ZK KAMIŃSK

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
:)zaklad karny w kaminsku

czesc ja jezdze z Zyrardowa tez raczej z kims to zawsze taniej . niestety choc bym chciala to nie moge pomoc:sad:

czesc my jezdzimy z Zyrardowa i tez mamy zawsze problem z dojazdem .przewaznie zabiermy sie z kim dodatkowo i to termin trzeba ustalac duzo wczesniej . choc bym chciala to nie dam rady pomoc:sad:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Re: Zk kamińsk

Nie pisz posta pod postem! Masz od tego opcję edycji postów.

Witam!
Mojego męża przewieźli wczoraj do zk Kamińsk.Ma R2 i otwarte przepustki wielodniowe.Wcześniej był na Białołęce i średnio co 3 tygodnie w domu na przepustce.Czy w Kamińsku są w ogóle przepustki?
Dzięki za odpowiedź

RE: Zk kamińsk

oskarkowa12 napisał:
Witam!
Mojego męża przewieźli wczoraj do zk Kamińsk.Ma R2 i otwarte przepustki wielodniowe.Wcześniej był na Białołęce i średnio co 3 tygodnie w domu na przepustce.Czy w Kamińsku są w ogóle przepustki?
Dzięki za odpowiedź

Witam serdecznie, mój mąż własnie w poniedziałek opuszcza ZK Kamińsk po ponad 16 miesiącach - więc mogę się z Wami podzielić moimi odczuciami. Mój mąż przebywał na oddziale zamkniętym R/1 i również miał otwartą grupę przepustkową i otrzymywał przepustki wielodniowe:-). Z tym nie było problemów. Zwykle odbywało się to tak, że najpierw miał przepustkę 30 godzinną a potem wielodniową. I tak było na zmianę ale w odstępach co 6 tygodni. Aby dostać kolejną przepustkę zawsze musiało od poprzedniej upłynąć 6 tygodni. Generalnie SW w tym zakładzie jest ok, wychowawcy i dyrektor też. Oczywiście wydaje mi się ze to wszystko zależy od postawy przebywającej tam osoby. My nie mieliśmy żadnych problemów z telefonami, listami, paczkami, przepustkami a teraz z WPZ. Jeśli osadzony jest ok SW też jest ok. Oczywiście jest rygor jak wszędzie ale każdy wie po co tam jest i tyle. W opinii mojego męża który przebywał już w ZK w Warszawie na Rakowieckiej i Służewcu oraz w ZK w Czerwonym Borze - ZK Kamińsk - w przeciwieństwie do tego jak nam się na początku wydawało - To nie jest koniec świata :-). Pozdrawiam Wszystkich czekających i życzę wytrwałości.

Gangstagirl rozumiem,że Twój wyszedł z wokandy.A czy mogę wiedzieć czy mu przysługiwała i po prostu ją dostał?Czy miał wystąpienie z zakładu i ile zabrał tzn.ile mu jeszcze zostało do odsiadki gdyby nie wpz.Z góry Ci dziękuję za odpowiedź.

Hej oskarkowa12 mojemu mężowi przysługiwała wokanda od maja br ale stawał dopiero w pażdzierniku ponieważ zk mu występował. udało się bez problemu a zabrał 9 miesięcy. pozdrawiam.

[SIZE=-2]XXXXXXXXXXXXXXXXX
Proszę przed pisaniem postów przeczytać regulamin (mod.).

[/SIZE]

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hej!Ja jestem spod Warszawy i mój mąż również tam przebywa :mad: od ponad miesiąca.Nie byłam tam nawet raz do tej pory i raczej prędko nie pojadę,ale gdybyś Ty była to proszę o relację z podróży i widzenia.Co do informacji to niestety sama nie wiem zbyt wiele.A co chciałabyś wiedzieć-może akurat coś będę wiedziała.
Pozdrawiam :)

