Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
... no i po widzeniu, jak tam czas szybko leci, troszkę sobie poczekałam, zmarzłam, ale udało się wejść z pierwszą turą... ;)

To nie jest temat wolny!! - moderator

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam
Mam pytanie po jakim czasie jest pierwsze widzenie i po jakim czasie pierwszy raz moze zadzwonic do mnie moj chlopak.
Pozdrawiam

Wiolus to zalezy czy Twoj jest w ZK czy AŚ.
Moj stawil sie sam do ZK w terminie i widzenie mielismy juz na drugi dzien.
Z telefonami gorzej bo jezeli jest w ZK to trafia na przejsciowke gdzie moze byc od tygodnia do dwoch- a tam niestety maja prawo do telefonow w okreslone dni tygodnia
w/g liter alfabetu(nazwisko).

on sie na pierwsza sprawę nie stawił, ale na następna poszedł. A póżniej wstawił sie według terminu wstawienia sie na białą. Ale czy on jest na Zk cz AS to nie wiem wyrok dostał aż 3.5 roku do odsiadki. Jak mogę sie do wiedzieć czu jest na ZK czy ZS?

.... Wiluś jeżeli dostał wyrok to jest w ZK.... mojego P zatrzymali 02.03.2010 wtorek, w środę przewieźli go na Białołękę, w czwartek rano udało mu się zadzwonić i jeszcze tego samego dnia byłam na widzeniu....

anusia_78 masz racje:)ale kurcze co z tego ze ja widzenie mialam na drugi dzien po zamknieciu jak zadzwonic Moj do mnie mogl dopiero po 4 czy 5 dniach:(

dzięki jutro zadzwonię i będę wiedziała bo nie wiem co sie dzieje. Juz trochę na tym forum przeczytałam i dużo rzeczy można sie dowiedzieć. A orientujesz sie ile osób można wpisać na listę?

Nie ma limitu osób jeśli chodzi o kartę widzeń, ale wiadomo, że nie na wszystkich potencjalnych odwiedzających dyrektor danej jednostki wyraża zgodę. Z reguły na karcie znajdują się osoby bliskie.

Ostatnia edycja:
aha Mam na dzieje ze mnie wpisal na liste ibede mogla sie juz w nasepnym tygodniu z nim zobaczyc

... nie spotkałam się żeby na widzeniu do jednego skazanego jednorazowo było więcej niż trzy osoby....
z tego co mi dzisiaj P mówił, nie jest łatwo wpisać na listę kolegę czy koleżankę, jeśli chodzi o rodzinę nie ma takiego problemu...

Akte Kochana jak nie ma limitu na Bialej??
Moj mogl wpisac tylko najblizszych i tylko rodzine-mnie,corke i rodzicow-nikogo wiecej nie pozwolili..

Wiolus - jeśli jesteś jego dziewczyną to on na pewno starał się, żeby Cię wpisać:) tylko musicie teraz czekać na decyzję dyrektora. Nie znam Białołęki, ale z reguły w większości jednostek czeka się do tygodnia na odpowiedź dyr. czy zatwierdza daną osobę czy nie.
Dziewczyny - dopisałam, że z reguły są to osoby bliskie, a jeśli o takie chodzi to nigdzie nie ma limitu, a to, że gdzieś nie ma na listach koleżanek czy kolegów to nie wina limitu, tylko chodzi zupełnie o co innego.
Anusia - ilość osób na widzeniu, a na karcie to dwie różne rzeczy.

... właśnie , jeśli chodzi o rodzinę i to tą najbliższą nie ma problemu ale jeśli tak jak napisałam wcześniej znajomi, to musi byś specjalna zgoda , a o nią jest ciężko, a raczej mało realne...

Akte ale to co piszesz tyczy sie chyba strony AŚ na Bialej a nie ZK.
jeli chodzi o ZK to u nas bylo tak ze w dniu kiedy Moj sie zglosil wpisal mnie na liste i na drugi dzien moglam juz przyjechac na widzenie.

Ostatnia edycja:
aby tylko zatwierdzili. z tego co mi wiadomo to mial wpisac na liste rodzicow, brata,siostre z narzeczonym i mnie. tyle to powinni zatwierdzic w koncu to tylko 6os

Martika - napisałam, że z reguły czeka się do tygodnia, co oznacza, że równie dobrze może to być jeden dzień. Czasami osoby, które mają być wpisane w kartę widzeń sprawdza się w rejestrze osób karanych, a to trochę trwa. O tym, że nieraz trzeba czekać na zatwierdzenie listy napisałam dlatego, żeby Wiolus upewniła się czy w ogóle już na niej jest, zresztą poza tym, że niekiedy czeka się na podpis dyrektora - nie wszyscy osadzeni już w pierwszym dniu wpisują ludzi na listę.

Atke doskonale rozumiem....
martika76 u mnie było podobnie, zaraz po wpisaniu mnie na listę mogłam przyjechać...

Martika76 a ty bylas jego dziewczyna czy juz zona?

anusia_78 napisał:
martika76 u mnie było podobnie, zaraz po wpisaniu mnie na listę mogłam przyjechać...
Pytanie tylko czy w sytuacji Wiolusi wpis na listę został już uczyniony i zatwierdzony przez dyrektora - jeśli tak to oczywiście, że zaraz po tym można udać się na widzenie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót