zakup towaru przez telefon-niezgodność z umową

• Autor wątku Autor wątku ilona0827xxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
martuskaa napisał:
Dzwoniłam dziś na tą ich infolinię, czy możliwe to jest że dostarczenie gaci to usługa jest? Przytoczyłam kobicie art. 7 i 10 ustawy o ochronie praw konsumentów (...) a ta do mnie, że termin minął na odstąpienie bo to abonament jest czyli usługa, to aż mnie zatkało. A i jeszcze dodała, że no przecież miała Pani 10 dni od telefonu, żeby odstąpić od umowy. Pytam się jak skoro telefon, z którego dzwonili nie odpowiada a jak dzwoniła ta telemarketerka to z prędkością światła mówiła więc zapisanie wszystkich danych firmy jest oczywiście niemożliwe. Kwestia odstąpienia od umowy też była pominięta w pierwszej rozmowie. A słowo abonament nawet nie padło. Dodam, że paczkę dostałam wczoraj i bez otwierania odesłałam figi, napisałam odstąpienie od umowy, wysłałam to wszystko pol zpo i zapłaciłam te koszty przesyłki, moja strata. A i rezygnację telefoniczną też złożyłam.

Na jaki nr do nich dzwoniłaś? Bo wolałabym to zrobić zanim te super majtki do mnie przyjdą.

witam na poczatku 2014 r zadzwonila pani i zaproponowala mi ekspluzywna bielizne w rozmowie telefonicznej nie padl zadne zdanie ze mam 10 dni na odstapienie o umowy jedynie bylo powiedziane ze w kazdej chwili moge zrezygnowac. kiedy listonosz przyniosl paczke odmowilam przyjecia . po pewnym czasie dostalam wezwanie do zaplaty po przeczytanu tego forum wyslalam list z rezygnacja. dlaczego mam placic za cos czego nie mam pewnie jedne i te same majtki wysylaja do ludzi a potem zadaja zaplaty. dzisiaj dostalam wezwanie do zaplaty z dzialu windykacji imperia corporation sp.zo.o do zaplaty juz 120,53 .a jesli nie to sprawe przekaza do detektywa:D sprwdzalam w necie zadnej takiej firmy windykacyjnej nie ma!!!!!! co teraz mam zrobic piszcie pozdrawiam

izabela 83 napisał:
witam na poczatku 2014 r zadzwonila pani i zaproponowala mi ekspluzywna bielizne w rozmowie telefonicznej nie padl zadne zdanie ze mam 10 dni na odstapienie o umowy jedynie bylo powiedziane ze w kazdej chwili moge zrezygnowac. kiedy listonosz przyniosl paczke odmowilam przyjecia . po pewnym czasie dostalam wezwanie do zaplaty po przeczytanu tego forum wyslalam list z rezygnacja. dlaczego mam placic za cos czego nie mam pewnie jedne i te same majtki wysylaja do ludzi a potem zadaja zaplaty. dzisiaj dostalam wezwanie do zaplaty z dzialu windykacji imperia corporation sp.zo.o do zaplaty juz 120,53 .a jesli nie to sprawe przekaza do detektywa:D sprwdzalam w necie zadnej takiej firmy windykacyjnej nie ma!!!!!! co teraz mam zrobic piszcie pozdrawiam

Pani Izabelo 83 czy list przyszedł polecony czy zwykły?

to byl zwykly list. teraz juz nie wiem co robic czy jak zaplace to sie odczepia!!!
pare dni temu znowu dzwonil jakis pan z tej firmy i oferowal bielizne

izabela 83 napisał:
to byl zwykly list. teraz juz nie wiem co robic czy jak zaplace to sie odczepia!!!
pare dni temu znowu dzwonil jakis pan z tej firmy i oferowal bielizne

Czyli nie mają potwierdzenia że Pani go dostała czyli może Pani przyjąć że go Pani nie dostała.
Taki list to zwykły SPAM;)
Ktoś już pisał na forum żeby się takimi listami nie przejmować.

to czyli co mam zrobic nie pisac do nich nie dzwonic zapomniec o sprawie? a jak przyjdzie listem poleconym?

to czyli co mam zrobic nie pisac do nich nie dzwonic zapomniec o sprawie? a jak przyjdzie listem poleconym?

Witam mam podobną sytuacje z firmą BENAZZO czy komuś się udało doprowadzić sprawe do konca pozdrawiam

Witam.
Specjalnie założyłam konto aby podzielić się sytuacją jaka pojawiła się u mojej mamy.
Telefon dostała chyba w grudniu poprzedniego roku. Pani zadzwoniła z propozycją ekskluzywnych majtek szytych specjalnie dla mojej mamy. Mama na samym początku już mówiła, że gdy majtki nie spełnią jej wymagań będzie mogła je odesłać. Konsultantka powiedziała że tak. Gdy bielizna przyszła ze zdziwieniem stwierdziłyśmy że jest tylko jedna para, podczas gdy konsultantka twierdziła że dostaniemy 3 pary. Mama zaraz po otwarciu odesłała majtki poleconym priorytetem z potwierdzeniem odbioru. Po jakimś czasie przyszedł do nas monit z oskarżeniem o braku zapłaty i opłaty za monit. Mama zdecydowała się zadzwonić na infolinie Benazzo. Kilkakrotnie próbowałyśmy się dodzwonić jednak nikt nie raczył odebrać. Dopiero za którymś razem zdecydowali się odebrać. Mama spokojnie wyjaśniła całą sprawę, jednak tym razem już inna konsultantka zaczęła grozić sądem. Mama spokojnie próbowała wytłumaczyć całą sytuacje, jednak konsultantka nadal upierała się przy swoim, więc mama poprosiła aby odsłuchali taśmy które zostały rzekomo nagrane podczas poprzednich rozmów, pani stwierdziła ze to sprawdzi i oddzwoni. Do tej pory miałyśmy spokój, ale dziś przyszedł list wzywający do zapłaty, z groźbą że naślą na nas detektywa i komornika. Tyle że suma ze zwykłych 60 złotych zmieniła się na prawie 150 złotych i pomimo że bielize odesłałyśmy to pani konsultantka stwierdziła ze i tak musimy za nią zapłacić. Po większości komentarzy ktore tu przeczytałam widze że nie warto się przejmowac. Ciekawa tylko jestem czy dalej by tak starszyli gdyby pokazali całą tą sytuacje w Uwadze :D

izabela 83 napisał:

Jeszcze nikt forum nie napisał że przyszło listem poleconym upomnienie o wpłatę.
Najlepiej się nie odzywać bo wtedy nie mają potwierdzenia że do Pani dotarło wezwanie do zapłaty.

Słuchajcie! Za dużo było już tego wszystkiego. Nie mogą nas tak zastraszać, bo nie mają prawa. Weźmy wreszcie sprawy w nasze ręce. Proponuję zgłosić sprawę do "Sprawy dla reportera" lub "Uwagi". Kto jest za mną? Jeśli chcemy się pozbyć tej firmy - musimy wreszcie działać. Proponuję jakieś spotkanie w tej sprawie.

Pomysl ok tylko wszyscy pewnie rozsiani po całej Polsce ja jestem z lubuskiego:mad:

też jestem z lubuskiego :D ja już napisałam odstąpienie od umowy, majtki jeszcze nie przyszł

Właśnie się dowiedziałam, że wczoraj dostałam jakąś paczkę tylko, że mnie w domu nie było, a moja siostra nie przyjęła, myślę że mogę być to te majtki z tym, że przesyłka nie była polecona.. Więc na dobrą sprawę równie dobrze mogłam się nie dowiedzieć czy coś przyszło. I teraz nie wiem czy udać, że nic nie dostałam, czy odebrać i odesłać ...:mad:

martua92 napisał:
Właśnie się dowiedziałam, że wczoraj dostałam jakąś paczkę tylko, że mnie w domu nie było, a moja siostra nie przyjęła, myślę że mogę być to te majtki z tym, że przesyłka nie była polecona.. Więc na dobrą sprawę równie dobrze mogłam się nie dowiedzieć czy coś przyszło. I teraz nie wiem czy udać, że nic nie dostałam, czy odebrać i odesłać ...:mad:

nie tez nie bylo w domu jak paczka przyszla odeslano ja a teraz trasza mnie windykacja

martua92 napisał:
ja kozałem listonoszowi nawet nie przynosic od nich paczek odrazu odesłac a rachunek i tak przychodzi
:tuptup:

Witajcie.

Też niestety wkręciłam się dziś w tą rozmowę. Nie roztrząsajmy już głupoty... Mógłby ktoś podać nr infolinii do Imperia Corporation

Chciałabym im odesłać rezygnację i zadzwonić przed otrzymaniem przesyłki.
(i tak obawiam się że mimo to ją otrzymam. I co wtedy? Lepiej nie odbierać jej ani żadnych upomnień?)
infolinia chyba jest ta sama co Benazzo czyli 22 247 84 94 (taką podało mi przekierowanie z poprzedniej)
Mógłby ktoś to potwierdzić? Jaka wtedy powinna być forma rezygnacji jeśli nie otrzymałam jeszcze produktu?

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót