą na koncie NBP o.Katowice a wypiske mają w czwartki tak bynajmniej jest na P1 co do P2 nie piszę bo nie wiem

Jak wyglądają widzenia intymne w Wojkowicach?
I czy trudno załatwić?

:cool:

agula85 napisał:
Jak wyglądają widzenia intymne w Wojkowicach?
I czy trudno załatwić?

:cool:

W Wojkowicach nie ma widzeń intymnych. Są bezdozorowe w formie nagrody i dla P3. W osobnym pomieszczeniu, gdzie nie ma strażnika, są 3 duże stoły i miejsca jak na moje oko na 4 osadzonych:D

Powrót