Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Raczej mialam na myśli mocne wykroczenia. Dziękuję, zdaję sobię sprawę, że przeważnie słowa są różnie interpretowane i jest to przeważnie w każdym przypadku i zawsze można czegoś, gdzieś się doszukiwać, no ale nic na to nie poradzę.
Ale ponawiam pytanie, czemu przenoszą aresztowanego z wieloosobowej celi do jednoosobowej (przy dobrym zachowaniu), jakie mogą być tego przyczyny?

lara19857 przyczyny różne mogą być, nikt nie jest jasnowidzem tutaj, żeby to przewidzieć i Ci powiedzieć. Krzywda mu się nie dzieje i nie przesadzaj, bo AŚ/ZK to nie więzienie przecież i tam się nie idzie na odpoczynek. Nie ubolewaj tak nad nim, w nagrodę tam nie poszedł.

No właśnie różne ehhh, szkoda bo doprawia mnie to o zawrót głowy ;/ a co do ostatniego zdania- no cóż....

lara19857 Nie wiem czemu Ty się tym tak zamartwiasz, wcale nic złego się nie musiało zdarzyć, że go przenieśli. Spokojnie ;)

lara19857 napisał:
czemu przenoszą aresztowanego z wieloosobowej celi do jednoosobowej (przy dobrym zachowaniu), jakie mogą być tego przyczyny?

przenoszą być może dla jego własnego bezpieczeństwa, a może dlatego żeby nie przebywał w przeludnionej celi i później nie rościł od jednostki odszkodowania za nie zapewnienie mu odpowiednich warunków bytowych.
... i pamiętaj:
endorfinalna napisał:
nie przesadzaj, bo AŚ/ZK to nie więzienie przecież

Witam.Bardzo prosze o odpowiedz,a mianowicie,ile osadzony moze przebywac w areszcie sledczym?przyblize sytuacje(moj nazeczony zostal ekstradowany z uk do aresztu sledczego warszawa bialoleka,dodam ze zostal on ekstradowany na podstawie wyroku praqwomovnego 6miesiecy)wiec dlaczego trzymaja go tak dlugo na sledczym skoro on nie oczekuje na zadna sprawe.Bardzo prosze o odpowiedz

pdk Skoro ma wyrok prawomocny, to mam rozumieć, że twój facet jest w AŚ, ale jako skazany, a nie tymczasowo aresztowany ?

no wlasnie raczej jako tymczasowo aresztowany,poniewaz ena wystawil za nim szcecin,wiec tam powinien byc przetransportowany.dlatego nie wiem dlaczego juz tyle czasu nie daje zadnego znaku zycia... i dlaczego jest tak dlugo w bialolece...

Witam osoba x znajduję się w zakładzie karnym w Białołęce w areszcie śledczym wysłała list do poczty oddalonej o 50km od zakładu . Jaki może być przewidywany czas dostarczenia korespondecji ? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz .

łobuz 14.12 będzie miał zażalenie na wpz... chwile przed świętami i dwa mesiące do końca... może go wypuszczą? ostatnio narozrabiał i dostał plekse w zawieszeniu;zdjeli go z korytarzówki (rozwoził jedzonko) i przerzut na inna cele a do tego najprawdopodobniej karnie pojedzie w polskę... jego akt już przed tym zdarzeniem były w sądzie. jak myślicie czy zk poinformuje sąd o świeżo zaistniałej sytuacji?:(

Witam mógłby mi ktoś powiedzieć jak wyglada sprawa kantyny bufetu w AŚ Białołeka, czy sa zakupy i czy jest w miare czy coś kręcą bo jade na widzenie i chciałabym wiedzieć?

RE: Zk Białołęka

Witam. Mój brat jest w zk od marca br. Był raz na przepustce. Odwiedzała go 3 razy siostra , pozostała rodzina nie. Czy brak odwiedzin innych członków rodziny może być problemem w uzyskaniu przepustki na Święta?

RE: Zk Białołęka

Pytanie: kiedy był na tej przepustce i czy to nie była przepustka z jakiegoś powodu?

Na przepustce był w październiku w nagrodę za udział w akcji powodziowej.

Cześć dziewczyny.
Jak to nigdy nie wiadomo, co los przyniesie i czym się człowiek będzie musiał zacząć interesować... :confused:

Mam Potwora w AŚ na Białej Łące. Na N-ce (lol...), czyli biorę poprawkę, że zasady dotyczące czegokolwiek pewnie jeszcze bardziej rygorystyczne niż normalnie. No i nie mam z nim ŻADNEGO kontaktu.
Przeglądam to forum już od jakiegoś czasu i sporo się dzięki Wam dowiedziałam, ale całego wątku nie sposób przemielić.

Dwa pytanka:
1. Macie doświadczenie w tworzeniu paczek żywnościowych? Co przechodzi, a co nie? Potwór jest uzależniony od czekolady Wedla z nadzieniem, ale zastanawiam się, czy jest sens w ogóle ją wkładać. Czego oni właściwie tam najbardziej potrzebują z jedzenia, co jest chodliwe i pożądane?
2. O co kaman z tym kontem do wpłat, które jest podane na oficjalnej stronie Służb Więziennictwa? Kiedy prosi się w banku o sprawdzenie, okazuje się, że jest to konto prywatne. W dyrekcji więzienia też powiedzieli, że przelewem bankowym się nie da, bo wpływa na prywatne konto. Czyli że co, jak wpłacę pocztą na ten sam numer konta, to wtedy wpłynie na jakieś inne konto, niż gdyby przelewem? - nielogiczne. Jak wpłacacie kasę tym swoim mężczyznom?

Ja wpłacałam kasę przekazem na poczcie.. nie wpisuje się nr konta :) Imię, nazwisko, imię ojca, itd.

Co do paczki to najlepiej zadzwonić do ZK i zapytać. Przydatna jest kawa, herbata, płatki, zupki, gorące kubki, czekolada.. itp, itd.. :)

Pozdrawiam i cierpliwości życzę.

Witam wszystkich.
Czy możecie udzielić mi informacji jak wyglądają "przejściówki" na Białołęce.
Mąż zjechał w czwartek(16.12) z OZ Bemowo i do dziś do mnie nie dzwonił.
To 3 dni - do tego ma P3p - więc podpowiedzcie czy to coś normalnego?
Wydawało mi się , że w regulaminach jest ,iż dzień po transporcie przysługuje telefon.
Wie ktoś coś może na ten temat?:rolleyes:

Witam!
przetrafiło się wczoraj i mojej rodzinie (synowi). jestem w totalnym szoku, nie wiem co się z nim dzieje. przychodzą mi do głowy same najstraszniejsze więzienne sceny. mój syn jest w aś na białołęce. przeszukałam całe forum, za które serdecznie wam dziękuję, bo dodaje troszkę otuchy, że to nie tylko mój syn musi przez to wszystko przechodzić, jednak wśród miliona pytań, mam jeszcze kilka. mogą się wydać zupełnie idiotyczne, ale proszę o odpowiedź, jeśli wiecie:
1. jak osoby osadzone w areszcie śledczym piorą swoje ubrania? czy muszą wszystko prać ręcznie, czy jest jakaś pralnia (bielizna, dresy etc.?)
2. ilu osobowe są cele w aś?
3. czy wasi mężowie/synowie mieli kłopoty w areszcie? ja tak strasznie się martwię, że on tam trafi na "złych" ludzi
4. czy on musi "grypsować"?
dzięki bogu pani prokurator wstępnie zadeklarowała sie, że we wtorek po świętach podpisze wniosek o widzenie. czy z takim wnioskiem możemy już w środę ( jeśli wtedy wypadają wizyty) jechać na białołękę? czy trzeba wcześniej zadzwonić i poinformować, że jedziemy tam? czy wystarczy stawić się rano, zarejestrować, okazać podpisany przez prokuratora wniosek?
z góry wielkie wielki dzięki za każdą pomoc!!!

oliola 1. Piorą swoje rzeczy na celi, ale pralnia tez jest (ale nie wiem "jak ona działa")
2. Cele są różne, np.2-osobowe
3. Przepraszam bardzo, ale czy on w AŚ jest za sprzedawanie waty cukrowej pod kościołem ? Czy raczej jest podejrzany o jakieś przestępstwo. Tam ludzie "za dobre zachowanie" nie trafiają. "Źli" ludzie są wszędzie... A problemy zależą przede wszystkim od niego.
4. Nie musi grypsować, nikt do tego go zmusić nie może, to jego wybór.
Jak będzie zgoda na widzenie(załóżmy w wtorek), a widzenia będą w środę to spokojnie możesz/możecie jechać. Nie trzeba nigdzie dzwonić i informować, wystarczy, że pojedziecie rano, okażecie zgodę i tak jak piszesz.

dziękuję bardzo za informacje!
tak, za watę cukrową go nie zatrzymali. ale tak ciężko się z tym pogodzić... nikt się nie spodziewał takiego zatrzymania.
dzsiaj zdążyłam doczytać o grypsowaniu. opinie są bardzo różne, ale jeśli zależy komuś na dobrej opinii i jest jeszcze przed procesem, to chyba byłoby głupotą straszną się w to "bawić". mam nadzieję, że syn tak głupi nie jest...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót