ZK Garbalin

• Autor wątku Autor wątku kropka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam potrzebuje jakies info na temat przepustek z tego zk czy ktos wie czy mozna takowe otrzymac ??

Wczoraj byłam tam na widzeniu i mój znajomy twierdzi, że bardzo z tym ciężko, nawet wnioski nagrodowe typu bezdozorowe widzenie czy dodatkowa godzina są ciężkie do zdobycia. Z tym że jest tam dopiero tydzień z czasem się okaże.

aha dzieki za info a w jakie dni tam sa widzenia i w jakich godzinach? dlugo sie tam czeka na wejscie?

Widzenia są w piątki, soboty i niedziele. Trzeba się zgłosić do godziny 13-tej, ale nie pamiętam od której. Czekałam koło pół godzinki na wejście.

kajka21 napisał:
Wczoraj byłam tam na widzeniu i mój znajomy twierdzi, że bardzo z tym ciężko, nawet wnioski nagrodowe typu bezdozorowe widzenie czy dodatkowa godzina są ciężkie do zdobycia. Z tym że jest tam dopiero tydzień z czasem się okaże.

kajka poczekajcie trochę jesli twój znaomy bedzie grzecznie sie zachowywał ,pracował to nie będzie miał problemu z uzyskaniem w/wwniosków ,wiem bo mój brat tam był

Kasiu a mozesz cos wiecej napisac o tym ZK , moj R tam jest od ponad miesiaca, przewiezli go ze Smutnej ...

hej Gocha pisałam o tym na poprzedniej stronie jesli czegos tam nie ma co bys chciała wiedziec to sprecyzuj pytanko:)

a jak ze staraniem sie o przerwe w karze?bo moj R sie bedzie starac teraz.łatwo jest czy nie?

gocha tez pisałam o tym mój brat , miał podpisany program ,pracował na wolności,dobrą opinie w zk i na wolności ,stały kontakt rodziny z wychowawcą,i z warunkowym nie było problemu

tak pózniej zauważyłam ,tu ci nie odpowiem bo nie staraliśmy się o przerwe

Hej!

Moj J.wlasnie trafil dzis do ZK Garbalin
Udalo mi sie znalezc troche informacji
http://zp.sw.gov.pl/index.php/jednostki/8/353
Jednostki organizacyjne

I cos niezbyt milego-nie chce Was martwic,ale to jest dosc wazne:
http://www.gazetylokalne.pl/index.php?p=showtopic&toid=64&area=4

Mam tez pytanie,czy wie ktos moze jak tam dojechac z Sieradza?
Pozdrawiam

'' [...] miłość nie po to jest na świecie, by nas uszczęśliwiać. Myślę, że jest po to, aby nam pokazać, jak silni potrafimy być w cierpieniu i dźwiganiu brzemienia.''

Ostatnia edycja:
Czy jest mozliwosc dojechania tam pociagiem z Łodzi ?

czytałam ten artykuł już, mój R tam jest i nie narzeka, prócz tego, że ciezko z przepustkami i łatwo tam o kłopoty, a dobrze ma ten, co kabluje

gocha1910 napisał:

czytałam ten artykuł już, mój R tam jest i nie narzeka, prócz tego, że ciezko z przepustkami i łatwo tam o kłopoty, a dobrze ma ten, co kabluje

Ojej,ale mnie wystraszylas :o
Moj J wlasnie zamierzal byc 'grzeczny' ,a do kablujacych napewno nie nalezy.
Co mialas na mysli piszac,ze latwo tam wpakowac sie w klopoty???

gocha1910 napisał:

gocha możesz dojechać do Łęczycy pociągiem ,ale potem i tak musisz dojechać kawałek pks-em do garbalina,proponuje odrazu pks z fabrycznego,kierowca zatrzyma się przy drodze do zk.

a co do art.mój brat też nie narzekał,no cóż wkońcu to nie wakacje:(

wiem Kasiu o pksie ale wlasnie szukalam jakiegos polaczenia pociagiem bo chcialam sie wybrac z dzieckiem, a moj maly w pksie ojjjj nie da rady, nie ma nawet 2 latek

Gocha no to tak jak pisałam z tym pociągiem ,ale z dworca fabrycznego jedzie się niecałe 40 min,może wytrzyma?

hej, ach ten garbalin- moj maz jutro go opuszcza i dzieki Bogu. Czytalam Wasze wypowiedzi i fajnie ze macie o tym ZK spoko zdanie, jak dla mnie to jakas wielka porazka. Moj łobuz wczesniej siedzial na smutnej i mowi ze choc byl tam lat kilka bylo mu zdecydowanie lepiej niz na polotworku w garbalinie. pomijajac oczywiscie mozliwosc telefonowania itd.Generalnie to takie male prywatne wiezienie- gady robia tam co chca, przerwa nierealna bo czesto dzien lub dwa przed posiedzeniem dostaje sie kwita o ukaranie za nieposlane lozko, posiadanie linki termokurczliwej czy inne pierdoly, z wychowawca ciezko sie spotkac bo widzenia sa w weekend a wychowawca w tygodniu wiec dobrze jest wziac dzien wolny z pracy i sie pofatygowac.acha w kantynie w swieta byl porosniety plasnia chleb,zielony bleee, jedzenie maskra, od wody wyskakuja syfy na ciele, ale ponoc juz kiedys sanepid ich tam atakowal. Ktoras z Was wspomniala ze to nowy ZK, mam nadzieje ze wasi bliscy nie sa 3pawilonie- bo tam jest syf kila i mogila. wsrod osadzonych jest malo mila opinia na temat tego zakladu...

aniak niewiem czemu masz takie zdanie jeździłam tam do brata i nie narzekał.
no cóż kwita można dostać od SW,ale to chyba wszędzie ,są obowiązki których trzeba przestrzegać,niewierzę w to ,że ktoś za kwita za łóżko nie dostanie przerwy w karze.
widzenia też były w piątki,a jak chcieliśmy się spotkać z wychowawcą,to brat z nim pogadał i był na widzeniu w weekend.

jeśli chodzi o kantyne to jadąc na widzenie można było zjeść normalny i niezły obiad,zrobić paczkę,jeśli czegoś nie było można było zamówić.

woda może i wysusza ,ale to nie sanatorium,zresztą można użyć kremu,a sanepid nie tylko ten zakład sprawdza,ale to chyba dobrze.

Powrót