Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Myślę, że nie dzwoni, bo tak jak napisałaś, jest pierwszy dzień.Jeśli tam zadzwonisz, to nie wiem, czy się czegoś dowiesz ale próbuj:)Może się uda:)

Dziekuje bardzo wiecie może jak tam wygląda sprawa więźniów grypsujących?

ana-k.Szczerze, to za dużo o tym z moim nie rozmawiam.On gr..., ale radzi sobie, dośc dobrze:)Nie martw się na zapas.

nie udzielą ja też dzwoniłam to proś o połączenie z jego wychowawcą albo osob a ktura wychowawcy przekaże żeby osadzony sie pilnie z tobą z kontaktował

grypsującech i nie grypsujących starają się rozdzielać

ana_k gdyby był na oddziale półotwartym, to zadzwoniłby od razu, ponieważ panowie mają dostęp do aparatów od godziny 7 do godziny 22. Jeśli chodzi o zakupy na oddziale półotwartym (otwartym) mają ograniczenie, które wiąże się z pojemnością sporej reklamówki. Tak jak wspomniała xerosik, kantyna jest dobrze zaopatrzona i można tam kupić niemal wszystko. Sala widzeń dla osób z grupą P2 to zwykła sala z 4 rzędami stolików i jeden strażnik monitorujący widzenie. Osadzeni siedzą bokiem do pana z SW!
Reszta informacji na stronie SW (dotyczy godzin przyjmowania stron, udzielania widzen, paczek) Jeśli masz jakieś pytania, chętnie odpowiem:tuptup:

dzwoniłam. Panowie z którymi rozmawiałam byli mili i uprzejmi. Dowiedziałam się że nowy wiezień musi iść najpierw na badania i jak przyjdą wyniki czy jest zdrowy to przeniosą go na pawilon. Pewnie dlatego nie ma dostępu do telefonu.

ana-k, fajnie, że udzielili Ci informacji:)teraz tylko czekaj i za niedługo Twój zadzwoni:)Pozdrawiam

Wiecie moze czy mozna do koperty wsadzic gazete i wysłac ?
abo sa gazety w kantynie?

Ostatnia edycja:
tam nawet cebule kupisz :) juz gdzieś o tym chyba pisałam tam jest dosłownie wszystko taki mały super marker

witam ja jestem mamą 3 dzieci i mam duży problem mojego meża zamkneli w zk wojkowicach półtora miesiąca temu jest to wyrok prawomocny z 2005 r na półtora roku odsiadki wyrok ten był zawieszany dwa razy po pól roku teraz sedzia trzeci raz niezawieśil kazał pisać mężowi o warunkowe zawieszenie które sie odbyło w ponidziałek lecz sedzia przełożył do 2 marca . mąż ma kuratora zawodowego niepopełniał żadnych przestępstw pracował na stałe .ja jestem osobon niepełnosprawnom mam orzeczony stopień trwały na stałe jest to renta z mops . teraz w piątek ma posiedzenie o przerwe w karze jakie ma szanse . ja z dziecmi utrzymuje sie tylko z mopsu proszę o rade dzięki

Byłem tam

Witam spedzilem duzo czasu w ZK WOJKOWICE i sluze informacja na temat ZK przepustek Wokand pracy na wolnosci itp. przeszedlem to wszystko :)

MarcinWojki to jak tam jest z wokandami ponieważ mój syn ma pierwsza teraz wyrok ma do 4maja od 18 grudnia nie ma kwitów same nagrody opinia aś z bielska w którym przesiedział 5 miesięcy jest pozytywna kuratorska też jest za opuszczeniem zk wychowawca też nie ma przeciw wskazań więc jak to może wyglądać?

zerosix:
A prace na wolności i przepustki ma? Jak nie ma to moze byc roznie bo katowicki sad penitencjarny szczegolnie zwraca uwage na opinie z przepustek i wyjscia do pracy poza ZK. Moze sie udac ze wzgledu na bliski koniec kary, wszystko bedzie zalezec od humoru penitencjarnego...

Dziwi mnie tylko ze jesli jak piszesz wychowawca popiera jego wyjscie to dlaczego nie wystapi do dyrektora z wnioskiem owarunkowe zwolnienie?cwtedy 99 procent wokanda jest trafiona? Na ktorym pawilonie siedzi syn opuscilem ZK w pazdzierniku moze znam :)
PS ja dostalem 10 mcy wokandy z 24 ale mialem wzorowe zachowanie i tak jak pisalem przepustki i prace

nie nie znasz on w 2007 roku siedział na sankcji w as w Bielsku Białej adwokat go z tego wyciągnął ale upomnieli sie o niego w grudniu i przewiezli go do Wojkowic więc siedzi tam krótko bo miesiąc dopiero a jest na zamku . Więc jak to widzisz

ma wzorowe zachowanie zero kwitów negatywnych tylk same nagrody na zamku wiele nie może więc sprząta itp w nagrode dzwoni codziennie a powinien co drugi dzień

nie wiem mnie się nie pytaj ja tam nie siedze to wszystko co mi wiadomo to wnioski nagrodowe

zerosix owszem dodatkowy telefon to forma nagrody ale co drugi dzień?
Sama wychowawczyni mi powiedziała, że w Wojkowicach można się starać o nagrodówkę co drugi tydzień, co oczywiście ma się nijak do kwitów wypisywanych nagminnie. Mówię tu o P2 więc co dopiero na zamku...
Bardzo mnie to ciekawi:o

Powrót