ZK ZABRZE ZABORZE

• Autor wątku Autor wątku malymotyl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: Zk zabrze zaborze

moze mi ktos pomoc ... chciałabym wiedziec czy ktos kto siedzi w zk ma wyrok i trafia do wieziennego szpitala moze w nim korzystac ze swojego telefonu kom ... Ja osobiscie mysle ze jest to niemozliwe ale prosze o opinie ;)

Szczerze mówiąc to nie wiem ,ale mój chłopak na celi miał telefon komórkowy.Nie był on Jego tylko jakiegos typa z celi ,ale cała cela z niego korzystała i dzwoniła do rodziny .w sumie mozna bylo czesciej i dluzej porozmawiać ,tak wiec nie wiem.

nie wolno mieć telefonu komórkowego ani na oddziale szpitalnym ani na celi

no niby nie wolno.znacyz no :nie wolno . Już tego telefonu nie mają.

Może nie do tematu ,ale czy mógłby mi ktoś powiedziec jak dojechać z Żor do ZK Zabrze Zaborze ? [mam na myśli autobusy] Byłam już kilka razy na widzeniu ,ale samochodem ,a nie zawsze mam możliwośc załatwienia samochodu.

nie ma komorek w wiezieniach i nie radze opowiadac glupot bo to jest forum publiczne i mozna komus narobic klopotu,brak myslenia ?rusz troche glowa:mad:

zy ktos z waszych bliskich chcial miec wglad do swoich akt w zabrzu z i czy sie orientujecie czy jest taka mozliwosc?

chodzi o to ze moj maz chcial dostac pozwolenie na wglad w swoje akta osobowe ktore znajduja sie w danyn zakladzie karnym czyli w zabrzu zaborzu i odmowili mu tego .Chcialam zapytac czy ma prawo tam zajrzec czy nie ?czy reguluje to jakis przepis?dlaczego mu odmowiono jak tam sa jego dane?

RE: Zk zabrze zaborze

jowita32 napisał:
chodzi o to ze moj maz chcial dostac pozwolenie na wglad w swoje akta osobowe

Akta osobowe są różne. Przynajmniej dwie ich części (penitencjarna i ewidencyjna) są prowadzone w aś/zk.
A osadzony ma prawo do zapoznawania się z opiniami, które są podstawą wydawanych wobec niego decyzji. Nie z aktami. Przepis również nie określa, jak to zapoznanie ma wyglądać - czy wystarczy okazanie, odczytanie czy należy dostarczyć na żądanie kserokopię.

forg napisał:
Akta osobowe są różne. Przynajmniej dwie ich części (penitencjarna i ewidencyjna) są prowadzone w aś/zk.
A osadzony ma prawo do zapoznawania się z opiniami, które są podstawą wydawanych wobec niego decyzji. Nie z aktami. Przepis również nie określa, jak to zapoznanie ma wyglądać - czy wystarczy okazanie, odczytanie czy należy dostarczyć na żądanie kserokopię.

przy przeprowadzanej rozmowie ze mna dyrektor przyniosl teczke to byly akta osadzonego ale czy osobowe czy penitencjarne ,slabo sie w tym orientuje ,pan dyrektor troche mnie zaskoczyl waga czynow meza -a scislej konkubenta ,ale powiedzial ze nie ma obowiazku mnie informowac co jest w tych aktach strasznego ,zgadzam sie z tym ale myslalam ze wiem wszystko o osadzonym ,gdy mu to powiedzialam to chcial zobaczyc ,bo byc moze jest tam tez cos o czym on nie wie

jowita32 napisał:
przy przeprowadzanej rozmowie ze mna dyrektor przyniosl teczke to byly akta osadzonego ale czy osobowe czy penitencjarne ,slabo sie w tym orientuje ,pan dyrektor troche mnie zaskoczyl waga czynow meza -a scislej konkubenta ,ale powiedzial ze nie ma obowiazku mnie informowac co jest w tych aktach strasznego ,zgadzam sie z tym ale myslalam ze wiem wszystko o osadzonym ,gdy mu to powiedzialam to chcial zobaczyc ,bo byc moze jest tam tez cos o czym on nie wie

jakis wywiad srodowiskowy niekorzystny ,odsiaduje stare wyroki i przez ostatnie 5 lat jak sie znamy nie popelnil zadnego przestepstwa czy czynu karalnego ,

Mogłby mi ktoś pomóc z dojazdem do ZK Zabrze Zaborze ? Jeździ moze ktoś z Żor ? Chciałabym wiedzieć jak moge dojechać tam ,chodzi mi o autobusy.Chyba najlepiej do Katowic i z Katowic do Zabrza,ale jakim autobusem/busem z Katowic do Zabrza ? Nie orientuje się wgl.z góry dziękuję za pomoc

Witam!

Moj mąż planuje transpotr do ZK Zabrze - Zaborze. Wie ktoś może jak dojechac autobusem/tramwajem z Bytomia?? Na jakim przystanku wysiąść??

1pinia8 napisał:
Moj mąż planuje transpotr do ZK Zabrze - Zaborze.

To raczej w błąd Cię wprowadził - on nie ma nic do planowania w tej akurat kwestii.

Witam.ja dojezdzam z katowic autobusem 840 do zabrza . poszukaj na rozkladzie jazdy autobusu ktory staje na przystanku POREMBA BIELSZOWICKA,a potem powiem ci jak dojsc do zakldu

Cześć wszystkim...już od jakiegoś czasu śledzę ten wątek ale jakoś wcześniej nie miałam odwagi nic napisać ....chciałabym wiedzieć czy jest ktoś kto "zna ten zakład" i może mi udzielić jakis informacji ...ja niestety sama już coś nie coś wiem ( mój mąż tam przebywa od tygodnia)...mi serce pęka z tęsknoty wiec może przynajmniej rozmowa z kimś i wymiana informacji mi pomoże !!! Mój problem polega na tym ze na stałe mieszkam za granica wiec moje możliwości bezpośredniego kontaktu z wyżej wymieniona instytucja są ograniczone ...chciałabym wiedzieć jak wyglada sprawa z przepustkami ?? I czy są wokandy ?? I czy ktoś miał okazje rozmawiać z wychowawcami ?? Jak podchodzą do osadzonych i do ich rodzin ....Z góry dziękuje za jakakolwiek odpowiedz !!

Witam! Moje pytanie brzmi następująco co znaczą podgrupy np P1, ... R2 na jakiś zasadach skazani są klasyfikowani do tych podgrup? I powiedzcie mi jak przedstawiają się obecnie w tym Zakładzie Karnym wokandy? Czy w przypadku mojego partnera który ma wyrok 2 lata i 8 miesięcy (recydywa) ma możliwość stanąć na wokandę po 1/2 części odbytej kary? (karę odbywa od 01.11.2011). Zamierzam wynająć na wokandę adwokata. Czy kontaktując się z jego wychowawcą będzie miało to jakieś znaczenie że ktoś się interesuję osadzonym i jakiś wpływ na wokandę? Nigdy nie miałam wcześniej do czynienia z zakładami karnymi itp. więc jestem nie doświadczona w takich sprawach. A chcę wszelkich starań dołożyć do tego by w końcu wyszedł na wolność i byśmy w końcu mogli już być tylko razem. Mam nadzieję że ktoś mi pomoże..... Serdecznie pozdrawiam E... :rolleyes:

A i zapomniłam może polecicie mi jakiegoś adwokata z Zabrza który jest dobry i w miarę nie zdzierający kasy ze swoich klientów? Ponieważ ze swojej miejscowości nie mogę wziąć bo jest to trochę za daleko Pozdr :P

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Nie pisz posta pod postem! Masz od tego opcję edycji postów.

Powrót