witam,
1. czy na widzenie można wnieść np list? jak wygląda sprawa z "paczką" z żywnością, czy jedynie można kupić w tamtejszej kantynie? i czy bez problemów wpuszczą z ową paczką na widzenie?
-wejdź na stronę ZK i poczytaj , na widzenie można wnieść list , paczkę można zostawić na bramie , w kantynie podczas widzenia można kupić chemię kosmetyki zgrzewkę napoju tytoń i papierosy , i to co można zjeść na miejscu , można też zrobić paczkę w kantynie
2. gdzie wysyła się pieniądze dla osadzonej osoby i co należy wpisać, czy można np na miejscu to uregulować?
Pieniądze wysyła sie na konto ZK i w tytule należy podać imię nazwisko i imię ojca osadzonego ,
3. wiem też, że ktoś tu pisał o kartach do telefonów, jeśli np ja mu ją kupię, to dopiero mogę to dać na widzeniu, czy jak to załatwić? czy on może kupić w kantynie taką kartę?
on może kupić w kantynie , możesz kupić na widzeniu , wysłać listem
4. czy ktoś pisał listy do ZK i czy zna adres na który się wysyła. bo chyba to nie jest na ogólny adres ZK i co należy napisać w odbiorcy? nazwę zakładu i imię i nazwisko osadzonego czy też imię jego ojca?
Wysyłasz na adres ZK i piszesz imie nazwisko i imię ojca osadzonego
5. jeśli chodzi o paczkę z żywnością, czy ktoś już ją robił i co tam dawał? bo za bardzo nie wiem co tam może być. strona zakładu mi nie działa, a ponoć tam są wypisane rzeczy których nie należy przekazywać.
poszukaj na forum , w tym dziale już też o tym pisaliśmy
6. czy ktoś przekazywał np książki? jak z tym sprawa wygląda?
na książkę musi mieć zgodę , w ZK jest biblioteka z której może korzystać
bardzo będę wdzięczna jeśli ktoś udzieli mi odpowiedzi na te pytania