Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
No właśnie i ja tego kompletnie nie rozumiem, bo jak ktoś nie jest ukarany karą dyscyplinarną
pozbawienie lub ograniczenie możliwości dokonywania zakupów artykułów żywnościowych lub wyrobów tytoniowych, na okres do 3 miesięcy
to jak można tego zabronić tylko dlatego, że ma się pleksę...? Tylko nie myśl Ane, że to Ciebie te słowa, tak tylko głośno myślę:)

ja wiem o co Ci chodzi i uwierz ze jak jezdzilam na plekse to tez mnie strzelalo, ale tak bylo ustalone od gornie i koniec, moze cos sie zmienilo, moze warto zadzwonic i zapytac, moich tel z pytaniami tez pewnie tam maja po wyzej uszu:lol:

Wiesz, to się chyba nigdy nie zmieni i to nie tylko tu tak jest - ja jutro jadę na widzenie przez pleksę do innego ZK i mam to samo:)

to jest straszne ;( z tego co słyszałam to nie jest tam fajnie nawet z takimi codziennymi posiłkami.. nierozumiem czemu nie mozna mu zrobic zakupów zeby chociaz sobie zjadł przy widzeniu... No ale cuż ważne że wogóle go zobacze.. A czy takie rozmowy są jakos nagrywane? Wiem zemoze to głupie pytanie ale naprawde nie wiem o tym nic i nie chce pójść całkowicie "łysa" :(

niunia_2208 napisał:
nierozumiem czemu nie mozna mu zrobic zakupów zeby chociaz sobie zjadł przy widzeniu...(
No na widzeniu to na pewno nic sobie nie zje, ale dopytaj czy możesz mu zrobić jakieś zakupy do celi, bo w niektórych jednostkach jest tak, że pleksa + zakaz zakupów tyczy się tylko skazanych ukaranych pleksą, a nie TA, którym prokurator czy sędzia dał takie widzenie, a nie inne.

Jak mam na zgodzie widzenie z dzieckiem a go nie wezme to wpuszcza mnie do meza bez problemu??
Jak w tym aś jest z tym?? Bo w innych aś nie bylo z tym problemu

Wpuszczą cię bez problemu . a jak masz widzenie przy stoliku to zakupy możesz zrobić ostrzegam ceny z kosmosu i do 5 kg. Jedzenie można zamówić i doniosą na widzenie tylko musisz wiedzieć którą turą wejdziesz;)

wczoraj jak byłam na widzeniu to toaleta w barku była zamarznieta i nie było mozna nawet siku zrobic

nie wiem jak w AŚ, ale ja jak robiłam zakupy w ZK to nie spotkałam się z kosmicznymi cenami nawet było taniej niż w moim osiedlowym sklepie chodź też byłam straszona tymi cenami

Wysłałam paczke żywnościową do aś, wszystko było tak jak trzeba, dzwoniłam pytałam się co mozna a czego nie, spis co było w paczce też był włożony, ale odesłali, z pieczątką na której było, że taki adres nie istnieje, takiego nie ma, albo nie żyje zszokowałam się niesamowicie i wystraszyłam, ale dzwonił dziś mój do mnie cały i zdrowy i co najważniejsze żyje i nadal przebywa w aś na białołęce i zastanawiam się dlaczego odesłali skoro on tam jest:mad: Nie ma sensu wysyłać kolejnej paczki bo pewnie nie dojdzie:mad: ale przekaz pocztowy był wysłany 1,5 tygodnia temu i nie wrócił i jak narazie do niego też nie dotarł, zastanawiam się jak długo zajmie, żeby dostał pieniądze na konto, może któraś z was wie?

ja wysłałamw grudniu to pieniadze miał dopiero pod koniec stycznia a paczki woze osobiscie wtedy jak cos im nie pasuje to odkładaja

Ostatnia edycja:
bialoleka to chyba ewenementem jest u nich strasznie dlugo się schodzi ze wszystkim tylko szybko wychodzą im kary tu nie potrzebne są dni czy tygodnie .niema takiego zk jak biała:mad:

Hej.Mam pytanie jak mojego przewiezli ze sluzewca tydzien temu na bialołeke i do tej pory sie jeszcze nie odezwal ma karty ktos moze wie czemu?

ewelina... napisał:
ktos moze wie czemu?

Do wyboru:

1. Rozmowy telefoniczne realizowane są w wyznaczone dni i nie było jeszcze jego terminu.
2. Awaria automatów telefonicznych.
3. Zgubił karty.
4. Ukradziono mu karty.
5. Zamienił karty na czasopisma dla dorosłych.
6. Wygadał wszystkie impulsy z mamą.
7. Nie chce z Tobą rozmawiać.
8. Nowe miejsce go przytłoczyło i nie chce z nikim gadać.
9. Został ukarany taką kara dyscyplinarną, która między innymi nie pozwala korzystać z telefonów.
10. Wprowadzono mu tymczasowy areszt.

Mam dalej pisać??

Witam wszystkich! Przewiezli mojego na inny zaklad. Siedzi teraz w Poznaniu na Nowosolskiej. Jezeli ktos cos slyszal o tym zakladzie dajcie prosze znac, bo musze sie dowiedziec co i jak tam mozna. Chodzi mi o paczki, wplaty pieniedzy na konto, karty telef (ponoc telegrosik nie dziala :() Prawde mowiac nie znam nawet dokladnego adresu:( Czekam na pomoc dzieki!!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót