AlcoLock - blokada alkoholowa

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam mam pytanie. Czy wszyscy dostajecie terminowe badania lekarskie w womp? Dziś
się dowiedziałem ze po jeździe pod wpływem nie ma możliwości otrzymania ich bezterminowo i ze w zależności od lekarza i okresu który miną można je powtarzać nawet co 6msc albo po prostu ich nie przejść. Coś się stanie jeżeli takich badań nie zrobię przed upływem ich ważności albo po prostu oleje to??

Witam ,
ja mam identyczny problem jeszcze bez wyroku sądu.(czekam na sprawę )
Aktualnie mieszkam w Belgii , i tu mam pytanie.
Czy po upływie zakazy prowadzenia mogę wymienić Belgijskie prawo jazdy na Polskie ?
Dzwoniac do wydziału transportu drogowego usłyszłem dwie wersje .
1 z nich mimo zniesenia zakazu prowadzenia dalej mam zakaz.
I prowadzenia na innych uprawnieniach jest zakazane dopóki nie wyrobie uprawnien w Polsce.
2 wersja to ,ze po zniesieniu zakazu bez problemu będę mógł zmienic Prawo jazdy obcego Panstwa na Polskie .

Panowie mam PKK i zapisałem się online na teoretyczny egzamin, a dzisiaj dostałem maila
Powód anulowania: ZAKAZ DO LISTOPADA 2018

Ktoś miał taki problem?

bartek0 napisał:
Panowie mam PKK i zapisałem się online na teoretyczny egzamin, a dzisiaj dostałem maila
Powód anulowania: ZAKAZ DO LISTOPADA 2018

Ktoś miał taki problem?

Zadzwoniłem do WK i Panie się wszystkim zajęły o wyjaśniły, także teorie mam w pon.

irek115 napisał:
Witam mam pytanie. Czy wszyscy dostajecie terminowe badania lekarskie w womp? Dziś
się dowiedziałem ze po jeździe pod wpływem nie ma możliwości otrzymania ich bezterminowo i ze w zależności od lekarza i okresu który miną można je powtarzać nawet co 6msc albo po prostu ich nie przejść. Coś się stanie jeżeli takich badań nie zrobię przed upływem ich ważności albo po prostu oleje to??

Bzdury. Ja mam badania bezterminowo ;)

bartek0 napisał:
wynajmuje, w przyszlym tyg jade montować, biorę od nich
Alkoholowa blokada zapłonu AF-i1 wynajem (6889924183) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kaucja już wpłacona.

A co do badań, kurde ja nawet nie spojrzałem w tą kartkę którą oddałem do WK ale skoro nic nie mówił to raczej bezterminowe, nikt nic nie mowil ani w WK ani w WOMP.

Ciekawe jak to będzie działać ;)
Ile Ci zostało do końca wyroku? Tzn ile będziesz musiał z tym jeździć.

No to w sumie wynajem źle Ci nie wyjdzie, kaucja 1000 też nie jest najgorsza. Ciekawe jak z dmuchaniem w to urządzenie, czy podczas jazdy trzeba itp.
Nie daj się naciągnąć na koszta instalacji typu 500-1000zł :) przycinają na nieświadomych. Mi zainstalował to zwykły elektryk samochodowy w godzinę i wziął 120zł :)

J69 napisał:
Bzdury. Ja mam badania bezterminowo ;)

Mają mi wysłać listem tym razem więc jeszcze nie wiem na ile mi przedłuża te badania ale to masakra jakaś z tym. A orientuje się ktoś czym grozi nie przedłużenie tych badań ??

Czesć ,
Dostne zakaz prowadzenia auta i cofniete uprawnienia.
I tu mam pytanie ...
Gdy zostanie zniesiony zakaz prowadzenia pojazdów na terytorium RP ,
zostanie mi tylko uzyskanie uprawnien do prowadzenia.
Czy w takim wypadku mogę poruszać się na wyrobionym Prawie Jazdy i uprawnieniach innego Panstwa ? Egzamin bym zdał w Panstwie w którym aktualnie zamieszkuje .
Proszę o odp z góry dziekuje :)

J69 napisał:
No to w sumie wynajem źle Ci nie wyjdzie, kaucja 1000 też nie jest najgorsza. Ciekawe jak z dmuchaniem w to urządzenie, czy podczas jazdy trzeba itp.
Nie daj się naciągnąć na koszta instalacji typu 500-1000zł :) przycinają na nieświadomych. Mi zainstalował to zwykły elektryk samochodowy w godzinę i wziął 120zł :)

Ale ta firma montuje tylko u swoich autoryzowanych serwisantów i cena może być właśnie kolo 600zl... Dobija mnie to ale nie wiem czy chce mi się juz kombinować itd.

bartek0 napisał:
Ale ta firma montuje tylko u swoich autoryzowanych serwisantów i cena może być właśnie kolo 600zl... Dobija mnie to ale nie wiem czy chce mi się juz kombinować itd.

Niezłe cwaniaki, nabijają ludzi w butelkę ;)

I czy tak jak za pierwszym razem jak się zdawało, trzeba czekać na dokument PJ, czy można jeździć po egzaminie? Bo jak wiadomo mojego prawka mi nie oddadzą, muszą wyrobić nowe z adnotacją.

bartek0 napisał:
I czy tak jak za pierwszym razem jak się zdawało, trzeba czekać na dokument PJ, czy można jeździć po egzaminie? Bo jak wiadomo mojego prawka mi nie oddadzą, muszą wyrobić nowe z adnotacją.

Zależy pewnie od Wordu, ja czekałem równe dwa tygodnie od momentu złożenia wniosku o wydanie.

Nie próbowałbym na Twoim miejscu bo możesz sobie kłopotów narobić, w Cepiku możesz widniec jako osoba bez uprawnień. Wytrzymałeś 2lata bez prawka to i wyrzymasz 2tyg do momentu wyrobienia, po co prowokować psów? :)

J69 napisał:
Zależy pewnie od Wordu, ja czekałem równe dwa tygodnie od momentu złożenia wniosku o wydanie.

Nie próbowałbym na Twoim miejscu bo możesz sobie kłopotów narobić, w Cepiku możesz widniec jako osoba bez uprawnień. Wytrzymałeś 2lata bez prawka to i wyrzymasz 2tyg do momentu wyrobienia, po co prowokować psów? :)
Oczywiście, że tak. Pytam z ciekawosci...

Zamontowalem alkolocka AF-i1, jak ktoś ma jakieś pytania to śmiało. W srode egzamin praktyczny, na mikołajki :tuptup:

bartek0 napisał:
Oczywiście, że tak. Pytam z ciekawosci...

Zamontowalem alkolocka AF-i1, jak ktoś ma jakieś pytania to śmiało. W srode egzamin praktyczny, na mikołajki :tuptup:
Witaj. Mam pytanie jak to jest z tym dmuchanien w af1 podczas jazdy i ile Ci ta przyjemność wyniosła? Dzięki za odpowiedź pozdrawiam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót