ZK Gorzów wlkp

• Autor wątku Autor wątku sillesia01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
widzenia odbywają się nomalnie przy stoliku zapisy są od 7:30do 13:00 w niedzielę a wpuszczają od 8 po 10 osób na widzenie mogą przyjsc 2 osoby dorosłe plus dziecko widzenie trwa godzinkę, najlepiej przyjsc po 6 rano wtedy się zmieścisz w pierwszej dziesiątce i zakupy w kantynie nie zajmą ci całego widzenia, bo można zrobic zakupy skazanemu 100 zł spożywka i 50 chemia, nie wnosimy nic prócz pieniędzy ogólnie jest ok nawet można dac buzki czy się wtulić na chwilke :D

Ja tam nie bede łobuzowi robić zakupów ; )
poza tym to raczej bedzie widzenie w formie wycieczki do Niego, bo widzimy sie od pon do piątku ; )
W niedziele 2go jade tam bo podczas woodstocku nie daja przepustek. Zawsze na weekend dostawał teraz nie no i chce tam pojechac do Niego..
a o co chodzi z tymi zapisami? moj mówił że mnie wpisał na jakąś liste. To oprócz tego musze jeszcze czekać od 6 rano?

nie musisz ale jak bedziesz pozniej to bedziesz czekac w dosyc długiej kolejce

nie musisz jak napisała sillesia lepiej wczesniej niz później kwitnąc tam kupe czasu, tak przepustki są wstrzymane na woodstock i będzie kocioł pod zk w niedziele na 100% ja tam zawsze jestem o 6 rano i później mam z głowy czekanie a od 7 juz się kocioł zaczyna robic i trzeba pilnowac bo ostatnio nawet sie dwie osoby wcisneły dziwie sie ze nic im nie powiedziały te osoby co przed nimi były, aczej to by chyba je tam zjedli żywcem za wpychanie się, a widzicie się pewnie w pracy :) na liste wpisał? i lepiej się dowiedz w diale ewidencji czy jestes juz wpisana u nich bo ja miałam problem z pierwszym wejsciem na widzenie bo zgoda była, wpisana na liste byłam ale na karcie pusto bo se na urlop poszli ale pokrzyczałam i straznik zadzwonił do działu i sie okazało ze jestem ale ktos zapomniał mnie umieścic na kartotece i weszłam ale co sie na wkurzałam to moje heh:D

o, Ola, a jak mam tam zadzwonić?... jeszcze nie dostałam potwierdzenia od łobuza czy sie zgodzili, wpisał mnie jako kuzynke ^^'
No chyba się zgodzą.. no i teraz zastanawiam się czy rzeczywiście nie przyjść wcześniej...Chyba tak zrobię, ale to będzie poświęcenie.. zabawne, w sumie w poniedziałek znów go zobacze, ale weekend jest długi, wiesz ; )

a po co jako kuzynke? mnie podal normalnie jako dziewczyne i jest ok, wiesz co lepiej nie kombinowac z kuzynkami itp bo kiedys sie wydało to u mojego znajomego co kolege wpisał jako kuzyna bo nie wiem czy wiesz ze rozmowy tel są nagrywane i mój kiedys za dużo coś powiedział i miał problemy z wychowawcą bo podsłuchali rozmowe naszą wejdz na portal służb więziennych i tam jest nr tel do działu ewidencji ;)
Ogólnopolski Portal Służby Więziennej

jak to nagrywane ; |
ej wiocha nie byłam nie zgodzili sie znaczy nie wpisali mnie gdzies tam na liste.. ; |
w sumie to mi to kolo tylka lata.. tylko dlaczego się tak stało.. nie miałam czasu pytać o to łobuza bo miał tylko chwile przez tel

normalnie , zeby czasem nikt nic "ciekawego" na zewnątrz nie przekazał i my mielismy na to dowód ze podsłuchują

a co niby możnaby było takiego "ciekawego" przekazać..?
głupota jakbym sie chciała czegos dowiedzieć to sobie od pon do pt moge pogadac na osobności bo mam taką możliwość

iloveyouchivas napisał:
a co niby możnaby było takiego "ciekawego" przekazać..?
głupota jakbym sie chciała czegos dowiedzieć to sobie od pon do pt moge pogadac na osobności bo mam taką możliwość
Pamiętaj, że to forum publiczne i nie tylko osoby czekające tu zaglądają. czasami pewne rzeczy lepiej przemilczeć, żeby później nie było problemu...

Barbie napisał:
Pamiętaj, że to forum publiczne i nie tylko osoby czekające tu zaglądają. czasami pewne rzeczy lepiej przemilczeć, żeby później nie było problemu...

popieram - jedni mają mozliwość inni nie mają a zawsze lepiej pewnie rzeczy przemilczec i ugryźć się w język bo skazani dzwonią nie tylko do swoich żon dlatego rozmowy są nagrywane, a ja moge na swoim przykładzie powiedziec ze doświadczyłam tego co może jedno słowo za dużo, nie było to straszne ale ostrzezenie

o jaa.. jestem w szoku, Ciekawe o czym możnaby rozmawiać takim przez telefon żeby dostać przez to ostrzeżenie..

na przykład wymieniac nazwiska wychowawców i rozmawiac na ich temat, albo iformowac kto i gdzie pracuje i o przekazaniu wiadomości komuś i juz nabierają podejrzeń niestety

no to nam podejrzenia nie groża.. nasze rozmowy zazwyczaj ograniczają się do słów typu tesknie ; )

ogólnie podsumowując temat ZK, widzeń rozmów tel, przepustek, pracy skazanego wszystko jest pozytywne ale jeśli ktos podpada może rownie łatwo pożegnac się z Gorzowem i jechać sobie do słońska lub w jeszcze inne miejsce gdzie juz tak kolorowo nie jest :)

RE: Najlepszy polski ZK

Gorzów - ja oceniam oczywiście jako osoba odwiedzająca, SW - pomocni - miałam przypadek iż na pierwszym widzeniu nie byłam na liście - nie odesłali z kwitkiem ale zadbali o to aby sprawę wyjaśnić, udzielaja chętnie informacji o odwiedzinach, nie traktuja odwiedzających jak zło konieczne ale są sympatyczni i zawsze odpowiadają na zadane pytania, z opowieści mojego K - wychowawcy realizują wiele zajęć - korzystają z udogodnień typu kino, wycieczki rowerowe -oczywiście trzeba sobie zasłużyc :) (ale trzeba trafić na odpowiedni oddział bo jak wszędzie bywaja mniej przyjemni ), ws zatrudnienia dbają o to by każdy chętny osadzony podjał zatrudnienie, chodzą pogłoski ze Gw jest zakladem z którego najczęsciej skazani dostają PWZ, oczywiście jesli zasługują, chetnie są udzielane nagrody - i wychowawcy jak i inni pracownicy pomagaja w tym, sa minusy jak wszędzie pod różnym względem, chetnie i szczegółowo udzielane są informacje na temat osadzonego rodzinie, ( narzekają najczęsciej na jedzenie - ale to chyba standard ), jest czysto, budynek odnowiony i zadbany wewnatrz jak i na zewnątrz...boisko do koszykówki, trawka skoszona, dla tych którym się juz nalezy przepustki nie stanowia problemu, tzn nikt nic nie utrudnia i nie odwleka, dla mnie jako odwiedzającej jest ok, dla osadzonych raczej tez ok, tym kórzy nie moga pracować poza zk umozliwia się prace w środku.....takie tam moje spostrzeżenia :wink:

Jak czytam co tu jest napisane, to śmiać mi się chce. Przyjeżdżać na widzenia o 6-7 rano, nie wiedzieć, że rozmowy tel. są podsłuchiwane i twierdzić, że .... co tam pracują są mili i pomocni... Ile wy macie lat? Bo jesteście oderwani od rzeczywistości jak jacyś gimnazjaliści...

cześć wymoderowaną nagrodziłem ostrzeżeniem - Y

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Tyle lat aby umieć wyrazić swój WŁASNY punkt widzenia... nie koniecznie wszyscy muszą miec takie same doświadczenia....
jeszcze jedn mała informacja :) zakupy w kantynie mozna juz zrobic na 150 zl - spożywcze chemia bez zmian czyli 50

Ostatnia edycja:
jak jest z nwnioskami nagrodowymi??co wasi robia zeby je dostać?zamieniaja je na wiedzenia?

hej dziewczyny
Mój Misiek trafił do zk w Wawrowie w tą środę do tej pory nie mam wieści czy dalej tam przebywa czy już został przeniesiony.Widział w jednej z odpowiedzi nr do ewidencji czy myślicie że jeśli tam zadzwonię to udzielą mi informacji o nim??Ja po prostu już ze skóry wychodzę bo nie wiem co się dzieje z nim... Czy możecie mi powiedzieć także którego dnia można tam dzwonić?Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
Pozdrawiam

Powrót