ZK Garbalin

• Autor wątku Autor wątku kropka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam! jestem tu nowa. Dzisiaj przewiezli mojego K do Garbaina. Mam pytanie czy ktoś wie jak tam dojechać z Warszawy? Wiem tylko tyle ze jest jakis bus z Łodzi czy to prawda?

Witaj masacrra

Wspolczuje,ze to akurat Garbalin,tak jest autobus z Lodzi-nie sadze,zeby byl z Warszawy,bo to 'dziura zabita dechami',wiec mysle,ze bedziesz musiala dojechac do Lodzi Fabrycznej a pozniej autobusem do Garbalina.
Oczywiscie najlepiej samochodem tam dojechac,bo autobus nie dojedzie pod sam zaklad-bedziesz musiala isc ok 1,5 km na nogach polami i najlepiej poproscic kierowce,zeby Cie wysadzil jak najblizej zakladu-pozdrawiam

mlcib dziekuje za szybka odpowiedz. a wiesz moze czy mozemy sie jekos starac o przeniesienie do W-wy? dostał P2 a z tego co wiem sa tu zk dla tej podgropy.

Nie ma problemu :) uwierz mi ,ze bardzo ciezko bedzie mu sie wydostac z garbalina,wychowawcy rzadko sie zgadzaja na przeniesienia i utrudniaja zycie wiezniom.Na szczescie moj J. wczoraj stamtad wyjechal po 3 tygodniach,ale z polecenia sadu na sprawe -choc sam tez napisal o przeniesienie,nie sadze ze ustosunkowali sie do jego prosby.On tez ma P2 .
Musisz jednak wziasc pod uwage,ze do Warszawy przywoza ciagle wiezniow z zagranicy(jak np moj J.) dlatego w tamyejszych zakladach i aresztach nie ma miejsca :(
Niewiem wszystkiego o tym zakladzie,ale troche zdazylam sie zaglebic,wiec jak bedziesz potrzebowla wiecej informacji napisz
martyna.kutera@yahoo.co.uk

Ostatnia edycja:
no wlasnie to mnie martwi ze tam jest strasznie. chociaz to polotworek. ale dzieki!

bzdury z tym wydostaniem sie !mój napisał prośbe o przeniesienie i chyba po miesiącu już go przenieśli. jest bardzo zadowolony. niech wybiera w miarę dobry zk i próbuje. ale musi mieć dobry argument :)

Moze akurat w Waszym przypadku,ja wiem to od chlopakow ktorzy tam siedza-twoj poprostu mial farta-oby takich wiecej-pozdrawiam

Jednak nie kazdy moze miec ten 'dobry powod' skoro wielu probowalo i bez rezultatu

mlcib przeczytaj ten watek od początku,z kierowcami autokarów jest w stanie się dogadac,poniewaz jak sama się przekonasz ,nie bedziesz jedyna wysiadająca do zk ,a co do dalszych procesów przenoszenia,czy starania się o coś,jeżeli twój wyrazi chęć starania się o coś ,to nie powinno być problemu,nikt nie robi na złośc,poprostu czasem potrzeba czasu na załatwinie czegokolwiek,gdyż nie jesteśmy sami,dużo osób się stara o pewne rzeczy i potrzeba czasu ,i to nie tylko w tym z.karnym.

ja już to gdzieś czytałam ,chyba ktoś to wcześniej podawał,niewiem ,al. ok zgadzam się tyle że jest to jakaś wypowiedz osadzonego tzn byłego osadzonego tak? ja tam jeżdziłam do brata i tak jak wcześniej pisałam,w każdym zk panują inne zasady,mój brat był i nie narzekał do wszystkiego idzie się przyzwyczaić.mój mąż był w potulicach ,i tam np.papier toaletowy dostawali 1 rolkę na msc,i żeby dostać więcej musiała wjechać paczka,także widzisz nie wszędzie jest kolorowo;)

Witam. Czy ktoś moze wie w jakich godzinach odjezdzaja busy z Łodzi Fabrycznej do Grabalina?

Wybieram sie 17.09 i nie mam pojecia jak zorganizowac przesiadke.
Pomóżcie prosze. z góry wielkie DZIEKI!!!

sa busy , które jadą bezpośrednio do garbalina kurs łódź- włocławek i zatrzymują sie przy samym zakładzie- wieś upale , odjeżdzają z przystanku autobusowego - kilińskiego - składowa zaraz przy dworcu fabrycznym

na lodzkiej stronie pkp trudno znalezc nawet dzwonilam i pani mi powiedziala ze nie wie nic na temat takiej miejscowosci a tym bardziej przystanku w garbalinie. jest tez autobus na klodawe z lodzi i tam poprosic kierowce o wysadzenie przy zk w garbalinie. ja osobiscie jezdzilam z dzieckiem wiec autem teraz zostal juz prawdopodobnie miesiac i czekamy do wokandy a pozniej zobaczymy... dzisiaj wrocil (do siebie na garbalin) z pieciodniowej przepustki serce peka no ale jak mus to mus. . . czekam na telefon ze dojechal...

dziewczyny pytajcie o pks jadący z Łodzi do Krośniewic,a bilet kupujcie do wsi UPALE jest to przystanek kawałeczek za drogą do zk Garbalin,jakieś 10 min drogi,nawet niecałe:)

jest bus tak jak pisałam kilińkiego - składowa zaraz przy dworcu fabrycznym . jest to bus , który jedzie z łodzi do włocławka . jest o 6.50 , 7.50 i jedzie do garbalina 1 godzine wiec w miare szybko , zatrzymuje sie przy tej dróżce jak sie skęca do zk w garbalinie.

Powrót