Zk wrocław kleczkowska

• Autor wątku Autor wątku juniorek1985
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Chodzi mi o to, że w jednym zakładzie łatwiej wyjść z pierwszej wokandy, a w niektórych udaje się to dopiero za którymś razem

fiftylove napisał:
Chodzi mi o to, że w jednym zakładzie łatwiej wyjść z pierwszej wokandy, a w niektórych udaje się to dopiero za którymś razem

Jest to bzdura, ponieważ warunkowe zwolnienie nie zależy od typu zakładu karnego, tylko od przesłanek ustawowych, jakie spełnia (lub nie) dany skazany.

guest_user napisał:
Jest to bzdura, ponieważ warunkowe zwolnienie nie zależy od typu zakładu karnego,

Pośrednio fakt przebywania w określonym typie zakładu karnego może świadczyć o szansach na wcześniejsze zwolnienie - bo nie przypadkiem skazany przebywa w zk typu zamkniętego, czyli w warunkach zwiększonej izolacji i nie przypadkiem trafia się do zk typu otwartego, gdzie izolacja jest minimalna.

Bardziej powinieneś napisać, że warunkowe zwolnienie nie zależy od lokalizacji geograficznej jednostki penitencjarnej.

forg napisał:
Bo nie przypadkiem skazany przebywa w zk typu zamkniętego, czyli w warunkach zwiększonej izolacji i nie przypadkiem trafia się do zk typu otwartego, gdzie izolacja jest minimalna.

Analogicznie rzecz biorąc są przypadki, gdzie skazani są osadzani w warunkach zwiększonej izolacji (np. w Areszcie Śledczym) z uwagi na toczące się postępowania karne, fakt podjęcia nauki, leczenie, pracę - cokolwiek, i takie osadzenie nie ma wpływu na warunkowe przedterminowe zwolnienie.

Faktem jest natomiast to, że owa "mitologia" ma swoje źródło w tym, co napisałeś - "mniejsza ilość" warunkowych zwolnień świadczy o tym, że we większości przebywają w nim (zakładzie karnym) skazani o negatywnej prognozie.

To wszystko zalezy od sytuacji kazdego z osobna osadzonego czy pracuje czy dobrze sie sprawuje cz sam sie wstawil i tym podobne... Przed Euro nawet sporo osob wyszlo z 1 wokandy

No mam nadzieję, że się uda, bo dobrze się tam sprawuje, ma wnioski nagrodowe, nie ma z nim problemów. A właśnie, jeśli policja była u mojego chłopaka w domu podczas jego nieobecności, a ten potem sam się na policję zgłosił to się to liczy jakby się sam zgłosił, czy bierze się pod uwagę fakt, że policja była u niego wcześniej w domu ?
No i DUŻY minus za brak pracy, aczkolwiek zawsze jaaakaś nadzieja jest ... Pożyjemy, zobaczymy :)

Maszka20 napisał:
To wszystko zalezy od sytuacji kazdego z osobna osadzonego czy pracuje czy dobrze sie sprawuje cz sam sie wstawil

A z kim się miał wstawić czyli upić?? Z kolegami?

fiftylove napisał:
A właśnie, jeśli policja była u mojego chłopaka w domu podczas jego nieobecności, a ten potem sam się na policję zgłosił to się to liczy jakby się sam zgłosił,

Nie. Miał się zgłosić do zakładu karnego w wyznaczonym terminie. A nie na Policję. Czyli do odbycia kary został DOPROWADZONY.
Poza tym - temat o warunkowym przedterminowym zwolnieniu istnieje. I proszę tam dyskutować.

Forg! Przeciez to literowka ktora zawsze chwytasz dlatego nie omieszkalam Ci odebrac tej przyjemnosci zebys mogl napisac "wstawil sie =upił" Dobrze wiesz ze chodzilo mi o stawienie sie :):D

Maszka20 napisał:
Forg! Przeciez to literowka

Nie, to nie literówka. Literówka to zmiana jednej litery na inną, bądź przypadkowe dodanie innej. "Wstawić się do więzienia" to po prostu zwykły błąd językowy, który powielany jest przez coraz większą ilość osób.

Siemka, właśnie niedawno się dowiedziałam, że w tym ZK na wokandę niektórzy czekają nawet po 2m-ce od momentu złożenia wniosku :( Ma ktoś może jakieś przeżycia z tym związane ? Jakieś doświadczenia ? Chodzi mi o ostanie miesiące, ostatni rok, dwa... Tak, żeby wiedzieć jak tam ostatnio jest z tymi wokandami, nie jak było kilka lat wstecz.
Z góry dzięki :)

Witam mojego ojca juz przewiezli do zk ul.kleczkowska i mam pytanie czy widzenie tam wyglada tam samo jak na swiebodzkiej,tzn. Czy trzeba sie zapisywac w jakims okienku i czy trzeba czekac az bedzie caly komplet czy wpuszczaja pojedynczo?

Trzeba sie zapisac. Komplet to tam jest zawsze:) z tym nigdy nie ma problemu:))

Jak tam jest z tymi wokandami tzw. ostatnia wokanda jest 19 grudnia i pozniej przez swieta cisza i dopiero po nowym roku znowu zaczynaja sie wokandy a osobnikowi ktoremu polowa kary przypada 19 grudnia jest mozliwosc zeby go postwaili na ta wokande. ?

Myślę,że szanse są wątpliwe bo to nie jest tak że komuś mija danego dnia połowa kary i ciach stawiają go na wokandę. To zależy też od tego kiedy zostanie rozpatrzony wniosek, czy zostały zebrane stosowne dokumenty itp. Czekajcie na późniejsze terminy...

aktualne informacje o zk

Witam Serdecznie,
mam pytanie czy ktos wie jak wyglada edukacja w tym zk? Jakie tam warunki obecnie panuja? Pozdarwiam oleska75

Wychowawca poszedl na chorobowe mial wystapic o wokande kto teraz moze to zrobic sa jakies osoby zastepujace danego wychowawce gdzie uderzyc z tym problemem...
Dokumenty sa zebrane opinie wystawione srodowiskowe rowniez tylko teraz maja problemm bo wychowawcy nie ma....

Witam ! Mam pytanko, odnośnie paczki żywnościowej bo Mój zażyczył sobie chleb smażony i mam mu wsadzić do pojemnika na żywność. Tylko nie wiem czy mi to przejdzie??? Proszę o szybką odpowiedź ;)

I przeszło :D tylko pusty pojemnik na żywność nie przeszedł,bo nie ma zgody ale z chlebem (bez zgody) przeszedł dziwne... :rolleyes:

Maszka20 napisał:
Wychowawca poszedl na chorobowe mial wystapic o wokande kto teraz moze to zrobic sa jakies osoby zastepujace danego wychowawce gdzie uderzyc z tym problemem...
Dokumenty sa zebrane opinie wystawione srodowiskowe rowniez tylko teraz maja problemm bo wychowawcy nie ma....

O warunkowe przedterminowe zwolnienie może wnieść Dyrektor Zakładu Karnego a nie wychowawca.

Powrót