Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dzieki a powiedz mi jeszcze czy jak zloże tą kartke na widzenie powiedzmy przed tą 8 to o której mniej wiecej wejde na widzenie ?? chciałabym obliczyc czy sie wyrobie do pracy bo odkąd mojego R nie ma w domu to wlasnie w piatek wypada mi pierwszy dzien w pracy :( zalamac sie mozna tymi wszystkimi przepisami zlozylam w poniedzialek prośbe do dyrektora ZK na Rakowieckiej i nic nie pomoglo pisalam zeby go nie przewozli ale toczy sie jeszcze inna sprawa, która podlega pod Pragę Północ i niestety tam jest areszt docelowy. Ciekawi mnie co ten dyrektorek mi odpisze. Jutro i tak ide jeszcze z prośbą do CSW na Rakowieckiej niech oni sie tym zajmują. MOze cos wyskuram. Nauczyly mnie te areszty jednego bo to juz nie pierwszy raz że trzeba walczyć o swoje

zależy ile będzie osób w danym dniu czekających na widzenie...

Ja zawsze jadę na 7 rano, jak jeszcze są zamknięte drzwi, ale wolę poczekać, i załapać się na pierwszą turę, niż później czekać. Przeważnie otwierają drzwi tak 7:15 a 7:30, ale już troszkę osób czeka. Pierwsze wejście koło 8:30 , ale czasem się zdaża i koło 9, że w chodzi pierwsza tura !

Ewelinka, a sprawdziłaś, że masz widzenia właśnie w piątki?

dzięki za info. Tak sprawdzałam że mam widzenia w piątki bo mój R ma nazwisko zaczynające się na U. I takich też informacji uzyskałam z ewidencji bo dziś dzwoniłam żeby się upewnić. Mogę też wybrac się w pierwszą sobote bądź niedziele miesiąca. Zdzwiło mnie to że mają tam takie zasady że niechcą udzielać informacji przez telefon ale jakoś sie udało po tym jak wytłumaczyłam ze to ja jestem najbliższą osoba ponieważ mamy razem synka i nawet jestem upoważniona do odbioru rzeczy z depozytu. Mimo to że nie jestem żoną tylko narzeczoną. Co do widzenia to chyba się jednak wybiore w piątek bo nie wytrzymam.

Ewelinka nie wiedziałam o tym, że można przyjechać w pierwszą sobotę, lub niedzielę, skąd masz taka informację?? Czy to przez wzgląd na dziecko ?? Bo przecież tylko Ci co pracują mają widzenia w weekendy.

nie wydaje mi sie żeby to bylo ze względu na dziecko nawet na takiej stronce o AŚ jest napisane tak :
Widzenia będą udzielane w godz. 8.45 - 18.00 od środy do niedzieli wg następującego układu literowego nazwisk osadzonych:
a) B, D, G, J, V, W, Z - w ŚRODY
b) A, C, E, F, L, O, P, S, T - w CZWARTKI
c) H, I, K, Ł, M, N, R, Ś, U, Ż - w PIĄTKI
d) A, B, C, D, E, F, G, Ś, T, U, Ż - w pierwszą sobotę albo pierwszą niedzielę miesiąca
e) H, I, J, K, L, Ł - w drugą sobotę albo drugą niedzielę miesiąca
f) M, N, O, P, R, S - w trzecią sobotę albo trzecią niedzielę miesiąca
g) S, W, V, Z - w czwartą sobotę albo czwartą niedzielę miesiąca

wiec myślę że ta Pani z ewidencji nie powiedziala nic mylnego.

Dobra, już wszystko wiem, Twój jest w AŚ, a mój w ZK, a temat dotyczy zakładu karnego, stąd to niezrozumienie:)

to przepraszam ze to zamieszanie ale chcialam sie dowiedziec czegokolwiek na temat tego aresztu bo do innych jeździłam a na Białą jade pierwszy raz :)

w as tez pierwsza tura wchodzi ok 9 , i terzeba byc na 7, ja zawsze bo wpuszczaja do 15 osob , na druga idzie juz wiecej, ale tez trzeba byc ok 8 , po 8 i wczodzi sie 11 dopiro z tym jest tragedia, 3 ok 13 i 4 jakos o 15.
ggbmw on jest skazany ale na wrunkach karnych skoro tocza sie jeszcze sprawy.

Ostatnia edycja:
dzięki za info ane :) tak moj R jest juz skazany ma R2 na śledczak wyladowal z uwagi na toczącą sie sprawe tak jak wspomnialam wcześniej. Najgorsze ze jeszcze nie zadzwonil. Wogóle zero kontaktu nawet niewie ze przyjade w piatek albo sobote. To mnie strasznie meczy. Jesli wiecie jeszcze jakie sa tam warunki to dajcie mi znac np na prywanie zeby nie blokowac tego tematu poniewaz to o ZK a mój bedzie pewnie na AŚ

stres jest i to wielki :) czytając wszystkie posty można sobie dużo wyobrazić co tam się dzieje. Z tego co widze to chyba największy a zarazem najgorszy areszt. Mam nadzieje ze długo to wszystko nie potrwa chociaż na dzień dzisiejszy czeka nas 5 lat rozłąki chyba że z łącznego dadzą nam mniej. Najgorsze chyba bedzie to pierwsze tam widzenie. Poźniej to idzie sie przyzwyczaić :) bynajmniej tak mi się wydaje jak bedzie ktoś miał jakies jeszcze informacje ogłone jakie tam maja procedury to prosze pisać z miłą chęcią poczytam i się poradze :)

ja bywałam juz o 6tej rano i....... nie zawsze dostawałam sie na pierwsza ture, to wszystko zalerzy ile jest osob czekajacych na widzenie i proponuje przeczytac wczesniejsze posy nasze jakie ja procedury juz podczas przyjmowania karteczek na widzenie :)

Ja do AŚ przyjeżdżam koło 8.30 i wchodzę na drugą turę, masakra.. 2 godziny nudnego czekania, ale zawsze warto :D :serce:

dzieki za rady :) dokładnie do nich zawsze tam warto jeździć :)

słuchajcie a moze ktoś z was wie jak tam jest w soboty ?? czy też jest taki natłok ludzi jeśli chodzi o widzenia ?? czy może jeszcze gorzej?? Ja wybieram sie w tą sobote więc bede wdzięczna za info.

w wekendy jest najwiecej osob odwiedzajacych,ja jezdziłam własnie w soboty gdyż moj przebywał w AŚ ale na karnym i pracował na wolnosci a wtedy widzenia mieliśmy w kazdy weekend bez widzen w tygodniu

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót