Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mam pytanie mój chłopak przebywa w aś miał przy sobie klucze od mieszkania. Mniemam że są w depozycie. Jutro muszę wyprowadzam się z tego mieszkania bo nie mam kasy - on tylko pracował. Czy są jakieś szanse żeby mi wydali te klucze? czy muszę z tym też iść do prokuratora?

Ostatnia edycja:
belka Wydaje mi się, że twój Facet musi napisać pismo o wydanie tobie tych kluczy, żebyś Ty mogła je odebrać, bo na piękne oczy to Ci ich nie dadzą. ;)

endo ma rację, nie licz na to, że taki wniosek napisany przez Twojego chłopaka zostanie rozpatrzony od ręki, to może potrwać kilka dni.

kurcze ja się zastrzele z tym wszystkim ;)
ok dzięki wielkie, cały czas pod górę:(

witajcie... mam pytanie....za co moga cofnac osadzonego z polotworka do zamknietego?

co to jest kwit( to sa upomnienia???)? i za ile kwitow jest kara? i czy jak dostaniesz ta kare to czy ona moze byc powodem cofniecia?

wogole nie wiem o co chodzi....i nie wiem gdzie sie z tym kierowac...
POMOCY!!!

Ostatnia edycja:
anusia_78 Ale ja nigdzie nie napisałam ile taki wniosek będzie rozpatrywany. Czy długo, czy też i nie, bo tego nie wiem ile takie coś może potrwać. ;)

beleka W Końcu będzie lepiej! Początki zawsze są najtrudniejsze i najgorsze. ;):ok:

aaO Mówisz o raporcie karnym. To nie ma tak, że jest ustalona jakaś liczba tych raportów i za nią dostajesz karę. Bo można dostać jeden raport ''za coś'' i kara np. izolatka. A jeżeli ktoś dostaje raport i zjeżdża np. z P2 na P1, to musiał na pewno coś przeskrobać.
To jest tak zwana degradacja, czyli zjazd z pół otworka na zamek. Z lepszego/wyższego na gorszy/niższy. Bo jak wiadomo na zamku jest więcej ograniczeń niż na pół otworku.

co mogl przeskrobac??? za co oni moga go zdegradowac??

ale wiesz konkretnie ,że ten ktoś będzie miał zmieniona grupę na P1 czyli zamek? nie za każdy "kwit" od razu zmieniają grupę...
nie możesz zapytać tą osobę co przeskrobał??

jeszcze nie wiem... wiem ze go zdegradowali a za co to nie wiem!!!! i chce sie dowiedziec- probuje za co moga to zrobic.....
bo nie wiem co mogl zrobic... on jest spokojny...dlatego jestem w szoku!!!

jak zadzwoni to się pewnie dowiesz wszystkiego, a jeżeli to nie tajemnica na którym pawilonie jest ta osoba? może Ci podpowiem coś..

Oczywiście, że nie za każdy raport karny jest degradacja. Ale aaO pisała właśnie o degradacji, wiec do tego się ustosunkowałam. A co zrobił ? No niestety ja nie jestem wróżką, ani jasnowidzem więc nie wiem. To mogła być najróżniejsza rzecz, ale na pewno spory ''kaliber'', bo za jakieś małe przewinienia od razu nie degradują.

Zmiana typu zakładu karnego nie musi wynikać z przewinienia!! To może być zwyczajna troska o osadzonego - może sobie nie radzić w warunkach zmniejszonej izolacji, może powinien jednak najpierw odbyć terapię, może .... Możliwości jest mnóstwo!!
Świat to nie tylko przestępstwa i przewinienia.

najpierw byl na polotworku. a dzis sie dowiaduje ze zostal cofniety i nie wiem o co chodzi i na ktory pawilon. Jest spokojna osoba... slyszalam ze za bojki cofaja...ale on do bojek to ostatni jest... wiec nie wiem co moze byc powodem
tak sobie mysle i mysle czy np jak ma 2 male upomnienia moga cofnac za 3? moze ktos go w cos wrobil???? nie wiem...to sa moje domysly wynikajace z ciaglego rozkminiania tego tematu

ENDORFINALNA nie chodzi mi o to zebys ty wiedziala konkretnie co zrobil...bo napewno nie wiesz... chodzi mi czy moze ktos wie za co moga degradowac kogokolwiek,za jakie czyny, slowa...

FORG nie rozumiem jak zmiana na gorsze moze byc nazywana "troska"...to raczej dobijanie czlowieka jak na moja logike...nie wiem...
a o co chodzi z ta terapia?

forg A raport karny "kwit" to dostaje się za? W sumie można dostać nawet za głośne oddychanie, a nawet za free, ale teoretycznie dostaje się go za przewinienia jakieś. Prawda? No, a aaO wyraźnie pisała, że dostał raport karny i zjazd na zamek. No to raczej z troski tam nie został umieszczony. Chyba, że raport za co inne i zjazd z innego powodu. :)

Słuchajcie czy ktoś może wie jak jest z metadonem na białołęce?
Wiem że jest tylko chodzi mi o to czy ktoś wie czy jest napewno regularnie wydawany? słyszałam różne opinie i trochę mnie to martwi - nie mówiąc już o historiach że specjalnie nie dają metadonu żeby doprowadzić osadzonego do skręta.

czy osadzony dostaje go codziennie?
pacjent programu metadonowego dostaje daną dawkę na dobę.

w ogóle jesteś w temacie ZK Białołęka a myślę ,że pytasz o Areszt Śledczy Białołęka a to nie to samo...

wszystko jedno i tu i tu jest program metadonowy

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót