Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nie chyb ale na pewno jeśli wykorzystałaś już widzenia na luty musisz poczekać bo karta widzeń idzie ze skazanym

Czy jadąc do Wojkowic muszę dojechać do przystanku Czeladź Wojkowice Pętla?? Bo będę jechać z Mysłowic:)

justynqa90 napisał:
Czy jadąc do Wojkowic muszę dojechać do przystanku Czeladź Wojkowice Pętla?? Bo będę jechać z Mysłowic:)
Przystanek w Czeladzi nazywa się Czeladź Wojkowicka Pętla. To nie są Wojkowice. Z Czeladzi do Wojkowic masz jeszcze kawałek.

makaroniarka napisał:
Przystanek w Czeladzi nazywa się Czeladź Wojkowicka Pętla. To nie są Wojkowice. Z Czeladzi do Wojkowic masz jeszcze kawałek.

Słuszna uwaga, już nie raz było pisane...
Jeśli jest w półotwartym lub otwartym najkorzystniej wypada przystanek Żychcice Alfred, a jeśli na zamkniętym, to Wojkowice Park :) Z każdego bez problemu trafi się do ZK

gola21 napisał:
nie chyb ale na pewno jeśli wykorzystałaś już widzenia na luty musisz poczekać bo karta widzeń idzie ze skazanym
najlepiej zadzwon i zapytaj, ja miałam taką sytuację i jakoś widzenia nie przeszły ze starego zk(w lutym jedno widzenie w starym zk i dwa w obecnym dodam, że p1), zapytaj po prostu ile dana osoba ma jeszcze widzeń bo nie chciałabyś jechać i 'pocałować klamki'

u mnie było wliczone także nie wiem jak to działa w innych zakładach ale najlepiej zrób tak jak mówi astrom zadzwoń i zapytaj:)

gola21 napisał:
u mnie było wliczone także nie wiem jak to działa w innych zakładach ale najlepiej zrób tak jak mówi astrom zadzwoń i zapytaj:)

ale dzwoniłaś i pytałaś czy przeszły czy sam Ci tak powiedział Twój?

wykorzystałam 1 tam gdzie się zgłosiła a jak już go przenieśli to pojechałam na widzenie i zapytałam bramowego

kolejny przykład na to, że co zakład to obyczaj...bądź administracja miała bałagan na biurku ;]

nie wiem jak to jest naprawdę najlepiej zadzwonić albo jak będziesz na widzeniu zapytaj

na widzenie dopiero w marcu ;/ byle nie okazało się, że pojadę na widzenie a oni mi powiedzą, że -przepraszamy ale zaszła pomyłka i w tym miesiącu może pani jeden raz mieć widzenie ze względu na to, że w ubiegłym miesiącu były 3 a nie jak mówi kodeks dwa... chyba bym pozabijała

skoro jest na P1 to przysługują mu 2 wydaję mi się że tak jak napisałaś wcześniej był bałagan w papierach i dlatego byłaś 3 razy.Pojedziesz w marcu to się przekonasz jak będzie ale to oni powinni pilnować regulaminu jakby co to zawsze osadzony może pisać prośbę o dodatkowe widzenia

Witam serdecznie wczoraj został przewieziony moj maz do aresztu Sledczego, jestem pierwszy raz w takiej sytuacji, niewiem co robic czy ktos moze mi opisac jak tam jest i co przysługuje zatrzymanemu? jak wygladaja widzenia jak jest z paczkami i wpłacaniem pieniazkow, bardzo bede wdzieczna za odpowiedz, pozdrawiam: rolleyes:

O widzenie musisz się starać w prokuraturze jeśli jest na sankcji (wypełnić wniosek lub napisać podanie)I o każde widzenie trzeba się starać w taki sposób..Paczka żywnościowa jest jedna na kwartał a na paczkę odzieżową zatrzymany musi mieć talon,który musi przekazać Tobie (listownie zazwyczaj).Żeby wpłacić pieniądze musisz przelać je na konto zakładu lub osobiście pójść i wpłacić w ZK (nie wiem jakie obowiązują tam zasady).

Koki1980, pieniądze wysyła się na konto.
Jak jest dokładnie nie wiem, to znaczy Ty piszesz, że Twój mąż został przewieziony do aresztu, a mój jest w zakładzie karnym, więc nie chcę Ci mieszać.
Ja ogólnie na Wojkowice strasznie narzekam, ale to jest taka moja opinia, nie sugeruj się nią.

witam, wiecie co jestem załamana zero wiadomości o meżu, jakby przepadł,...umarł, to jest nie normalne....widzenie za moze miesiac nawet ubran jeszce nie moge mu dac...to jest chore,czy jest jakas dziewczyna ktorej maz jest w aś?....pozdrawiam

Do Władz zk Wojkowice,

Już niedługo Wasze przekręty trafią do opinii publicznej! Jesteście placówką resocjalizacyjną? raczej nie i dobrze wiecie o co mi chodzi. Każdy bezprawny ruch musi ujrzeć światło dzienne!

Ja się chciałam dowiedzieć czy w niedziele 1 maja też są widzenia? w zk w wojkowicach odpiszcie ważne ... ;))

Powrót