Ja podróżowałam do Kamińska z Warszawy.
Proponuję wybrać się PKS-em do Olsztyna, a z Olsztyna z przystanku na przeciwko poczty odjeżdżają prywatne busy do Kamińska.Pierwszy odjeżdża ok. 8 rano, więc warto tak sobie czasowo ustawić wyjazd, żeby nie czekać Bóg wie ile.
Ja jechałam PKS-em odjeżdżającym z dworca ok.23,30 i na miejscu, czyli w Olsztynie byłam ok. 3,30 w nocy.Więc miałam do busa kawał czasu. Nie chciało mi się czekać, więc pojechałam dalej stopem.Ale odradzałabym taką formę podróży.Po pierwsze niebezpiecznie, po drugie to bardzo wyczerpująca podróż.
Widzenia są ok.W paczkach przechodzą rzeczy, które w wielu zakładach na pewno by nie przeszły.Do tego mają całkiem liberalne podejście.Do wagi...no cóż...w paczce na pewno było więcej niż 5 kg, a i tak przyjęli wszystko.
Widzenia- siedzi się grzecznie na przeciwko siebie przy stolikach.Z widzenia osadzony może zabrać to, co zostało zakupione w kantynie.Więc i z tym jest nieźle.
Miejsce nawet fajne- tylko na końcu świata.

A mam jeszcze pytanie czy ktoś wie jak to jest z przerwami w karze w kamińsku? Słyszałam że trochę ciężko ale chyba nie nierealne

Ja mogę tylko powiedzieć, że w sądzie w Olsztynie wszystko raczej szybko się dzieje.My do przerwy tam nie zdążyliśmy przystępować, bo męża przetransportowano do Łodzi.Ale byłam pod wrażeniem tempa, w jakim były rozpatrywane wnioski i jak szybko wyznaczany jest termin posiedzenia.My z terminem posiedzenia "minęliśmy" się zaledwie o kilka dni.W tygodniu, w którym miał być wyznaczony termin mąż poleciał w transport.A w Łodzi czekaliśmy na posiedzenie ponad dwa miesiące.
I patrząc na statystyki, to w Kamińsku raczej łatwo o przerwę.Dużo łatwiej niż w Łodzi.

Witam. mam pytanie jezdzi ktos moze do Kamińska z okolic Ełku albo z Ełku?

witam mam pytanie czy ktoś może mi powiedziec jak dojechac z Elbląga do Kamińska ZK patrzałam na internecie ale nic nie moge znaleśc żadbych połączeń proszę o pomoc dziękuje

Witam, mam pytanie czy ktos jedzie z wawy do zk kaminsk w sobote 22.06.13, i będzie mial dwa wolne miejsca w samochodzie, chętnie sie zabierzemy za doplata.

Chciałabym sie dowiedzieć jak to jest w Zk w Kamińsku z odwiedzinami .? wiem ze to pytanie juz bylo zadawane na forum ale niestety nie wiem jak to by było w moim wypadku.. :(
-nie jestem zadna krewna ale byla dziewczyna (rozstaliśmy sie w zgodzie);)
-nie mam 18 lat ,tylko 17 ale dowod mam :cool:
-nie ma mnie na liscie
to chyba tyle no nie wiem dokladnie co jeszcze jest wazne aby moc odwiedzic osobę w zk.
Bardzo bym prosila na szybka odpowiedzi,oraz przepraszam jezeli kogoś zirytowało kolejne to samo pytanie ..

RE: Zk kamińsk

syskia napisał:
Bardzo bym prosila na szybka odpowiedzi,

1. To nie jest przeszkodą w odwiedzaniu skazanego.
2. Nie masz 18 lat to nie wejdziesz sama.
3. Skoro nie ma Cię na "liście" to nie odwiedzisz tego skazanego.

Witam , mam pytanie czy ktos wybiera sie z Warszawy do Kamińska 23,24.08 , i mialby dwa wolne miejsca ???:):):):)

Ostatnia edycja:

witam,miesiac temu opuscilem te przybytek jesli ktos chce dowiedziec sie czegos konkretnego zapraszam ,mam nadzieje ze pomoge.8)

Co do wyjazdow, znam firme ktora wozi ludzi busem bezposrednio pod sama brame, z tego co pamietam, koszt rok temu byl 65 zeta w jedna strone, moze tanio nie jest ale za to dojezdza sie w 4 godziny a nie w 8 autobusami itp moja zona na poczatku wynajmowala sobie pokoj w hotelu i wracala na 2 dzien rano do wawy,z czasem dorobila sie auta, dlatego nie wiem jak teraz wyglada tam cena i czy wogole oni tam jezdza.

czy ktoś wie jak dojechać z Warszawy do Kamińska zk

Powrót