Zk Czerwony Bór

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie bądź taki wielki. Ja tu Ci szefuje, a Ty sztywny.
Okej, rozumiem bajere. Nie mam problemu z czytaniem.

wychowawcy to masakra sucha i kulfon porażka a tofik popieradło hmmm masakra a co do kuchni w czerwonym borze to jedna wielka pralnia pieniążków a nie kuchnia 5 kromeczek chleba kromeczek nie kromek zwiedziłem kilka zk ale jedzenie cz.b to przegięcie celem podejrzewam zarabiania na kantynie. Ogólnie Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej BIELIK wiezienie prywatne prawie czyli wiezien musi miec jedzenie z odpowiednią wartoscią kalori a dostaje zupe woda olej ziemniaków odrobina / surówka marchewka kturej nikt na wolnosci by nie jadł smakuje jak wióry wszystko po taniości . sala weselna zbudowana przez osadzonych pod zk cz.b w trakcie budowy pawilonów D i F jedne materjąły za panśtwowe pieniądze . warunki mieszkalne są ok ale oszczednosc na jedzeniu i podejsciu strażników mija sie z celem . moim marzeniem po odbyciu tam kary jest to aby sie tym zają ktoś odpowiedni a nie kontrole o kturych wie zk dzien wczesniej i nakazuje milczec osadzonym

Witam, czy ktoś się może wybiera do Zakładu Karnego w Czarnym Borze, z Warszawy/lub okolic, dn. 05.05.2013r. ?
Czy ktoś może podpowiedź ewentualnie jak najłatwiej tam dojechać pks-em?

Czy ktoś się może orientuje czy do ZK typu półotwartego, można wysłać osadzonemu zdjęcie normalnie w kopercie pocztą, czy trzeba występować o zgodę ?

Możesz wysłać zdjęcie w liście.

To bardzo dobrze :) a czy na przyklad czasopisma mozna tez wyslac poczta? Czy na to to juz jest potrzebny talon tak jak na ksiazki ?

Musisz się dowiedzieć, zadzwoń i zapytaj. Bo to zależy od ZK.

Czasopism nie można, zdjęcia przeszły normalnie aczkolwiek włożyłam je w środek listów ... kiedyś wysłałam ok 5 gazet listem poleconym , tydzień później znowu to samo i obydwa wróciły z napisem BRAK TALONU , wydałam ponad 70 zł na dwa listy bo musialam zaplacic za odbiór poleconego w którym były również prywatne listy i znowu je wysłać :/
pozdrawiam:)

Co to są za talony na higienkę? Jak je można otrzymać? Moja połówka do tej pory przebywała w AŚ w Łodzi, a tam żadnych talonów nie było. Higienka była raz w miesiącu bez żadnych talonów.

Osadzony dostaje talon na paczkę higieniczną, który przekazuje np. Tobie i na tym talonie jest napisane na jakie rzeczy otrzymał zgodę Dyrektora zakładu (te rzeczy umieszczasz w paczce i załączasz talon). Widocznie w jednych AŚ/ZK są takie talony, w innych ich nie ma- po prostu przysługuje jedna paczka higieniczna na określony czas,bez talonów.

Witajcie,
może jest ktoś w stanie mi rozjaśnić w głowie i wyjaśnić jak to jest, że są dwa oddziały pół otwarte w CB (jeden lepszy od drugiego??
Z tego co się orientuję w zakładach powinny być oddziały:
- zamknięty,
- pół otwarty,
- otwarty.

Zatem co to za dziwoląg "oddział pół otwarty - przed murem", który jest gorszy od "oddziału pół otwartego - za murem"?

Witam serdecznie od razu napisze ,ze jestem tu nowa chcialabym uzyskac troche info na temat zk w Czerwonym borze. mojego misia przewiezli tam dzis zostało mu 53 dni do wyjscia do tej pory byl w płocku do czerwonego mam jakies 250km chciałabym wiedziec jak tam jest z widzeniami i w ogole .

Hej Witaj :) byłem w tym Z.K 23 dni potem przenieśli mnie na dozór , On ma P2??

Widzenia masz wtorek i czwartek i sobota każda sobota to inne litery alfabetu

tam jest całkiem OK , klawisze mają szacunek do osadzonych da się z nimi normalnie porozmawiać tylko wychowawca ogólnie zachowuje się tak jak by miał to wszystko gdzieś , wiecznie nie wiem nie ma go itp , jak mu zostało tylko tyle wyroku niech szybko pisze papier i wychodzi na dozór po co on tam ? mi zostało 58 dni odsiadki i dali S.D.E , bardzo szybko to załatwiłem bo tam sąd się zbiera we wtorki i czwartki , całośc zajeła jakies 10 dni :) , jak masz pytania to pisz do mnie śmiało postaram się pomóc

Kate586 napisał:
Osadzony dostaje talon na paczkę higieniczną, który przekazuje np. Tobie i na tym talonie jest napisane na jakie rzeczy otrzymał zgodę Dyrektora zakładu (te rzeczy umieszczasz w paczce i załączasz talon). Widocznie w jednych AŚ/ZK są takie talony, w innych ich nie ma- po prostu przysługuje jedna paczka higieniczna na określony czas,bez talonów.

co się tyczy talonów na higiena to dyrektor już wprowadził nawet taki nakaz aby chłopaki zapalniczki tylko na tego typu talon mogli kupić , ogólnie długo się na niego czeka , czasami trzeba się u wychowawcy dopominać kilka razy

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To nikt nie jest w stanie powiedzieć co to jest "oddział pół otwarty - przed murem" i "oddziału pół otwartego - za murem"?
dlaczego jeden jest gorszy od drugiego i od czego zależy że jest się tak a nie gdzie indziej...? :(

MaggieBez napisał:
To nikt nie jest w stanie powiedzieć co to jest "oddział pół otwarty - przed murem" i "oddziału pół otwartego - za murem"?

Zapytaj tego kogoś, kto Ci o tym powiedział. To nie są terminy ustawowe.

Raczej trudno będzie zapytać... nie spotkałam się z tym oficjalnie, wspomniał o tym strażnik prowadzący na widzenie, nie był skory do rozwijania tematu... :(

Szukam chętnych na widzenia do CB dysponuję autkiem środy i piątki:).

Oczywiście szukam osób z wawy lub okolic:D

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót