B
basia1981*
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 28
Ech wszystkie 3 osoby się przyznawaja ze wtedy tam jechały ale zdjęcie jest tak wykonane ze jednoznacznie nie można rozpoznać kierującego.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
suco napisał:Dla mnie sprawa mandatu jest już jasna. Ale widzę tutaj inny wątek prawny: rzetelność urzędnika.
Pytania:
1. Jeżeli przez "ujawnienie czynu" rozumie się odczytanie zdjęcia z fotoradaru, to czy to może nastąpić 9 miesięcy po wydarzeniu.
2. Jaką wartość prawną ma odczytanie zdjęcia 27.07.2011 z fotoradaru, którego legalizacja jest ważna do 30 listopada 2010.
3. Czy można wysłać 27.07.2011 wezwanie z sygnatura z października 2010.
4. Jeżeli odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest "nie", jaki organ należy poinformować o tej sprawie?
destructor napisał:suco:
1. Tak, to nie fabryka kredek, jest czas, klient obsłużony musi być tak żeby był zadowolony
2. Legalizacja dotyczy chwili zrobienia zdjęcia a nie chwili odczytania go z urządzenia. Do odczytania nie potrzeba legalizacji, legalizacja jest konieczna do zrobienia fotki.
3. Tak.
4. Przykro mi, żadna nie jest "nie".
Nie. Sądu nie obowiązuje taryfikator, więc to 120 może ulec różnym zmianom.W NAJGORSZYM DOJDZE MI DO 120PLN 80 PLN
A co znaczy w oznakowanym miejscu? Czy sam pojazd SM nie wystarczy?w oznakowanym miejscu
Ja tam nie widzę wzmianki o żadnych tablicach.a przepis jasno daje do zrozumienia ze chodzi o tablice informacyjne