zk Gdańsk Przeróbka

• Autor wątku Autor wątku m29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
asienka555 napisał:
przysługuje osadzonemu na dany miesiąc?

Osadzonemu to przysługuje wyżywienie i dach nad głową. Oraz parę innych "inności". Z całą pewnością nie przepustki. Na nie musi sobie zasłużyć.

józiu75 napisał:
okolicznościówka ale to musi być pogrzeb i to najlepiej matki

Możesz wytłumaczyć po co taka "porada"?

Osadzonemu to przysługuje wyżywienie i dach nad głową. Oraz parę innych "inności". Z całą pewnością nie przepustki. Na nie musi sobie zasłużyć.

To jest wiadome Forg.
Powiedzmy że sobie zasłużył na przepustki.

moj maz tez tam jest od 4 miesiecy i nie ma pracy bo twierdza ze ma za krotki wyrok a co trzeba zrobic zeby dostac przepustke?

10 miesiecy -juz 3 marca mija mu polowa kary czyki 5 miesiecy a jakie szanse sa na dozor elektroniczny? czekamy na posiedzenie sadu bo mieszkanie juz nam sprawdzali

przy takim wyroku po połowie kary powinien dostać , na jakiej jest grupie , niech stara się o prace społeczną oni sie często na taką godzą

witam. jutro mam pierwsze widzenie z mezem zk gd.przerobka. i prosze powiedzcie mi czy moge wziac ze soba jakies rzeczy dla niego typu obuwie, bielizna i rzeczy do higieny intymnej, i czy musi byc to w paczce czy moge poprostu w siatce przekazac

Na wszystkie w/w rzeczy Twój mąż musi mieć talon. Jak już zatwierdzą mu talon to musisz dać im to na bramie w paczce (często w poczekalni mają zapas kartonów), więc nie musisz targać się z wielkim kartonem ;-)

Hej. Mam pytanie w jakie dni i w jakich godzinach są widzenia skazanego????

Witam
Dla nowych osóbek które tu trafią, chciałabym napisać że nie można zrobić zakupów osadzonemu bez talonu.
Trzeba mieć zgodę na zrobienie zakupów w kantynie lub jako paczka przysługująca raz na kwartał.
Dadatkowo wprowadzono widzenia intymne.

Witam,
Szukam informacji szczegółowych dot. uzyskania dla mojego M. 'przepustki' na wyznaczony dzień ślubu. Jakie podanie itp inne kruczki? Czy któraś z was już ma to za sobą? Proszę o porady.. Z góry dziękuję.

Witam. Moj tez tam teraz trafil. Mowi ze da sie wytrzymac . A tak swoja droga moze ktos mi powie jak tam jest z paczkami zywnosciowymi. Jak sie taka dostarcza do zakladu to czy tak dokladnie sprawdzaja czy jest ok. A moze ktos wie jak jest np. z herbata w granulkach.

Paczki można dostarczać bezpośrednio do zk codziennie od 8 do 15.
Co do sprawdzania, to jest różnie, czasami przejdzie herbata innym razem nie, tak samo z wagą paczki, raz do 5kg i ani grama więcej a innym razem troszeczkę więcej nie robi problemu. Po prostu zależy na kogo trafisz na bramie, czy będzie to jakiś ludzki funkcjonariusz czy służbista.

Dzieki za odpowiedz. Jutro jade pierwszy raz z paczka i nie bardzo wiem co i jak. Mam nadzieje, ze z polowa nie bede wracac. Pozdrawiam

Trzymam kciuki :)
Najlepiej wszystko mieć pozamykane hermetycznie. Ja najczęściej lecę do biedronki i wszystkie wędlinki, sery, słodycze itp. pakuję do koszyka i zazwyczaj jest ok. Ostatnio widziałam jak nawet konserwy w puszkach przeszły, co do tej pory się nie zdarzało.

Witam.
Anek 1005_2008 lasnie wrocilam. Paczka doreczona. Przeszlo wszystko i herbata granulowana, i slodzik i cala reszta. Dzieki za pomoc.

Witajcie, szukam tu odpowiedzi jak to jest faktycznie z zakupami w kantynie. Chodzi mi szczególnie rożne środki chemiczne, czy można zakupić je skazanemu? Ktoś tu pisał, że w ogole nie można robić zakupów bez talonu... proszę wyjaśnijcie mi jak to jest jeśli możecie, dzięki.

Środki chemiczne, papierosy i napoje można kupować bez problemu, na żywność potrzebny jest talon (w ramach paczki)

anek2005_2008 napisał:
Środki chemiczne, papierosy i napoje można kupować bez problemu, na żywność potrzebny jest talon (w ramach paczki)

Dziękuję.

Chciałam jeszcze zapytać czy na Przeróbce są też jakieś szafki w poczekalni jak na Kurkowej?
Czy można wkładać do listów zdjęcia? Narzeczony wczoraj wspominał, że musi być na to zgoda? Proszę dajcie znać jak to aktulanie jest.
Dzięki wielkie.

Powrót