Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ale oni to jakos sprawdzaja czy jesem zona czy nie jak to si eodbywa bo my mamy rozne nazwiska

voyagee napisał:
ale oni to jakos sprawdzaja czy jesem zona

Sprawdzają. I Ty musisz to udowodnić.

P.S. - możesz pisać po polsku? Albo inaczej - możesz szanować innych i pisać zrozumiale?

a z tym dozorem elektronicznym to jak w końcu jest ?? :( przyznaja go czy tylko w jakis szczególnych przypadkach ??

a jak wasi mezczyzni dziewczynki oceniaja wojkowice ...chlopcy zyja tam w zgodzie i czy sie zdarzaja przypadki ze sie wyzywaja nad slabszymi..jak wyglada charmonogram dnia co chlopcy tam robia

Zakład jak zakład. Nie możesz oczekiwać odpowiedzi na pytanie czy tam się wyżywają nad innymi, a gdzie tego nie robią. To tak jak w życiu zależy na jakich ludzi się trafi. Jedynie mogą Ci tu powiedzieć jakie warunki w danym zakładzie panują. Mój pomijając fakt że jest to Zakład Karny ; ) nie narzekał na Wojkowice. A dni niewiele się od siebie różnią, co prawda są zajęcia dla skazanych,które urozmaicają im troche czas,ale ogólnie rzecz biorąc dzień jak co dzień. Oczywiście niech mąż stara się o pracę, pomoże mu to zabić czas w jakiś sposób a i wiele korzyści przyniesie. Pozdrawiam i dużo sił życzę :)

to dopiero drugi dzien jak go nie ma a czuje sie jakby to byla wiecznosc :sad::( czekam az zadzwoni i powie ze wszystko ok wtedy sie troche uspokoje

jest tu moze ktos to siedzial w wojkowicach i wie jak to wyglada od wewnatrz

voyagee napisał:
to dopiero drugi dzien jak go nie ma a czuje sie jakby to byla wiecznosc :sad::( czekam az zadzwoni i powie ze wszystko ok wtedy sie troche uspokoje

A co to ma wspólnego z tematem ZK w Wojkowicach?

forg napisał:
A co to ma wspólnego z tematem ZK w Wojkowicach?

postaraj sie zrozumiec....pytalam tez czy ktos jest tu na forum kto tam siedzial i wie jak tam jest z tej drugiej strony

voyagee napisał:
postaraj sie zrozumiec....

Ludzie szukają tu informacji na temat zakładu karnego a nie Twoich żali czy refleksji. Może postaraj się zrozumieć innych?

no ja wlasnie tez tego szukam dlatego pytam jak jest od srodka ,jak wyglada zaraz po przyjeciu jak dlugo sie czeka na przydzielenie celi od czego zalezy czy sie dostaje otwarty czy polotwarty kiedy moze byc 1 widzenie lub tel

czy mozecie mi udzielic odpowiedzi czemu moj jak ma 1 wyrok i maly bo osiem miesiecy dostal P1 ..liczylam ze dostanie polotwarty...i jak jest z widzeniami i telefonami na P1

voyagee napisał:
czy mozecie mi udzielic odpowiedzi czemu moj jak ma 1 wyrok i maly bo osiem miesiecy dostal P1 ..liczylam ze dostanie polotwarty...i jak jest z widzeniami i telefonami na P1

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w aktach osobopoznawczych skazanego, do których nikt z forumowiczów (najprawdopodobniej) nie ma dostępu.

Odpowiedź jest zatem niemożliwa do zrealizowania.

voyagee napisał:
czy mozecie mi udzielic odpowiedzi czemu moj jak ma 1 wyrok i maly bo osiem miesiecy dostal P1 ..

"Otwórz" kodeks karny wykonawczy i przeczytaj w jakich sytuacjach kieruje się skazanego do zakładu karnego typu zamkniętego. A później zapytaj "Twojego", które z tych przesłanek spełnia.

czy to prawda ze w wojkowicach na sali widzen sa boksy i skazani sa oddzieleni od odwiedzajacych krata

z bytomia napisał:
Osobom, które jeszcze nie były na sali widzeń oddziału zamkniętego mówię jak to wygląda. Wspominałam już nie raz. Są to małe, przeszklone boksy i od osadzonego oddziela Cię pionowa krata. On będzie czekał na Ciebie, musisz zaglądać do każdego boksu, czy czasem w tym konkretnym nie siedzi ukochany. Jeśli Go nie będzie, to funkcjonariusz wskaże Ci gdzie możesz usiąść i zaczekać na Niego.

Opcja: przeszukaj ten temat ;)

Ostatnia edycja:
a jak jest z paczkami w wojkowicach bo ja nie wiem co mu moge wlozyc do srodka bo n astronie sw jest tyle rzeczy zabronionych ze ja juz nie wiem

mam pytanko kiedy sie dostake R czyli ecydywe a kiedy P1 czy to mozliwe ze moj jak mial wyrok w zawieszeniu i w okresie proby zrobil to samo i znow mial nasteppny wyrok w zawiasach i dlatego mu odwiesili ten 1 i poszedl n a8 mies to dostal R recydywe i jest na zamknietym pomimo tego z to jego 1 odsiadka ale popelnil umyslnie powtornie to samo przestwpstwo???

voyagee napisał:
mam pytanko kiedy sie dostake R czyli ecydywe

Temat o podgrupach klasyfikacyjnych istnieje. Do tego kodeks karny wykonawczy jest ogólnodostępny w sieci.
Innej porady nie można udzielić ponieważ to co napisałaś jest praktycznie niezrozumiałe.

Witam wszystkich :)wie ktos moze jakie autobusy lub busy jeżdżą z katowic do zk w wojkowicach

Powrót