Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
znalazłam jeszcze że na Służewcu znajduje sie ten oddział terapełtyczny

Z tego co mi mówili znajomi to podobno na odwyk wywożą gdzieś daleko,to chyba po to żeby tak łatwo nie uciekli i stąd było moje pytanie......Jak tylko się z nim zobaczę dowiem się konkretnie i oczywiście od razu tu napiszę.

czesc dziewczyny mam pytanko niewiecie jak to jest na białej z wizyta kuratora?

Witam.

Sprawa jest taka - osadzony został wzięty z domu na 48 na dołek po upływie tego czasu pojechał na białą.
Kilka dni był na 1.1 i przeniesli go na 4.4
Dostał 2mce sankcji lecz już adwokat działał i dał słowo że pod koniec przyszłego tygodnia wyjdzie bo ostatni swiadek zostanie przesłuchany we wtorek.
Widzenia przypadają mu w srody.
Pierwsze widzenie za zgodą prokuratora było w zeszłą srode.
Czy na tą srode prorok również da zgode na widzenie czy widzenia dają raz na miesiąc czy coś ?
Proszę o szybką odpowiedz ponieważ nie wiem czy opłaca mi się zawracać gitare prokuratorowi w poniedziałek z podaniem o widzenie.

to zalezy od widzi mi sie prokuratora , ja milam raz na 3 tyg ale znam przypadek ze dawal raz w tyg, poprostu napisz i czekaj na odp ja bym tak zrobila , jezeli masz jeszcze jakies pytania poldecam watek o widzeniach aresztowanego

Myszka ale nie wiem czemu by mieli sie obawiać ucieszki bo ta terapia jest na terenie ZK to raczej ucieczka jest mało realna mój narazie jest w Gdańsku ale na terapie zjedzie do warszawy;)

Drogie Panie ucieczka jest bardzo łatwa i oni o tym wiedza.
A nie pilnują aż tak bardzo, bo przecież każdy kto ma zamiar uciec zada sobie jedno podstawowe pytanie
- Co dalej ?

jest to temat o ZK bialoleka a nie wolny , i forum ma swoje zasady , prosilabym o zakonczenie tej dyskusji :)

czy ktos moze mi powiedziec dlaczego jak wysłalam paczke hig.to została ona odesłana z informacja ze adresat odmowił przyjecia.zaznaczam ze był dołaczony talon i ze dostałam informacje przez kogos ze on prosi o paczke.dwa razy wysyłalam i dwa razy wracała z powrotem.dlaczego???

widocznie juz nie chce tej paczki wyraznie jest napisane ze "ADRESAT ODMÓWIŁ PRZYJĘCIA " może juz od kogos innego dostał

mam pytanie czy wie ktos jak to jest na białołęce z wokandami? bo slyszałam ze zadko kto wychodzi wczesniej

anusia27 napisał:
ale co nie ma bo nie rozumiem twojej odpowiedzi
nie ma tam wokand , nie dostanie chocby stanal na glowie, jasne stawac moze - tzn starac sie , ale nie ma szans zeby go puscili, i to Ci powie kazdy .

z tego co wiem to ogólnie w Warszawie jest straszna Lipa z wokandami podobno dobrze jest W Iławie i jeszcze gdzieś ale wawa odpada:(

ale tez słyszałam ze sie zmieniło i wokandy sie zdarzają fakt zadko ale sa :)

Wokandy przysługują osadzonym:
a) co 3 miesiące (z wystąpienia osadzonego, czyli raz na 3 miechy osadzony może wystąpić o wokandę);
b) co pół roku (z wystąpienia ZK, czyli zakład karny może wystąpić raz na pół roku).

To jest tylko informacja jak przysługują wokandy, a czy osadzeni z nich wychodzą to już jest sprawa kryminału. W jednym chcą puszczać (np. Radom), a w innych nie (np. Rakowiecka, czy Białołęka)

ratujcie! mojego D... zamknęli 22.10 bo nie stawił się do zakładu po upływie terminu przerwy w karze, 29.10. ma mieć sprawę o przedłużenie przerwy w karze. jaki są szanse na to że go dowiozą na ta rozprawę? a jeśli jednak nie to kiedy najszybciej będę mogła go odwiedzić? BŁAGAM pomóżcie bo czytam i sama nie wiem co czytam- taki mam mętlik w głowie. nigdy nie byłam w takiej sytuacji... I jak to jest z tymi widzeniami? mam tam pojechać i co dalej :what: :mad::mad:

Izabelll JESTEM W PODOBNEJ SYTUACJI Z TYM, ŻE MÓJ DZIŚ SAM SIĘ STAWIŁ, ALE TEŻ NIC NIE WIEM. JUTRO BĘDĘ DZWONIĆ CHOCIAŻ WĄTPIĘ, ŻEBYM SIĘ CZEGOŚ DOWIEDZIAŁA NA PEWNO BĘDZIE JESZCZE NA TYCH PRZEJŚCIÓWKACH, ALE GŁÓWNIE MI CHODZI O WIDZENIA, A TY DŁUGO MUSIAŁAŚ CZEKAĆ NA WIDZENIE?

Proszę nie pisać z włączonym Caps Lockiem

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót