E
elwira1445
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
witam. Jesli z powodu zlego nr konta zostal cofniety przelew kindergeld to kiedy zostanie on wyslany ponownie przez fk( nowy zostal wyslany na formularzu wyslanym przez fk)
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
smindy24 napisał:dziękuje bardzo... super sprawa z tym tłumaczeniem.
A proszę mi jeszcze powiedzieć ojciec mojego dziecka od wrzesnia 2013r. pracuje w Niemczech. Doszly mnie słuchy, że dopiero po przepracowaniu pełnego roku przez niego moge się starać o KG. I czy jeżeli pracuje on w Berlinie i tam mieszka Familienkasse muszę szukać właśnie tam ?
Rownież podrawiam
gregorygmail napisał:Czyli Ty pracujesz na umowę zlecenie i jednocześnie dostajesz KG? Jeżeli tak to niczego nie przedstawiałeś, żadnych dokumentów o zawartej umowie zleceniu i normalnie wszystko bez problemów? W sumie dobrze piszesz, że nie można ustalić ilości godzin, bo sam mam na umowie jedynie, że umowa jest zawarta na caly miesiąc i określona jest tylko wypłata za ten miesiąc(nie ile na godzinę, ale cała wypłata).
betterofalone92 napisał:Cyfra końcowa 4 | Przelew na początku/w środku miesiąca
http://www.kindergeld-auszahlungstermine.de/2013/11/kindergeld-auszahlungstermine-2014-juli/
betterofalone92 napisał:Witam, tak ja cały czas od ok.3 lat pracuję na umowę zlecenie i nie wykazywałam tej pracy. Na umowę zlecenie nie ma obowiązkowych godzin pracy, prawnie powinno się pracować ile się chce byleby wykonać zlecenie. Umowa zlecenie to dla nas śmieciowa umowa a co dopiero dla Niemców, nic z niej nie wynika tylko to ile zarabiasz. Oczywiście rodziców dokumenty przedstawiałam wszystkie, nie ważne czy były umowy zlecenie czy o pracę, mojej pracy nie wykazywałam bo za dużo byłoby do załatwiania, po prostu wpisywałam że mam 0 dochodu (jeżeli mnie gdzieś o to pytali). Kindergeld i tak mi się należy i tak, bo nie pracuję więcej niż 20 h/tygodniowo.
Pozdrawiam
gregorygmail napisał:Dzięki
Z ciekawości, ile lat pobierasz kindergeld?