zk wronki

• Autor wątku Autor wątku kari27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
:D oj widziałysmy widziałysmy
ja to przerazona byłam z lekka bo pierwszy raz tam :( a nie wiesz jak duze sa szanse na przewiezienie do innego? czy sa jakiekolwiek szanse?

Mój ostatnio mi mówił,że jego kolegę przenieśli do Inowrocławia,więc szansę są.Ale jak powtarzam zawsze każdy przypadek jest inny!!!!!

heyyka kari! Mój łobuz już siedzi tam ok 2lat i z tego co mi mówił, starał się już długi czas by go przewieźli, jednak dyrektor nie wyraża zgody jak narazie.. myślę, że musi próbować i pisać o przewiezienie, ale to jest też chyba uzależnione od podgrupy i opinii , przynajmniej z tego co wiem.. choć mogę się mylić. Ogólnie trudno cokolwiek tam załatwić, ale muszą im marudzić, nie dać się tak łatwo zbyć, to coś wskurają;)

Kari szanse są zawsze. Ale tak jak pisze zuzka. To zależy od podgrupy jaka ma. Mój ma narazie R1 i nie ma szans na przeniesienie do innego ale tam sa komisje półroczne i mój w grudniu staje na zmianę podgrupy na R2 by mógł pisac o przeniesienie, bo chcemy by go przenieśli na Koziegłowy. Ale to duzo zależy od wychowawcy jakiego ma. Mój ma super we wszystkim mu pomaga i się stara. Dał mu program i do napisania paracę na komisję i wysyłga go wszędzie gdzie się da by miał jak najwięcej wpisów nawet załatwił mu prace. Musi się duzo starac - pogadać z wychowawcą. :)

hej dziewczyny, a słyszałyście może cos na temat przenoszenia z wronek wszystkich tych ktorzy maja wyroki krotsze niż 5 lat ? ponoć zk ma w ciagu 2 miesiecy ogarnąć temat - nie wydaje mnie sie zeby zdażyli no ale z drugiej strony cuda się zdażaja...

kari27 napisał:
hej dziewczyny, a słyszałyście może cos na temat przenoszenia z wronek wszystkich tych ktorzy maja wyroki krotsze niż 5 lat ?

Dziewczyny może słyszały - pytanie tylko, gdzie ci skazani mają być przeniesieni? W Bieszczadach zbudowano nowy ZK dla recydywistów?? I jest pusty?

a np wypuszczani z pierwszych wokand albo zamieniani miescami z tymi ktorzy maja pow. 5 lat

chodziło mi o zamiane z innymi zk:tuptup:, ci ktorzy maja wyroki powyżej 5 lat w innych zakładach mogli by byc przewiezieni do wronek - bo taki jest generalnie cel zeby zk wronki były własnie dla osadzonych z duzymi wyrokami....
nio a ci z mniejszymi wywiezieni z wronek do innych zk

A to da CI jakąś korzyść? Zostanie przewieziony jeszcze dalej, tam, gdzie nie ma komunikacji i co wtedy?

Ale by było też i na temat - znasz oczywiście przepis, że karę odbywa się możliwie najbliżej miejsca zamieszkania skazanego? Zakłady są (mówiąc w uproszczeniu) dla recydywistów. Bez uszczegółowienia jak długi oni wyrok odbywają. Zatem nie można kogoś przetransportować do Wronek tylko dlatego, że ma taki a nie inny wyrok.

forg napisał:
A to da CI jakąś korzyść? Zostanie przewieziony jeszcze dalej, tam, gdzie nie ma komunikacji i co wtedy?

Ale by było też i na temat - znasz oczywiście przepis, że karę odbywa się możliwie najbliżej miejsca zamieszkania skazanego?

no właśnie a został przewieziony chyba już jak najdalej sie dało ...z tad moje pytanie o transportach z wronek- z nadzieją że jednak transport był by bliżej miejsca zamieszkania

Mam pytanko. Czy ktoś się orientuje czy jest mozliwośc dostania w ZK Wronki przepustki okolicznościowej na chrzciny dziecka? A jeśli nie to czy jest mozliwość ochrczenia dziecka w ZK bo chciałbym by na chrzcinach nawet takich tylko z księdzem był mój łobuz i ojciec naszej małej. ;)

Niunia-Zebik słyszałam o ślubach we Wronkach,ale o chrzcinach nie.Co do przepustki okolicznościowej to jest o nią trudno:mad: Najlepiej jak byś skontaktowała się z wychowawcą lub też dyrektorem.

Dzięki maxika. Jutro właśnie jadę do mojego łabuza i odrazu chcę iść do wychowawcy. Jak to nie pomorze to bede chciała iść do dyrektora. słyszałąm że sa przepustki okolicznościowe ale z obstawą ale takiej nie chcę :)

Znajomy dostał z Wronek przepustkę z obstawą na pogrzeb własnego ojca-nie wspomina tego dobrze..

I to jest właśnie to ................... Masakra :-x

hejka dziewczynki czy ktoras z was bedzie jutro u swojego łobuza?

a ja byłm dzisiaj, cała w amorkach jestem :-D

No ja Kari byłam w czwartek. Było super. Rozmawiałam z wychowacą i również z dyrektorem. Same pozytywy. Jest bardzo duża szansa że w maju pojedzie na Koziegłowy :ok:

Powrót