Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam :D,
po wyroku mojego chłopaka chcą przenieść do innego ZK i chciałabym się dowiedzieć dlaczego tak ma być. Czy nie mógłby zostać na Białołęce? i jak nie to dlaczego..?!

witam
chciałam sie dowiedziec czy wicie moze jak wygladają wokandy na białołece i jak z praca i przepustakami.?

ale w zk czy aś na oddziale karnym?

ane napisał:
wokand nie ma , i to powie Ci kazdy.
tak nie ma wokand , jesli chodzi o prace to i owszem jest a przepustki??? no cóż nam sie udało dostac przepustke co bardzo nas zdziwiło :D:D

passat napisał:
witam
chciałam sie dowiedziec czy wicie moze jak wygladają wokandy na białołece i jak z praca i przepustakami.?

Siemanko co do wokand NIE MA , co do pracy jest ale zalezy od zachowania , wyroku ,a co przepustek to zalezy bo jak pracuje na wolnosci i jest na pawilonie 1 to ma duze szanse bo jak na paw. 3 to marnie to widze bo tam jest taka PANI DYREKTOR ,ZE :mad:OD RAZU MA ,,BLACHE" czyli odmowe!!!

Hej,
Mam pytanie, byłam na jednym widzeniu w tym miesiącu. Ale w tym tygodniu będzie sprawa po której mój Łobuz będzie miał już prawdopodobnie wyrok.. I chciałabym się dowiedzieć ile widzeń w tym miesiącu jeszcze bym miała jak już zostałaby zatwierdzona lista? I po jakim czasie po wyroku będę mogła już jechać na widzenie?

stanie na komisje o grupe, i to zalezy jaka otrzyma , na zamku 2 w miesiacu, napisze prosbe , mnie po podpisaniu warunkow karnych nie chcieli wpuscic nawet po 2 tyg( raz bylo za wczesnie , a za drugim prosba zaginela),ale zawsze mozesz poprosic o spotkanie z wychowawca i pogadac(ja gadalam z dyrektorka, i wpuscili mnie), albo z dyrektorem, zreszta powinien zadzwonic i Ci powiedziec czy juz jestes na liscie.

Aha.. a jest taka możliwość że zanim zdążę uzyskać zgodę na widzenie to go wywiozą? :mad:

jest zanim mi podpisali zgode wpakowali go w transport i tam pisal druga prosbe o wpisanie mnie na liste, naszczescie narobilam zadymy i weszlam 4 dni przed tym jak to zrobili.

Może to głupie pytanie, ale wolę się upewnić.. Czy Łobuz którejś z Was korzysta na Białołęca z Telerabatu albo z Telegrosika, bez problemu połączy się i z jednej i z drugiej karty?

tak,no chyba automaty wszedzie sa takie same.

JA osobiscie korzystalem z telerabatu i z grosika , a TO SEAMO POTWIERDZA MONIKA R W INNYM TEMACIE TYLKO JEST MALY PROBLEM Z RABATEM ZE NIE LACZY NA ,,ERE" ale tak jest oplacalny ;) w tym temacie masz wszystko na temat kart telefonicznych : Telefony, karty telefoniczne

Ostatnia edycja:
Mój zjechał równo tydzień temu do aś...Dziś byłam zawieść pierwsza paczkę żywnościową...Wczoraj nawet byłyśmy na lipo,koleżanka sie dogaduje normalnie z chłopakiem,a mojego szukają bo nie wiem nawet na którym p siedzi...albo go znajdą ,albo dopiero od adwokata albo teściówki sie dowiem...Widzenia nie dostanę bo jestem zamieszana w całą sprawę..słyszałam że listy idą baaardzo długo...najpierw dochodzą na białą a potem je odsyłają do wołomina do prok.(w naszym wypadku)a potem znów na białą..adwokat mi powiedział że może mu zawieść listy..przejdzie to?ile mogę zdjęć w liście wysłać?czy w ogóle mogę?znaczki mogę wsadzić do koperty razem z listem?

Ostatnia edycja:
na wszystkie twoje pytania sa juz odpowiedzi w tym wontku , polecam poprostu go poczytac.

kocurek0 napisał:
Mój zjechał równo tydzień temu do aś...Dziś byłam zawieść pierwsza paczkę żywnościową...Wczoraj nawet byłyśmy na lipo,koleżanka sie dogaduje normalnie z chłopakiem,a mojego szukają bo nie wiem nawet na którym p siedzi...albo go znajdą ,albo dopiero od adwokata albo teściówki sie dowiem...Widzenia nie dostanę bo jestem zamieszana w całą sprawę..słyszałam że listy idą baaardzo długo...najpierw dochodzą na białą a potem je odsyłają do wołomina do prok.(w naszym wypadku)a potem znów na białą..adwokat mi powiedział że może mu zawieść listy..przejdzie to?ile mogę zdjęć w liście wysłać?czy w ogóle mogę?znaczki mogę wsadzić do koperty razem z listem?

Proponuję poczytać tutaj :)
http://forumprawne.org/wieziennictwo/400-listy-aresztowanego.html

Hey.....jestem tu po raz pierwszy...wczoraj mój chłopak poszedł na Białołęke odsiadywać wyrok....wiecie może kiedy pozwolą mu zadzwonić??:(

Hey orientujecie się może jak to jest z dzwonieniem? mój chłopak został wczoraj wywieziony do zk na Białołęke....wiecie może kiedy pozwolą mu zadzwonić?????:(

Zamiast pisac post pod postem to poczytaj temat od poczatku byla o tym mowa -patrz str 5 i dalej

tam maja ustalone grafiki dzwonienia, to tez zalezy jak ma grupe. poczytaj wczesniejsze postyy i czekaj napewno sie odezwie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót