Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
To dobrze Wyrwana, że to dopisałaś, bo ja mam cały czas te informacje i tam jest właśnie rozróżnienie, że inne dni są na Ciupagi 1, a inne na Ciupagi 1B...

Ostatnia edycja:
Kurcze to się już zakręciłam w tym wszystkim:( W soboty można tam dzwonić?Dodzwonie się wogóle?

Akte napisał:
Na bramę się dodzwonisz.

I lepiej tam, bo w sekretariacie szaleje Armageddon. "Biała" jest niestety jednym wielkim bałaganem - czyżby za dużo osadzonych? :P

A posiada któraś z Was numer tam? Bo ja znalazłam gdzieś na jakieś stronie ale nie pisze gdzie się dodzwonie.A tam tych numerów jest poprostu multum.

Już nie wiem czy chociaż dobre te numery, ale ja mam takie:
AŚ:
Centrala 22-3217650
Dowódca zmiany 22-3230200, 22-3217302, 22-3217340
ZK:
nie wiem, jakiś ogólny:) 22 321 76 01

Dziękuje Ci bardzo.Może uda mi się czegoś dowiedzieć:) Oby bo wracam za tydzień i odrazu bym chciała iśc na widzenie.

Akte fajnie że dopisałaś resztę bo akurat bym się załapała na 4 weekend w miesiącu na widzonko.
Ale dalej nie wiem jak z tymi telefonami, przypominam że mój D. ma już wyrok i grupę P2P

asienka jak ma wyrok to z tego co tu dziewczyny pisały może dzwonić.Chyba że tak jak mój czeka na pieniadze. A dzwonił już wogóle do Ciebie?

Maliniakowa właśnie nie dzwonił a na pewno od wtorku dojechał, oczywiście kartę ma żeby dzwonić a tu cisza. Będę czekać cierpliwie.
Akte sorki moje niedoczytanie:)

asienka555 napisał:
Karen mój D jest po wyroku i ma grupę P2P. dlaczego widzenia odbywają się w zależności on nazwiska osadzonego??
Gdybym jechała pociągiem z Gdańska bliżej by mi było wysiąśc na Wschodniej czy Centralnej Warszawie? I jak dalej bym musiała jechać??
Łobuz jest w AŚ.

Na Wschodnim, potem idz do tramwaju ale numeru ci nie podam bo niewiem , ale zobacz sobie na spisie ktory jedzie na pętle Żerań i stamtąd musisz przejsc na pętle do autobusu 152 i pod sama bialoleke dojedziesz. Od tramwaju do tej petli jest jakies 70m

Dzwoniłam właśnie na białą odnośnie tych widzeń i nie wierze że nie wiedzą na jakiej zasadzie działają tam widzenia....masakra.Mówie im że jest jako skazany ale w AŚ i co? Oni nie wiedzą prosze dzwonic w poniedzialek:/ ehhh

maliniakowa napisał:
Dzwoniłam właśnie na białą odnośnie tych widzeń i nie wierze że nie wiedzą na jakiej zasadzie działają tam widzenia....masakra.Mówie im że jest jako skazany ale w AŚ i co? Oni nie wiedzą prosze dzwonic w poniedzialek:/ ehhh

w AŚ dokladnie na 3 pawilonie jest taki oddzial qdzie przebywają osadzeni . Weekend jest i dlateqo nie wiedza, a co ty chcesz sie o tych widzeniach dowiedziec, we wczesniejszych postach zostalo wszystko napisane;)

Chce wiedzieć czy jak pojade za tydzień w sobote to mnie wpuszczą.Na liście napewno jestem bo mój łobuz chyba nie zapomniał mnie wpisać tylko właśnie chodzi mi o to czy jak jest w AŚ ale jako skazany to czy tez musze mieć jakąś zgode.

maliniakowa napisał:
Chce wiedzieć czy jak pojade za tydzień w sobote to mnie wpuszczą.Na liście napewno jestem bo mój łobuz chyba nie zapomniał mnie wpisać tylko właśnie chodzi mi o to czy jak jest w AŚ ale jako skazany to czy tez musze mieć jakąś zgode.

Nie, na miejscu wypelniasz zqloszenie na widzenie i tyle

Ostatnia edycja:
Dziękuje Ci za odpowiedz:) A wiesz może jaka jest nablizsza tam stacja pkp?

maliniakowa napisał:
Dziękuje Ci za odpowiedz:) A wiesz może jaka jest nablizsza tam stacja pkp?

najblizsza tam to Wawa Płudy ale potem jeszcze pare przystankow autobusem 152 do petli trzeba podjechac . Nie ma za co ;)

Witam!mam pare pytań mój mąż prosił abym dowiedziała sie pare żeczy ponieważ po otrzymaniu wyroku będzie starał sie o przeniesienie do Warszawy i moje pytanie
1) jaka jest możliwość podjęcia pracy w tym ZK?
2)czy jest możliwość ukończenia szkoły?
3)czy znajduje sie oddział terapetyczny od alkoholu?
Z góry uprzejmie dziękuje !

1. Jest. W praktyce -trudna sprawa, kwestia wychowawcy, oddziałowego, opinii i cudu...

2. CKU funkcjonuje - podobno jest kolejka na zapisy dla tych, którzy mają wyrok powyżej 2-3 lat.

Cytuję: "w Areszcie Śledczym W-wie Białołęce: Uzupełniające Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych 2 – letnie na podbudowie ZSZ; Technikum Uzupełniające dla Dorosłych na podbudowie ZSZ kierunki budowlane – 3 letnie, w zawodzie technik budownictwa; Zasadnicza Szkoła Zawodowa dla Dorosłych 2 – letnia w zawodach: betoniarz – zbrojarz, malarz – tapeciarz, posadzkarz."

Nie wiem, czemu oficjalnie w AŚ, skoro tam w praktyce nie ma wcale - pewnie istnieje CKU dla osadzonych w AŚ na warunkach skazanego i tych w ZK.

3. ? Alkoholowa podobno istnieje, choć oficjalnych danych nie ma - jeśli Ci zależy - zadzwoń i tyle...

Z tego, co wiem, skierowanych na terapię wysyłają poza Białołękę... Zresztą, jeśli będzie miał wskazanie na terapię, to i tak skierują go tam, gdzie najprędzej w owym czasie będzie m-sce (np. do Włodawy, taki dowcip...) - do tego czasu będzie przebywał w miejscu wskazanym, albo tym, które wywalczysz :) Czas oczekiwania na terapię na dziś - minimum rok.

Moim zdaniem... Jeśli Warszawa, to NIE Białołęka. Duże to, chaotyczne (ostatnio zmiany na stanowiskach), wewnętrzny regulamin bywa restrykcyjny do paranoi (zapewne przez pojemność, choć można trafić na ludzi na oddziale, jak wszędzie...) - statystycznie mało wychodzi na WPZ - i bajzel ;(
Pomijam klasyczny "syf" - niektóre odziały nie były remontowane od czasu oddania... Powiedziałabym, że ruina...
"Chłopaki z Białej" bronią się jedynie przed najnowszym - Grochowem, gdzie czysto, schludnie, ale za to 12 - 16 -osobowe cele... i nie wiadomo, na kogo się trafi (tu 4 -8 osób).

EDIT: dopiero teraz spojrzałam - hmmm, DWA lata kształcenia jako tapeciarz?
Gratulacje dla MEN... Dwa lata - zawód: tapeciarz...
5 lat - zawód: magister filologii klasycznej.

IMHO, tapeciarz po 2- 3 latach dodatkowego kształcenia powinien mieć tytuł "magistra rzemieślnika".

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót