zakup towaru przez telefon-niezgodność z umową

• Autor wątku Autor wątku ilona0827xxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam
Trafiłam tu jak każdy z Was przez swoją naiwność i głupotę:(..z góry przepraszam jeżeli mój temat się powtórzył..ale niestety nie mam na to czasu żeby przeglądać cały wątek..mam maleńkie dziecko sami rozumiecie..ale do rzeczy mam nadzieję, że ktoś odpowie na moje pytanie..też zgodziłam się a wręcz zostałam zmuszona do zgody na tą bieliznę czy coś..paczka przyszła..nie zgodziłam się na jej przyjęcie i poszła odmowa z poczty..genialna firma obciążyła mnie kosztami wysyłki i w zeszłym tygodniu dostałam upomnienie w wysokości 10 zł...co mam zrobić żeby się odczepili...dzwoniłam do nich powiedzieli że muszę zapłacić :( z góry dziękuję za każdą poradę

Witam! Również dałam się w to dzisiaj wkrecic ... zalamalam sie jak poczytalam o tym ;(
Wyslecie mi adresy do tej firmy ? tym bardziej ze w sobote wyjezdzam z kraju :( wiec musze wyslac do nich ten list jak najszybciej.

Poratuje mnie ktos adresem do tej firmy na ktory mam wyslac odstapienie od umowy ?

@kwiatuszek_24 i celineczka9922 oraz multum przed nimi!

A czy nie łaska po prostu PRZECZYTAĆ wątek, do którego się przykleiło???
WSZYSTKO już zostało powiedziane!!!

kwiatuszek_24 napisał:
nie zgodziłam się na jej przyjęcie i poszła odmowa z poczty..genialna firma obciążyła mnie kosztami wysyłki i w zeszłym tygodniu dostałam upomnienie w wysokości 10 zł...co mam zrobić żeby się odczepili
Zapłacić.

czyli po tej rozmowie telefonicznej nie da rady w żaden sposób "odwołać" zamówienia? muszę czekać, aż paczka przyjdzie?

i macie może jakiś nr za pomocą którego można się z nimi skontaktować?

O ile paczka jeszcze nie poszła to można to odwołać z tego co wiem, wystarczy skontaktować się z Centrum Obsługi Klienta. Oczywiście jeżeli tam Ci powiedzą, a prawdopodobnie tak zrobią, bo koledzy dzisiaj juz pare kobiet tak załatwili, że nie możesz odmówić, to koniecznie zaznacz, ŻE NIE CHCESZ OTRZYMYWAC KOLEJNYCH PRZESYŁEK ABONAMENTOWYCH I Z NIEGO REZYGNUJESZ. bo masz 10 dni od momentu telefonu! A nie od momentu przyjścia paczki. Jeżeli chcesz nr, to napisz na pw ponieważ nie mogę tutaj takich informacji udestępniać.

nr telefonu jest na fakturze załączonej do paczki. również się dałam na to nabrać, dziś dzwoniłam z rezygnacją, za pierwszą paczkę zapłaciłam 19.90 za drugą przyszła mi faktura na 59.90, pan poinformował mnie że z tej paczki już nie mogę zrezygnować, mogłam do 10 dni od otrzymania tej pierwszej.
po tym co tu piszecie zaczęłam się bać, ze się od nich nie uwolnie

latos napisał:
bo masz 10 dni od momentu telefonu! A nie od momentu przyjścia paczki.QUO

WPROWADZENIE W BŁAD!!!

@nasani
Firm jest kilka nie zauważyła Pani? Rozumiem: po co czytać wątek, do którego się przykleja! Lepiej zaśmiecić jeszcze jednym nikomu nie potrzebnym wpisem.

@panitka
"po tym co tu piszecie zaczęłam się bać, ze się od nich nie uwolnie" - gdzie coś takiego Pani przeczytała? W kilku miejscach dano odpowiedź na WSZYSTKIE pytania, objaśniono CAŁĄ WASZĄ SYTUACJĘ, kilkakrotnie polecono zapoznanie się z PORADNIKIEM KONSUMENTA.
PRZESTANCIE W KOŃCU PISAĆ GŁUPOTY!
POSTĘPUJCIE ZGODNIE Z OPISANĄ - w watku lub "Poradniku" - PROCEDURĄ!

Dzisiaj też nabrałam się na tą "wspaniałą ekskluzywną bieliznę", pani zadzwoniła do mnie o godzinie 8 rano i na śpiąco się niestety zgodziłam, dopiero później zorientowałam się co zrobiłam. U mnie narazie wystarczył telefon na infolinię firmy Imperia, powiedziałam że chcę zrezygnować z zamówienia, i jakaś miła pani odpowiedziała, że jak dzisiaj do mnie dzwonili to w porządku i anulowała moje zamówienie. Pytałam się dwa razy czy aby na pewno nic do mnie nie wyślą i nie będę musiała płacić i zapewniała mnie że tak. Zobaczę jeszcze co z tego wyjdzie, ale dla pewności wcześniej wysłałam jeszcze pocztą wypowiedzenie umowy.

Tak więc polecam dzwonić na infolinię firmy, numer podawany był już kilkakrotnie w poprzednich postach. Powodzenia!

Witam. Dzwonili akurat dzisiaj do mnie i się głupia zgodziłam to ten nr 503841011, a wczesniej dzwonił 503841097. Co ja mam teraz zrobic nie dostałam zadnej przesyłki bo jak pisałam dzis do mnie dzwonili. Boje się :( Pomocy!! :(

Witam. Też dałam się naciągnąć na te glupie majtki ! :mad: Zostałam poinformowana ze zaplace za nie 19.90 paczka przyszla mnie nie było w domu nie odebrałam jej. Teraz dostałam upomnienie zostałam naliczona 10zl za upomnienie i 39.80zl za majtki i przesylke przez to ze do nich wrocila. Zadzwonilam na infolinie powiedxialam ze nie chce tych mAjtek a babka powiedziala ze nie ma odwrotu. Poinformowala mnie ze teraz musze zaplacic 49.80zl do 13.09.2014r a potem wysla mi majtki i zaplace za nie ok. 29zl !!! Za kolejna przesylke. Powiedzialam ze nie jestem w stanie zaplacic takiej kwoty , termin zaplaty zostal przesuniety na 13.10.2014 . Pomóżcie czy jest jakieś wyjscie z tego co mam zrobić? Nie chce tej bielizny :/

CZY WY CZYTACIE COŚ POZA WŁASNYMI WPISAMI? JUŻ DAWNO DANO ODPOWIEDZI!!! I wiecie co - wcale mi Was nie szkoda...

natalie-s1959
Wybacz, ale stron odnośnie tego tematu jest 42, więc nie każdy przeczyta całość. Jeżeli tak Ci ciężko udzielić odpowiedzi na pytanie, to się nie wypowiadaj wcale i nie rób problemów

Agatawwa napisał:
Witam. Też dałam się naciągnąć na te glupie majtki ! :mad: Zostałam poinformowana ze zaplace za nie 19.90 paczka przyszla mnie nie było w domu nie odebrałam jej. Teraz dostałam upomnienie zostałam naliczona 10zl za upomnienie i 39.80zl za majtki i przesylke przez to ze do nich wrocila. Zadzwonilam na infolinie powiedxialam ze nie chce tych mAjtek a babka powiedziala ze nie ma odwrotu. Poinformowala mnie ze teraz musze zaplacic 49.80zl do 13.09.2014r a potem wysla mi majtki i zaplace za nie ok. 29zl !!! Za kolejna przesylke. Powiedzialam ze nie jestem w stanie zaplacic takiej kwoty , termin zaplaty zostal przesuniety na 13.10.2014 . Pomóżcie czy jest jakieś wyjscie z tego co mam zrobić? Nie chce tej bielizny :/

Słuchajcie. Zadzwoniłam ponownie na infolinie biura, ze względu na to że zgodziłam sie na te cholerne majtki był to mój błąd niestety za głupotę się płaci następnym razem będę myślec zanim na coś sie zgodze. Przez telefon dogadałam się z typem że zapłace te 49.80 zł a oni nie wyśla mi ani tych majtek ani nic innego, możecie poprosić o przedłżenie terminu płatności. Rozmowe nagrałam na której slychac jak fscet zapewnie mnie ze nic mi nie wysla i ze moge zapomniec o istnieniu firmy. Zaluje ze nie odebralam tych majtek zaplacila bym mniej. Ale PAMIETAJCIE ze jak juz dostaniecie te majtki to od razu dzowncie i rezygnujcie z dalszej wspolpracy z tymi ludzmi bo będa Wam wysylac inne produkty, slyszalam ze komuś wysłali potem dwie paczki jedna z kolejna bielzna a druga z torebka za ktora policzyli sobie 89zl !!!!! Jeśli dostanę z powrotem te majtki bądź coś innego kieruje sprawę do sądu. Powodzenia Wam życzę (chyba ze ktos jest w takiej sutyacji i ma inne wyjscie to prosze pisac)

nasani napisał:
natalie-s1959
Wybacz, ale stron odnośnie tego tematu jest 42, więc nie każdy przeczyta całość. Jeżeli tak Ci ciężko udzielić odpowiedzi na pytanie, to się nie wypowiadaj wcale i nie rób problemów

A będzie pewnie i 142 strony bo leniwe osoby o postawie wyłącznie roszczeniowej nie zadają sobie trudu szukania odpowiedzi, która już padła.

Szkoda Wam czasu na szukanie ale innym ma nie być szkoda po raz enty odpowiadać na te same pytania.
Minimum wysiłku, chęci i przyzwoitości a problem w większości przypadków się wyjaśni.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót